Αβέρωφ: Χωρίς τη Μόρφου υπό ε/κ διοίκηση δεν νοείται λύση

Morphou Map01

Δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να έχουμε συμφωνία για το Κυπριακό χωρίς την κατεχόμενη σήμερα Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από συνάντησή του με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου. 

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν εκπροσωπούμε την ε/κ πλευρά αλλά μπορούμε να πούμε τη θέση του ΔΗΣΥ που πιστεύω ακράδαντα πως είναι και θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η συνάντηση έγινε για να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να τους ενημερώσουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και σημειώνουμε τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

O δήμαρχος Μόρφου δήλωσε πως η αγωνία του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου και του κάθε εκτοπισμένου του Διαμερίσματος Μόρφου για τη φάση που περνάει σήμερα το εθνικό μας θέμα μας οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση να πραγματοποιήσουμε έναν κύκλο επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου για να δούμε τη σημερινή φάση που περνά το εθνικό μας θέμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.