Αθώος δήλωσε ο άνδρας που κατηγορείται για την δολοφονία του Σάββα Σαββόπουλου

SABBOPOULOS01-19MAY2015Ο Σάββας Σαββόπουλος με τη σύζυγό του.

Ένας άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία στην Ουάσιγκτον του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της συζύγου του, του γιου τους και μιας οικονόμου, κατά τη διάρκεια μιας εισβολής στην οικία τους, δήλωσε αθώος σήμερα στην κατηγορία του φόνου και σε άλλες κατηγορίες, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου.

Σε βάρος του Ντάρον Ουίντ, 35 ετών, από το Λέινχαμ στο Μέριλαντ απαγγέλθηκαν την Τετάρτη επίσημα οι κατηγορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κράτησε ομήρους τον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, Σαβόπουλο και τα άλλα τρία θύματα, απέσπασε εκβιαστικά 40.000 δολάρια σε ρευστό και κατόπιν τους σκότωσε και έβαλε φωτιά στην έπαυλη που διέμεναν.

Ο Ουίντ, που έχει γεννηθεί τη Γουιάνα, δήλωσε αθώος ενώπιον του Ανώτατου Δικαστήριου της περιφέρειας της Κολούμπια. Ο δικαστής όρισε την 20η Μαΐου τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο 35χρονος είναι αντιμέτωπος με 12 κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης όπως επίσης και τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή. Επιπλέον κατηγορείται για διάρρηξη, εκβιασμό, εμπρησμό και ληστεία.

Οι σοροί των θυμάτων εντοπίστηκαν την 14η Μαίου εντός της οικίας του Σαβόπουλου που βρίσκεται πλησίον της έπαυλης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Ουίντ, ο οποίος συνελήφθη μία εβδομάδα αργότερα, εργάστηκε στην εταιρεία του Ελληνοαμερικανού, την American Iron Works.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.