Καβγάς στην ψευδοβουλή για την κατεχόμενη Μόρφου

Morphou collage2

Ο ψευδοϋπουργός πώλησε τη γη για το νέο πανεπιστήμιο

Η γη στην οποία το νέο λεγόμενο πανεπιστήμιο θα οικοδομηθεί στην κατεχόμενη περιοχή της Μόρφου φέρεται να ανήκει στον αυτοαποκαλούμενο υπουργό παιδείας ή την οικογένειά του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενίντουζεν», «υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το οικόπεδο επί του οποίου λέγεται ότι το τουρκικό πανεπιστήμιο Nisantasi θα κατασκευάσει τα κτήρια του στην κατεχόμενη Μόρφου». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως επί το πλείστον η γη, στην οποία θα κατασκευαστούν τα κτήρια πανεπιστημίου, ανήκουν στον αυτοαποκαλούμενο υπουργό παιδείας ή την οικογένειά του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο λεγόμενος υπουργός παιδείας του κατοχικού καθεστώτος έχει πουλήσει τη γη στο προαναφερθέν πανεπιστήμιο. Η εφημερίδα διερωτάται πως ο λεγόμενος υπουργός παιδείας πωλεί δική του γη σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο έδωσε άδεια;

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των κατεχομένων, Αγκολεμλί κατηγόρησε τον λεγόμενο υπουργό παιδείας του ψευδοκράτους, για τις πρόσφατες δηλώσεις ότι «εμείς δεν δίνουμε την Μόρφου πίσω στους Ελληνοκύπριους». Η κόντρα σημειώθηκε στην ψευδοβουλή και είχε και συνέχεια. Ο Αγκολεμλί ανέφερε πως σε μια εποχή που λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αυτές οι δηλώσεις «είναι λάθος και βάζουν ένα βάρος στην τουρκοκυπριακή πλευρά».

Απαντώντας στα σχόλια του Αγκολεμλί, ο ψευδοϋπουργός δήλωσε ότι η στάση του Μουσταφά Ακιντζί δεν τον αφορά και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η περιοχή χρειάζεται επενδύσεις είναι μια πραγματικότητα. Ο Αγκολεμλί επανήλθε στη συζήτηση παραπέμποντας σε δηλώσεις του Ερντογάν για τη Μόρφου, ενώ διερωτήθηκε γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν κατασκευαζόταν πανεπιστήμιο στη Μόρφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.