Κοσμοσυρροή στο φεστιβάλ των Ομογενών της Τασμανίας

D-Tasmania Greek dancing

Το φετινό Φεστιβάλ «Εστία» της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, ήταν το πιο πολυπληθές και επιτυχημένο στην ιστορία του θεσμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανωτών του.

Χιλιάδες επισκέπτες συνέρρευσαν στο North Hobart, την Κυριακή 13/3/2016, για να δουν από κοντά τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις εντυπωσιακές φιγούρες και τις όμορφες παραδοσιακές τους φορεσιές, να δοκιμάσουν τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, αλλά και να σπάσουν ακόμα και πιάτα!

 

Η συν-οργανώτρια του Φεστιβάλ, Ειρήνη Καλή, είπε ότι η γιορτή της ελληνικής κουλτούρας συνδέεται πάντα με την οικογένεια. «Οι μη Έλληνες πήραν μια γεύση για το τι γίνεται στην πίσω αυλή ενός ελληνικού σπιτιού σε μια εορταστική ημέρα» είπε η κ. Καλή στο ABC.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα στην Τασμανία ζουν 3000 άτομα ελληνικής καταγωγής, αν και εκτιμάται ότι ο ελληνόφωνος πληθυσμός μπορεί να αγγίζει ακόμη και τις 5000. Πολλοί Ελληνοαυστραλοί που ζούσαν μέχρι πρόσφατα στην καταστραμμένη οικονομικά Ελλάδα, επέστρεψαν στο νησί, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Νέος Κόσμος της Αυστραλίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.