Τη θέση του μπικίνι παίρνει το … μπουρκίνι

Η είδηση της διάθεσης των ολόσωμων μαγιών, των… Burkini όπως τα ονομάζουν, από τα καταστήματα της Μarks & Spencer στην Βρετανία, έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην χώρα, όπου η εταιρία λάνσαρε τη νέα κολεξιόν αυτών των ειδικών μαγιό για τις μουσουλμάνες γυναίκες.

bourkini001Με κόστος στις 49,5 λίρες, το τριών κομματιών μαγιώ ήταν ήδη διαθέσιμο στο Ίντερνετ και στα καταστήματα της εταιρίας στο Ντουμπάι και την Λιβύη, όμως πλέον η εταιρία θα το βάλει και στα κεντρικά της καταστήματα στην Βρετανία.

Η είδηση της άφιξης του «μπουρκίνι» στις βιτρίνες του Νησιού, έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με την υιοθέτησή του και στην Ευρώπη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι καταπιέζει τις γυναίκες, ενώ κάποιος άλλος γράφει ότι είναι άδικο να υποχρεώνονται οι γυναίκες να ντύνονται σαν… βάτραχοι.

Υπάρχουν βέβαια και όσοι  υποστηρίζουν ότι όλοι έχουν το δικαίωμα της επιλογής, και πολύ περισσότερο οι γυναίκες μουσουλμάνες οι οποίες λόγω της θρησκείας τους δυσκολεύονται να ενταχθούν στα δυτικά ήθη των παραλιών. Ενώ δεν λείπουν και οι υποστηρικτές από μη μουσουλμάνους, με την αιτιολόγηση ότι η συγκεκριμένη αμφίεση προσφέρει προστασία από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος.

Πάντως τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η άφιξη των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη έχει υποχρεώσει αρκετές μεγάλες αλυσσίδες ένδυσης να προχωρήσουν στην υιοθέτηση τέτοιων ενδυμασιών. Λίγο καιρό πριν το πρώτο κατάστημα της Η&Μ υποδέχθηκε στις βιτρίνες του την πρώτη κούκλα με χιτζάμπ, ενώ δημοφιλείς εταιρίες όπως η Μango, η Uniqlo και η DKNY έχουν βγάλει τις δικές τους κολεξιόν για να φορεθούν κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού.

One thought on “Τη θέση του μπικίνι παίρνει το … μπουρκίνι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.