To κορίτσι-τρόπαιο της Χίλαρυ

Ενα “επικίνδυνο” πάθος για την υποψήφια πλανητάρχη

huma_hillary_7_ap_605_605

Αν και υπήρξε κοινό μυστικό στους κόλπους της Ουάσινγκτον, κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για τα βίτσια της Χίλαρι μέχρι που τον Σεπτέμβριο του 2013 δημοσιεύθηκε στον Τύπο μία φωτογραφία από κάμερες ασφαλείας, στην οποία απεικονίζονται οι δυο τους να ερωτοτροπούν: Η Χίλαρυ με την πανέμορφη γραμματέα της Huma Abedin.

Η Κλίντον, η οποία συχνά επαίρεται για την ικανότητά της να επιβιώνει σε δύσκολες καταστάσεις, «κουκούλωσε» γρήγορα την υπόθεση, «κλείνοντας» τα επικίνδυνα στόματα. Άλλωστε είχε τη βοήθεια ενός ολόκληρου συστήματος που την προωθεί για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Abedin, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της Κλίντον από το 1996, διατηρεί σαφείς και αδιάσειστους δεσμούς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, την «ομπρέλα» κάτω από την οποία ένα πλήθος από φανατικούς Σούφι, σουνίτες και φανατικές σιιτικές αδελφότητες και εταιρίες ακμάζουν, σπέρνοντας παράλληλα τον όλεθρο του Ισλάμ.

landscape-1442960404-dress-index-1024x512

Οι σχέσεις της Abedin με τους ισλαμιστές δολοφόνους ξεκινούν στην πραγματικότητα πολύ πριν από τη δική της ανάμειξη. Τόσο ο πατέρας της, ο οποίος πέθανε το 1993, όσο και η μητέρα της υπήρξαν εξέχοντα μέλη. Τα χνάρια των γονιών ακολούθησε η Huma, αλλά και ο αδερφός της Hassan, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Οξφόρδη θεωρείται, μετά την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Ο Hassan, σύμφωνα με αραβικά μέσα, συγκαταλέγεται στα πλέον επιφανή μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ λέγεται ότι διατηρεί επαφές με τον Omar Naseef, επικεφαλής μιας μουσουλμανικής «φιλανθρωπικής οργάνωσης (οι ΗΠΑ την έχουν χαρακτηρίσει ως «βιτρίνα» της Αλ Κάιντα).

Η μητέρα της Saleha υπήρξε επί χρόνια εκπρόσωπος της οργάνωσης του Naseef, ενώ σήμερα διοικεί το παγκόσμιο γυναικείο παρακλάδι της Αδελφότητας.

Στις 13 Ιουνίου του 2012, ομάδα Ρεπουμπλικανών, με επικεφαλής την γερουσιαστή Michele Bachmann, ανέδειξαν την υπόθεση, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη σχέση της Abedin με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έθαψαν το θέμα ενώ οι ισχυρισμοί χαρακτηρίστηκαν «κραυγαλέα ψευδείς» και «θεωρία συνωμοσίας».

Χαρακτηριστικά, η Washington Post έγραψε ότι οι ισχυρισμοί της Bachmann είναι «παρανοϊκοί» και «αβάσιμοι», ενώ η Seattle Times παρομοίασε το περιστατικό με το «κυνήγι μαγισσών» που είχε εξαπολύσει κατά των κομμουνιστών ο Μακάρθυ.

Την ίδια στιγμή και μετά το μακελειό των Βρυξελλών πολλοί στην Ευρώπη έχουν την εντύπωση πως ο ISIS αποτελείται από κάποιους ψυχάκηδες, παρανοϊκούς δολοφόνους. Ο Guardian σε παλαιότερο δημοσίευμά του απεκάλυπτε το λόγο που ένας θανάσιμος κίνδυνος απειλεί την Ευρώπη, ιδιαίτερα εάν η Ευρώπη κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα.

O Guardian λοιπόν έφερε στο φως ένα εσωτερικό έγγραφο του Ισλαμικού Κράτους, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση σχεδίαζε να εδραιωθεί στο Ιράκ και τη Συρία και να οικοδομήσει ένα κράτος, οικονομικά και διοικητικά ανεξάρτητο.

Πρόκειται για ένα έγγραφο 24 σελίδων, στο οποίο μεταξύ άλλων καθορίζονται ακόμη η ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, το σύστημα προπαγάνδας και ο έλεγχος του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και άλλων ζωτικών οικονομικών τομέων.

Το έγγραφο, το οποίο φέρεται να έχει συνταχθεί το περασμένο έτος, φέρει τον τίτλο «Αρχές της διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους» και αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους η οργάνωση αναδείχθηκε στην ισχυρότερη τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση των τελευταίων δεκαετιών. Το έγγραφο, που αποτελεί ένα κείμενο – θεμέλιο για την εκπαίδευση «στελεχών της διοίκησης», δόθηκε στα μέλη της οργάνωσης την περίοδο που ο ηγέτης της Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κήρυξε το «χαλιφάτο του Ιράκ και τις Συρίας», τον Ιούνιο του 2014.

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται σε αυτό, η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους δεν περιορίζεται μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά εξαπλώνεται και σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το εμπόριο, οι επικοινωνίες ακόμη και σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια, σημειώνει ο Guardian, το σχέδιο προβλέπει την οικοδόμηση ενός κράτους.

Ούμα Αμπέντιν: Το «μυστικό όπλο» της Χίλαρι

Hillary-and-Huma-GLOBE«Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι κλειστή, απλά χτύπησε την πόρτα» έγραφε τον Νοέμβριο του 2009 η Χίλαρι Κλίντον στη στενή συνεργάτιδα της, Ούμα Αμπέντιν.

Ήταν ένα από τα πολλά e-mails της Χίλαρι που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Η 40χρονη Ούμα Αμπέντιν βρίσκεται στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον από τα 19 της χρόνια, από την εποχή που ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Η Ούμα, από τα πιο έμπιστα (και γνωστά στον Τύπο) πρόσωπα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, συνοδεύει τη Χίλαρι στα ταξίδια της προεκλογικής εκστρατείας της, έχει υπό την ευθύνη της τις δωρεές (βλέπε, χορηγίες), παρέχει πολιτικές συμβουλές, αποφασίζει ακόμη και ποιος θα φωτογραφηθεί με την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εννοείται ότι, ήταν εκείνη που το 2014 ανέλαβε την προώθηση των απομνημονευμάτων της Χίλαρι (το βιβλίο με τίτλο) «Hard Choices».

Κι ενώ οι ερωτήσεις για τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι πληθαίνουν, τα «φώτα» έχουν στραφεί ξανά προς τη συνεργάτιδα της Χίλαρι, η οποία βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της.

Huma-Abedin-and-Hillary-ClintonΗ Ούμα θεωρείται ένα είδος «κόρης», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, ένα «υποκατάστατο κόρης». Εργάστηκε με τη Χίλαρι στο State Department και ήταν στη μισθοδοσία του προσωπικού προσωπικού της.

Τώρα τα mail της Ούμα προς το αφεντικό της έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς η συνεργάτιδα της Χίλαρι είχε κάνει ειδική συμφωνία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα και «εξωτερικών» συνεργασιών, ενώ εργαζόταν για το State Department -μεταξύ των «άλλων» εργοδοτών της ήταν το Ιδρυμα Clinton and Teneo, εταιρεία συμβούλων, ιδρυτής της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο Douglas J. Band, πρώην σύμβουλος του Προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Η «ρύθμιση» αυτή αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια και έδωσε «πάτημα» στους πολιτικούς αντιπάλους της Χίλαρι να εκφράσουν ανησυχίες για «πιθανή σύγκρουση συμφερόντων».

Αλλά, οι τόνοι έπεσαν σε αναμονή της υπόθεσης για τα ύποπτα e-mails.

Το ζήτημα τώρα είναι ότι, οι Ρεπουμπλικανοί ισχυρίζονται ότι η Ούμα μοιραζόταν διαβαθμισμένες πληροφορίες με τον σύζυγό της Άντονι Γουέινερ, πρώην μέλος του Κογκρέσου και επιφανές μέλους των Δημοκρατικών.

Ο Γουέινερ είχε παραιτηθεί το 2011 όταν αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο, αλλά η Ούμα τον στήριξε, γεγονός που προκάλεσε σχόλια όπως ότι, η Ούμα βρίσκεται στα χνάρια της Χίλαρι (όταν ήρθε αντιμέτωπη με την υπόθεση Λεβίνσκι).

Σύμμαχοι της Κλίντον ισχυρίζονται ότι η Αμπέντιν είναι απλώς ένα «πιόνι» για εκείνους που θέλουν να βλάψουν τη Χίλαρι.

Επίσης, το γεγονός ότι η Ούμα είναι μουσουλμάνα και έχει μεγαλώσει στη Σαουδική Αραβία έχει «εμπνεύσει» θεωρίες συνωμοσίας στους κόλπους των συντηρητικών που έχουν στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα της Χίλαρι.

Οι δεσμοί Χίλαρι – Ούμα

Η Vogue αποκαλούσε το 2007 την Ούμα ως το «μυστικό όπλο της Χίλαρι». Από τότε οι δεσμοί των δύο γυναικών έγιναν ακόμη πιο ισχυροί.

Ένας φίλος, υποστηρικτής και χορηγός της Χίλαρι, ο Marc Lasry, έλεγε για την Ούμα: «Αγαπάει τη Χίλαρι. Θα μπορούσε να πεθάνει για αυτήν. Αυτό που τη νοιάζει πάντα είναι το συμφέρον της Χίλαρι».

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι, ο ρυθμός της δουλειάς της θα μειωνόταν με τον καιρό, αντ’ αυτού οι ρυθμοί της Ούμα είναι ιλιγγιώδεις. «Η ζωή της είναι η Χίλαρι» κατέληξε ο Marc Lasry.

>>> ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ: “Η ΧΙΛΑΡΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΙΚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.