Οι Κύπριοι οι πιο παχύσαρκοι άνδρες στην Ευρώπη

Στην 11η θέση οι γυναίκες

big belly man

Στην πρώτη θέση μεταξύ 43 χωρών της Ευρώπης, με τον μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος, κατατάσσονται οι Κύπριοι άνδρες μαζί με τους άνδρες από την Ιρλανδία και τη Μάλτα, ενώ οι Κύπριες γυναίκες βρίσκονται στην 11η ψηλότερη θέση στην Ευρώπη.

Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, από τα ευρήματα της μεγαλύτερης μελέτης που διεξήχθη ποτέ παγκοσμίως για την παχυσαρκία.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, αξιολογούνται ώς πολύ ανησυχητικά παγκοσμίως, καθώς διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από ένας στους 10 άνδρες και μία στις 7 γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα παχύσαρκοι. Σε απόλυτους αριθμούς, η παχυσαρκία σήμερα ταλανίζει 640 εκατομμύρια άτομα.

Επικεφαλής της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 ερευνητές από όλο τον κόσμο, ήταν επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου. Ανάμεσα στους ερευνητές ήταν και οι Κύπριοι δρ Παναγιώτης Γιάλλουρος, επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο δρ Σάββας Σάββα από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.