Πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο για δήθεν επίθεση εναντίον τους με… τσεκούρι

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Israeli soldiers-Palestinian youth

Πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ χθες έναν Παλαιστίνιο που δήθεν επιχείρησε επίθεση εναντίον τους κρατώντας… τσεκούρι, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, στο πρώτο αιματηρό περιστατικό μετά από τρεις εβδομάδες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των επιθέσεων που εξαπολύουν Παλαιστίνιοι στο δρόμο, μετά το ξέσπασμα του νέου κύματος συγκρούσεων που ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, επισημαίνοντας όμως ότι ακόμη είναι νωρίς να αποφανθούν αν η μείωση αυτή θα συνεχιστεί.

Στην ανακοίνωση του για την σημερινή επίθεση, ο στρατός ανέφερε πως ο Παλαιστίνιος δράστης επιτέθηκε στους στρατιώτες με τσεκούρι κοντά στην Χεβρόνα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν από αυτούς. «Σε απάντηση στην άμεση απειλή», οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, υπογραμμίζεται.

Το περιστατικό προστέθηκε στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με μαχαίρια, με αυτοκίνητα και όπλα καθώς και στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους διαδηλωτές από την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, επεισόδια στα οποία έχουν σκοτωθεί 201 Παλαιστίνιοι, 28 Ισραηλινοί, δύο Αμερικανοί, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.