ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι νέοι ξέρουν τον Μπίμπερ, όχι τον Σαίξπηρ!!!

Biber as Shakespeare

Σύμφωνα με μελέτη, οι στίχοι των τραγουδιών του Τζάστιν Μπίμπερ είναι γνωστοί στους νέους της Μεγάλης Βρετανίας, ηλικίας 25 ετών, αλλά όχι αυτοί του Σαίξπηρ.

Με αφορμή τα γενέθλια για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ πραγματοποιήθηκε μελέτη από την εταιρεία One Poll, τον Απρίλιο του 2016, σε δείγμα 1.000 νέων ηλικίας 18 ως 24 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα The Guardian και είναι απογοητευτικά για τον μεγαλύτερο θεατρικό συγγραφέα της σύγχρονης εποχής.

Η έρευνα δείχνει ότι οι νέοι κάτω των 25 ετών γνωρίζουν πολύ καλύτερα τους στίχους των τραγουδιών του Τζάστιν Μπίμπερ (43%) από τους στίχους του γίγαντα της κλασικής λογοτεχνίας (38%). Οπως φαίνεται στην έρευνα, οι νέοι δεν γνωρίζουν καν την διάσημη φράση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Αμλετ. Επίσης, η άλλη διάσημη φράση του Σαίξπηρ «Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» αναγνωρίστηκε ότι του ανήκει μόνο από το 17% των ερωτηθέντων.

Justin Bieber and sweetheart Selena Gomez head to the beach in MauiΑντίθετα, οι στίχοι «Girlfriend, girlfriend, you could be my girlfriend» («κορίτσι, κορίτσι, θα μπορούσε να είσαι το κορίτσι μου») από το τραγούδι Boyfriend ταυτοποιήθηκαν από τους περισσότερους ερωτηθέντες ότι ανήκουν στον Μπίμπερ.
«Οπως και ο Σαίξπηρ στην εποχή του, έτσι και ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα του καιρού. Αυτή η δημοφιλία αποδεικνύει ότι σήμερα οι νέοι γνωρίζουν καλύτερα το  «baby, baby, baby ooh» παρά το ‘wherefore art thou Romeo?’ (γιατί θα έπρεπε να έχεις γεννηθεί Ρομέο;), γράφει ο Guardian.

* Η φωτογραφία είναι μοντάζ της BFMTV.com και δείχνει το πρόσωπο του Μπίμπερ σε μεσαιωνικό πίνακα όπου εικονιζόταν ο Σαίξπηρ (φωτό από την wikipedia.org)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.