Μια Ελληνοπούλα στα επικίνδυνα νερά της Μ. Ανατολής

Kiryakos-Kathy

Υπηρετεί στο πολεμικό πλοίο “Darwin” το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στα ταραγμένα νερά της ανατολικής Μεσογείου. Ο λόγος την Kathy Kiryakos, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία.

Χωρίς τη στολή της είναι μια κλασική Ελληνοπούλα της παροικίας της Μελβούρνης. Η Kathy Kiryakos γεννήθηκε και μεγάλωσε στο (ελληνόφωνο) Oakleigh, πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στο Oakleigh Grammar και μιλά και γράφει άνετα την ελληνική γλώσσα.

Είναι το νεώτερο μέλος της οικογένειάς της, αλλά και το πρώτο που έφυγε από το σπίτι, ανακαλύπτοντας μια καινούργια “οικογένεια”.

Από το 2013, η Κάθι είναι μέλος της μεγάλης “οικογένειας” του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας. Είχε δει τη διαφήμιση σε μια εφημερίδα. Αρχικά, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Επιχειρήσεις και κατόπιν συμπλήρωσε την αίτησή της για να γίνει μέλος του Πολεμικού Ναυτικού.

“Το προσωπικό του πλοίου είναι πολύ κοντά το ένα μέλος με το άλλο και ο ένας φροντίζει τον άλλο” λέει η νεαρή συμπάροικος, σε αφιέρωμα που έκανε το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας για το “Darwin”.

“Έχω κάνει πολλούς φίλους εδώ. Αν και λείπω από την οικογένειά μου, ωστόσο είναι πολύ περήφανη για μένα” εξομολογείται η Κάθι.

Εργάζεται στο μητρώο του πλοίου και είναι υπεύθυνη για θέματα που αφορούν το προσωπικό και τη διοίκησή του. Είναι, επίσης, μέλος της Ιατρικής Ομάδας Επειγόντων, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος Αυστραλίας”.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ταξιδέψει σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, στην Ινδία και το Μπαχρέιν.

Προτεραιότητα του “Darwin” είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την πρόληψη της πειρατείας, την ενθάρρυνση της συνεργασίας των εθνών και τη δημιουργία ενός ασφαλούς θαλάσσιου περιβάλλοντος.

sofiatimes.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.