ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: Η Τουρκία θα πρέπει να παραδεχθεί το μεγάλο έγκλημα απέναντι στους Έλληνες του Πόντου

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ

kasoulidesΗ Τουρκία θα πρέπει να παραδεχθεί το μεγάλο έγκλημα που έκανε απέναντι στους Έλληνες του Πόντου την περίοδο 1914-1923, να εκφράσει την ανάγκη συγχώρεσης και συγνώμης, όπως κάνει κάθε λαός που παραδέχεται τα εγκλήματα του, για να υπάρξει κάθαρση ψυχής και να μπορέσει να χαραχτεί το μέλλον με περισσότερη γαλήνη και αισιοδοξία, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε ομιλία του μετά την τέλεση των αποκαλυπτηρίων μνημείου εις μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, στο Γέρι, με την ευκαιρία της σημερινής μέρας που είναι αφιερωμένη στους γενοκτονηθέντες Έλληνες του Πόντου ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της μνήμης, αλλά και στην “ανάγκη δικαίωσης και αποκατάστασης αυτής της μνήμης για όσους (Έλληνες του Πόντου) χάθηκαν τόσο άδικα σε εκείνη την σκοτεινή περίοδο της ιστορίας μαζί με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους, δηλαδή με όλους τους χριστιανούς, και μάλιστα τώρα σε μια περίοδο που ξαναβλέπουμε να ξαναγεννιέται η κακία και το μίσος με τη θέση όσων μιλούν για αλλόπιστους”.

“Εκείνο που χρειάζεται και που δεν έγινε ποτέ και που θα βάλει και τις ψυχές να αναπαυθούν αλλά και τους απογόνους να νιώσουν τη δικαίωση είναι η τόλμη που θα πρέπει να αποκτήσουν όσοι είναι σήμερα διάδοχοι εκείνων που διέπραξαν τις γενοκτονίες, να παραδεχθούν απέναντι στην ιστορία αυτό το μεγάλο έγκλημα, να εκφράσουν την ανάγκη συγχώρεσης και συγνώμης, όπως κάνει κάθε λαός για να υπάρξει κάθαρση ψυχής και να μπορέσει να χαραχτεί το μέλλον με περισσότερη γαλήνη και αισιοδοξία”, σημείωσε ο κ. Κασουλίδης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.