ΚΥΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΙΑ-ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Ο Πρόεδρος θέλει ακόμα να πιστεύει…

Ertogan cross-eyesΟ Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει να τρέφει ψευδαισθήσεις για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Ούτε και αυτός μαθαίνει τι σημαίνει Τουρκία και τι σημαίνει Τούρκος. Έχει την εντύπωση ότι έχει να κάνει με ένα δημοκράτη ηγέτη, ενώ πρόκειται για ένα σουλτάνο, εθνοκτόνο και δολοφόνο πρώτα των Τούρκων και Κούρδων πολιτών και ύστερα των Σύρων.

Σε ομιλία του στη συνέλευση της ΟΕΒ, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό: «Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μετά τις εκλογές αναμένω ότι η προσπάθεια αυτή θα εντατικοποιηθεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια με όλη την καλή θέληση. Θέλω να πιστεύω ότι αντίστοιχη καλή θέληση θα επιδείξει και η Τουρκία.

Έχουμε βάλει στο τραπέζι όλες τις πτυχές του Κυπριακού και ευελπιστώ πως θα έχουμε τη δυνατότητα σύντομα να έχουμε σαφέστερη εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος – παρά τις δυσκολίες που, ομολογώ, αντιμετωπίζουμε – αφού θεωρώ πως υπάρχει αυτή την περίοδο μία καλή ευκαιρία για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος», είπε ο Πρόεδρος. Ακόμα ο Ν. Αναστασιάδης πιστεύει πως η κατοχική και αδιάλλακτη Τουρκία θα επιδείξει καλή θέληση. Εδώ και 42 χρόνια οι αφελείς ηγέτες μας αναμένουν επί ματαίω την εκδήλωση αυτής της ανύπαρκτης «καλής θέλησης» εκ μέρους της χώρας του Αττίλα. Και αυτή; Βροντοφωνάζει καθημερινά τους κατ’ εναντίον μας ξεκάθαρους επιθετικούς και κατακτητικούς στόχους της.
Σ.Ι.

Δίχτυα στην Κύπρο

Το κύκλωμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα και εκμεταλλευόμενο εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις χωρίς αντίκρισμα, είχε βάλει καλά τα πλοκάμια του και στην Κύπρο.

Μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος τους να εμπλέξουν όσο το δυνατό περισσότερους λεφτάδες, είχαν κανονίσει συναντήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες αλλά και υψηλά ιστάμενους πολιτικούς από διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο.

Σχετικό email, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρεται σε σχετικά ραντεβού που κατάφεραν να κλείσουν χάριν των προσβάσεών τους, όπως είναι δικηγορικά γραφεία, επικεφαλής και μέλη εποπτικών Αρχών, αλλά και εκατομμυριούχους που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Α.Ν.

Γονατιστός…

ERDOGAN-BIDEN02-24NOVEMBER2014

Στις 20 και 21 Νοεμβρίου ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες με το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου. Φαίνεται ότι, εκτός από την δημόσια συγγνώμη που ζήτησε ο «φίλος» μας ο Μπάιντεν, ο σουλτάνος είχε απαιτήσει και κάτι άλλο που έμεινε στο κρυφό: Ο Τζο να σκύψει μπροστά του και να του φιλήσει και τα πόδια δημόσια…

Δ.Π.

Το κρύβουν, όπως με τη… Λαϊκή

PIN-new AkinciΟι συνομιλίες με τον Ακιντζί έχουν κάτι κοινό με την… αείμνηστη Λαϊκή. Είναι ήδη νεκρές, αλλά δεν μας το λένε μέχρι να περάσουν… οι εκλογές. Παρά την αισιοδοξία που εξακολουθεί να διαχέει ο Πρόεδρος με διάφορες ομιλίες του, για λύση μέσα στο 2016, η πραγματικότητα είναι ότι οι συνομιλίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο στα μεγάλα θέματα, ενώ επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από τους πάγιους στόχους της. Τις τελευταίες μέρες επανήλθε στο προσκήνιο και το θέμα της Μόρφου, για να αποκαλύψει για μιαν ακόμα φορά τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας. Ήδη προωθούνται με εντατικούς ρυθμούς έργα ανάπτυξης στην περιοχή, σε μια προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων επί του εδάφους, ώστε η τουρκική πλευρά να «τσιμεντώσει» την παρουσία της στην περιοχή σε περίπτωση λύσης.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα «Ντάιαλογκ», τα τελευταία πέντε χρόνια η Τουρκία προέβη σε επενδύσεις ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στη Μόρφου. Υπενθυμίζεται ότι και ο σουλτάνος έχει καλέσει τους Τουρκοκύπριους να μην επιστρέψουν τη Μόρφου. Δεδομένου ότι θέση της δικής μας πλευράς είναι ότι «δεν τίθεται θέμα λύσης του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή της Μόρφου», γιατί δεν ξεκαθαρίζει το θέμα ο Πρόεδρος, ως προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες; Διότι, με τη συνέχιση των συνομιλιών, η τουρκική πλευρά δεν «τσιμεντώνει» μόνο τη Μόρφου. «Τσιμεντώνει» και όλες τις δικές μας υποχωρήσεις.
ΜΠΟΞΕΡ

Η Τουρκία θέλει διάλυση της Κ. Δημοκρατίας

theocharous-anastasiadis

Με αφορμή την έκδοση κοινής δήλωσης Αναστασιάδη-κατοχικού Ακιντζί, με την οποία εκφράζεται ο ευσεβής πόθος για λύση μέσα στο 2016, η Αλληλεγγύη επισημαίνει: «Πώς θα εξευρεθεί λύση όταν η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της και όταν ο κ. Ακιντζί επιμένει σε πρωτογενές δίκαιο, παραμονή εποίκων, πλειοψηφία επί του εδάφους και του πληθυσμού στο βορρά και τουρκικές εγγυήσεις; Πώς θα επιτευχθεί λύση όταν ζητούνται αποκλίσεις από τις αρχές της Ε.Ε. για να έχει το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος ειδικό οικονομικό και εμπορικό καθεστώς σε βάρος των Ελληνοκυπρίων; Αυτή η πρόταση εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα και είναι εξελικτική στην όλη διαδικασία. Πώς να επιτευχθεί λύση όταν η Τουρκία δεν θέλει λύση αλλά παρθενογένεση και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;».

Καταλήγοντας η Αλληλεγγύη τονίζει: «Επιβάλλεται σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τον Πρόεδρο. Εμείς λέμε όχι σε αντιδημοκρατικές λύσεις. Εμείς λέμε ναι, σε λύση στη βάση των αρχών και αξιών της Ε.Ε. και στη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που προϋποθέτει την άμεση αναγνώρισή της, όπως το Πρωτόκολλο 10 και η αντιδήλωση της Ε.Ε. καθορίζουν». Ποιος θυμάται εκείνη την πανίσχυρη, για την Κυπριακή Δημοκρατία, αντιδήλωση της Ε.Ε., της 21/9/2005; Την πέταξαν και αυτήν, όπως και άλλα πολιτικά όπλα, στον κάλαθο της λήθης και της αδιαφορίας.

Σ.Ι.

Μέλλον αιχμάλωτο του παρελθόντος

PIN-elections starterΜε συναυλία κορύφωσε το ΑΚΕΛ την προεκλογική του εκστρατεία. Άλλωστε οι συναυλίες είναι η διαχρονική προτίμηση της Αριστεράς, αφού θεωρείται ότι συσπειρώνουν τους οπαδούς και ιδιαίτερα τους νέους. Εν χορδαίς και οργάνοις και μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, ο Άντρος Κυπριανού απευθυνόμενος στους οπαδούς του κόμματος είπε: «Ο καθένας από εμάς την Κυριακή πρέπει να πει την τελευταία κουβέντα: ή θα σηκώσουμε κεφάλι και θα αντισταθούμε ή θα μείνουμε σκυφτοί να πληρώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών τους». Τώρα αυτό το «τις συνέπειες των πολιτικών τους» πίνει νερό. Σαφώς ο κ. Κυπριανού εννοούσε τους σημερινούς κυβερνώντες. Αλλά μήπως είναι μόνο τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη που πληρώνουν οι ΑΚΕΛικοί και κατ’ επέκτασιν ο λαός;


Τα εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί στα θεμέλια της οικονομίας κατά την πενταετή διακυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ
, όσο κι αν προσπαθεί η ηγεσία της Αριστεράς να μας πείσει ότι δεν… υπήρξε ποτέ αυτή η διακυβέρνηση (αν προσέξατε, τις τελευταίες εβδομάδες είναι… «εξαφανισμένος» και ο Δ. Χριστόφιας). Η αλήθεια είναι ότι με τη λήξη της θητείας της η κυβέρνηση της Αριστεράς… πρόσφερε στο πιάτο την εξουσία στη Δεξιά. Στην ομιλία του κατά τη συναυλία, ο κ. Κυπριανού είπε επίσης ότι την Κυριακή «ο καθένας από εμάς πρέπει να το αποφασίσει, ώστε να κάνουμε ένα βήμα για το μέλλον». Ναι, αλλά δυστυχώς το μέλλον είναι αιχμάλωτο ενός καταστροφικού παρελθόντος…
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

NIKOΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Πρόεδρος Δημοκρατίας

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλους του χρόνου, δεν θα υπάρχει Κοινωνικό Παντοπωλείο…»

Άμα δούμε τελεφερίκ στο Τρόοδος, θα δούμε και εξαφάνιση των Κοινωνικών Παντοπωλείων…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

«Ο κ. Αναστασιάδης ήταν δεσμευμένος έναντι της κ. Μέρκελ, να προχωρήσει σε μετατροπή του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας σε πειραματόζωο…».

Πήρε τη ρεβάνς από τον λαό για το «Όχι» του κατά του σχεδίου Ανάν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.