Πόντιοι και Αρμένιοι μαγεύουν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Pontians-Athens

Με καθυστέρηση μισής ώρας περίπου ξεκίνησε η εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός για να τιμήσουν όλους τους Πόντιους και τους Αρμένιους που παλεύουν για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που εξοντώθηκαν από Νεότουρκους και κεμαλιστές.

13256394_10209158909587413_367781094037674455_nΗ βροχή που είχε ξεσπάσει το απόγευμα στην περιοχή δημιούργησε αρχικά ερωτηματικά και αγωνία στους παρευρισκομένους για το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά ή όχι η μεγάλη εκδήλωση.

13256012_10209158912907496_5497640660412021880_nΟ κόσμος, επίσημοι και μη, πήραν τις θέσεις τους μπροστά από την κεντρική σκηνή και μέσα σε κλίμα συγκίνησης άρχισε το τελετουργικό.

yetha.stylous.melisan.savas__0Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον εκδότη-συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη και τον αρχηγό ΓΕΑ Χρήστο Βαΐτση. Δεξιά η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου.

Συγκλονιστικοί οι Πόντιοι Εύζωνες

Δάκρυσαν οι Έλληνες στην Αλλαγή Φρουράς στο Σύνταγμα

allagi1_cvr_vt

Και φέτος, τη 19η Μαΐου 2016, οι Πόντιοι Εύζωνες πήραν τη θέση τους στο Μνημείο, κάνοντας τον κόσμο να δακρύσει… Έτσι ο Πόντος Ζει!

Μια μοναδική στιγμή που δίνει εικόνα και υπόσταση στην ίδια την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, είναι αυτή που ζουν χιλιάδες Πόντιοι κάθε χρόνο παρακολουθώντας την Αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με δύο εκ των Ευζώνων ενδεδυμένους με την ποντιακή φορεσιά.

Για λίγα λεπτά στην ανοιχτή πλατεία μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων του Ελληνισμού και των θυμάτων ιστορικών μαχών της πατρίδας, δεν ακούγεται τίποτε περισσότερο από τα χτυπήματα των ποδιών των Ευζώνων, με εκείνο το περίεργο εμβληματικό βήμα τους που τους οδηγεί στη σκοπιά. Τρία ζευγάρια πόδια με τσαρούχια και δύο με γεμενία. Και μετά οι ζιπκαλήδες, αυτοί που φέρουν την περήφανη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προσεγγίζουν για να σταθούν εκείνοι φρουροί των Ιερών του ελληνισμού.

Θα σταθούν εκεί, ακοίμητοι φρουροί, στέλνοντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα ότι ο ποντιακός ελληνισμός με δύναμη συνεχίζει τον αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας στην Ιστορία, όχι μόνον των Ποντίων Ελλήνων αλλά όλων των Ελλήνων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.