Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής ο Δημήτρης Συλλούρης

SYLLOURHS-STEFANOU01

Με τις 18 ψήφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ και των τριών της Αλληλεγγύης, σύνολο 21, νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξελέγη ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Δημήτρης Συλλούρης [δεξιά στη φωτογραφία].

Ο βουλευτής του κινήματος «Αλληλεγγύη», Δημήτρης Συλλούρης, εξελέγη, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, νέος πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές στις 22 Μαϊου. 

Στην τρίτη ψηφοφορία, ο κ. Συλλούρης απέσπασε τη σχετική πλειοψηφία με 21 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν οι τρεις βουλευτές της «Αλληλεγγύης» και οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ.

s2(1)

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου έλαβε 18 ψήφους, ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, 16 ψήφους και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, 17 ψήφους.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. «Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του Κοινοβουλίου, κάνοντας το πιο παραγωγικό και αποδοτικό, καθώς και να βελτιώσουμε τις σχέσεις με την κοινωνία και τον λαό» είπε χαρακτηριστικά.

Βιογραφικό σημείωμα νέου Προέδρου της Βουλής 

aftos-einai-o-12os-proedros-tis-voulis-dsyllouris

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, γεννήθηκε στην Ποταμιά, Λευκωσίας, στις 27 Ιουλίου 1953. Είναι έγγαμος με την Αντιγόνη Νικολαΐδου. Έχει τρεις κόρες και ένα γιο.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και μέλος του Association of Project Managers του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Κατά τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 εξελέγη βουλευτής με το Κίνημα Αλληλεγγύη [Ελένη Θεοχάρους] στην επαρχία Λευκωσίας.

Υπήρξε Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Συνασπισμού Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ.)-Κόμμα Φιλελευθέρων 1991-2001, του ΔΗ.ΣΥ. 2001-2004, ανεξάρτητος 2004-2005 και του Ευρωπαϊκού Κόμματος από το 2005.

Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ. (Ιούνιος 2001 – Μάιος 2004), μέλος της Επιτροπής Επιλογής, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και δεύτερος Αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κύπρου κατά την περίοδο της Ενταξιακής Διαπραγμάτευσης.

Από τις 3/6/2006 ήταν Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος με το οποίο εξελέγη Βουλευτής στις 21/5/2006.

Κατά τη θητεία της προηγούμενης Βουλής υπήρξε ως βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, μέλος της Επιτροπής Επιλογής, αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο Δημήτρης Συλλούρης ήταν γραμματέας της Επιτροπής Διαφώτισης της Νεολαίας του ΔH.ΣY. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) και της Επιτροπής Διαφώτισης του ΔΗ.ΣΥ, πρώτος Πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Πρωτοπορία, Γενικός Γραμματέας του ΔΗ.ΣΥ, Επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας του ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας και παρατηρητής ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2003) με συμμετοχή στην Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.