Επιστολή 12 βουλευτών προς Τσίπρα: Διώξε τον αρνητή Φίλη από την κυβέρνηση

N.Filis-asleep in VouliΜετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο πόντιος Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης κινητοποίησε τους προσφυγικής καταγωγής Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απαιτούν την απομάκρυνση από την Κυβέρνηση τον αρνητή Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Τσίπρα

Στις 2 Ιουνίου 2016 οι Βουλευτές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και δέκα Τουρκικής καταγωγής, ομόφωνα σχεδόν (με μία αποχή και μία ψήφο κατά) αναγνώρισαν την σφαγή των Αρμενίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής το 1915, από τις Οθωμανικές δυνάμεις, ως Γενοκτονία.

Όπως είναι γνωστό και Ιστορικά αποδεδειγμένο, και όπως και εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε κατά την συνάντησή σας με τον Αρμένιο Πρόεδρο, την ίδια περίοδο διαπράχθηκε από τις ίδιες δυνάμεις και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη για μας τους προσφυγικής καταγωγής και όχι μόνο, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αποτελεί ευθεία πρόκληση και ντροπή η παραμονή στις τάξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης αρνητών της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, οι οποίοι έχουν βάλει ως στόχο και σκοπό τους να αποδομήσουν κάθε τι εθνικό ( θρησκεία, γλώσσα, παράδοση, παιδεία, Ιστορία κ.λ.π.).

Για τους λόγους αυτούς,

Κ. Πρωθυπουργέ,

απαιτούμε την άμεση αποπομπή από την Κυβέρνηση , του αρνητή, εθνομηδενιστή, Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.