Χείρα βοηθείας από Ισλαμική ζητά το κατοχικό καθεστώς

Παρέμβαση ψευδοϋπουργού σε σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν

Attila state-Islamic nations

Ο λεγόμενος υπουργός Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών του κατοχικού καθεστώτος, Κεμάλ Ντουρούστ, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων που λήφθηκαν από την Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) όλα τα κράτη-μέλη θα κάνουν συγκεκριμένα βήματα για τον τερματισμό των λεγόμενων εμπάργκο που επιβάλλονται στον «τουρκοκυπριακό λαό».

Ο ψευδοϋπουργός Ντουρούστ συμμετέσχε και προσφώνησε την ολομέλεια της Συνόδου της Επιτροπής επί Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, που εδρεύει στο Πακιστάν. Ο Κεμάλ Ντουρούστ δήλωσε ότι αν και ο στόχος τους και η ελπίδα τους είναι να καταλήξουν σε μια διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη λύση στην Κύπρο με βάση την πολιτική ισότητα των δύο πλευρών αυτό δεν κατέστη ακόμη δυνατό.

Γι’ αυτό, ισχυρίσθηκε, έχει μεγάλη σημασία η εξάλειψη «των απάνθρωπων και άδικων απομονώσεων που επιβάλλονται κατά των Τουρκοκυπρίων».

Ο Ντουρούστ επίσης κάλεσε τα κράτη μέλη της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους και να εγκαθιδρύουν στενές σχέσεις «με τους Μουσουλμάνους Τουρκοκυπρίους καθώς επίσης να βοηθήσουν στον τερματισμό της απομόνωσης τους με πολιτική και οικονομική υποστήριξη».

Τονίζοντας τη σημασία των αμοιβαίων επισκέψεων για την αναζήτηση πιθανών προοπτικών για επένδυση επί της οικονομικής συνεργασίας και στους τομείς των μεταφορών και του Τουρισμού, κάλεσε επίσης τα κράτη-μέλη της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους με τους Τουρκοκυπρίους στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού και να προωθήσουν τις σχέσεις με τα λεγόμενα Πανεπιστήμια της «ΤΔΒΚ».

Πηγή: «Φιλελεύθερος»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.