Παρουσίαση βιβλίων Κυπρίων συγγραφέων στην Αθήνα

Το νέο βιβλίο της Αίγλης Καμμίτση στο Σπίτι της Κύπρου

Aigli Kammitsi-writer

Η Κύπρος μέσα από τους Γάλλους λογοτέχνες του 19ου αιώνα, μια δίγλωσση στα ελληνικά και γαλλικά έκδοση, της Αίγλης Καμμίτση παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και σε χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας, στην ελληνική πρωτεύουσα, αναφέρθηκε στην πολύχρονη και πολυσχιδή κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική, πνευματική και εκπαιδευτική προσφορά της Αίγλης Καμμίτση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κενεβέζος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη συμβολή του έργου της Αίγλης Καμμίτση στη διαμόρφωση ισχυρότερων δεσμών φιλίας μεταξύ της Κύπρου και της Γαλλίας.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο εκδότης, Κωνσταντίνος Κορίδης, έκανε αναφορά στους παλαιούς και ισχυρούς δεσμούς των εκδόσεων που διευθύνει, “Ιωλκός”, με την Κύπρο και τους Κύπριους δημιουργούς και ευχαρίστησε τη συγγραφέα για την αγαστή συνεργασία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα της έκδοσης να δικαιώνει και τις δύο πλευρές.

Δύο βιβλία της Ευγενίας Πέτρου – Ποιητού στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Eygenia Petrou-Poitou

Ένα αλλιώτικο ετυμολογικό λεξικό για την κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και ένα βιβλίο με αναμνήσεις από την κατεχόμενη σήμερα, Αμμόχωστο, είναι η πρόσφατη συγγραφική κατάθεση της Ευγενίας Πέτρου – Ποιητού. Τα δύο βιβλία παρουσιάστηκαν στις 6 Ιουνίου στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει ότι το βιβλίο “Από πού κρατά η σκούφια τους” (εκδόσεις Επιφανίου, 2013) είναι ένα ετυμολογικό λεξικό της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας, φαγητών, σκευών, επίπλων, με λέξεις και μικρές ιστορίες”.

Προσθέτει ότι “το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο `Μια ζωή πέρα από τα σύνορα` στο οποίο η συγγραφέας περιγράφει όσα είδε και έζησε τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής της στην αγαπημένη πόλη Αμμόχωστο”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.