Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος

Το «Ορκιστείτε Παρακαλώ» ανεβαίνει στη γειτονιά των Αγγέλων

Giannis Mihalopoulos, d.2016

«Αυλαία» έπεσε για τον μεγάλο κωμικό ηθοποιό Γιάννη Μιχαλόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 89 ετών. 

Η χαρακτηριστική φωνή του και το πηγαίο κωμικό του ταλέντο καθιέρωσαν τον Γιάννη Μιχαλόπουλο και του «χάρισαν» ρόλους σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αλλά και σε νεότερες τηλεοπτικές σειρές.

Γιάννης Μιχαλόπουλος-ΒουγιοκλάκηΉταν ο αυστηρός αλλά… κοιλιόδουλος διευθυντής του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου» και ο αξιομνημόνευτος Πιτ από το φιλμ «Η θεία μου η χίπισσα» με την Ρένα Βλαχοπούλου. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις ταινίες «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Μιας πεντάρας νιάτα», «Αχ! Και να ‘μουν άντρας», «Ο Σταύρος είναι πονηρός», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» και ο «Κατεργάρης».

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων έχει, όμως, ταυτιστεί με την τηλεοπτική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ», που μεσουράνησε από το 1982 έως το 1987.

Ο αγαπημένος «δικαστής» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1927 και ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η υποκριτική και άρχισε να εμφανίζεται σε δεύτερους συνήθως ρόλους στον κινηματογράφο.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού είχε επιδεινωθεί και τελικώς άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν.

Η κηδεία του Γιάννη Μιχαλόπουλου θα γίνει το Σάββατο στις 12.00 από το νεκροταφείο του Ζωγράφου.

ΟΡΚΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.