ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ, ΧΙΟΥΜΟΡ 15/06/2016

Χάσαμε από τα Φίτζι και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει…

fiji-islands

Κάθε φορά που η Κύπρος ηττάται κατά κράτος σε διεθνές επίπεδο, η Κυβέρνηση, αλλά και όσοι άλλοι ηγούνται σε διάφορα επίπεδα, επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις ήττες, κάτω από τον εύηχο τίτλο της «αξιοπρεπούς ήττας», ή πολλές φορές κάτω ακόμη και από απατηλά «νενικήκαμεν».

Ηττάται η Εθνική Κύπρου στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά γήπεδα, και η ήττα χαρακτηρίζεται «αξιοπρεπές αποτέλεσμα».

Καταλαμβάνει το κυπριακό τραγούδι μία από τις τελευταίες θέσεις στον διαγωνισμό Γιουροβίζιον, και η αποτυχία χαρακτηρίζεται «αξιοπρεπής παρουσία».

Χάνει προχθές ο Α. Μαυρογιάννης την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών,(από τον εκπρόσωπο των νησιών… Φίτζι, παρακαλώ) και ο Δημοκρατικός Συναγερμός μιλά για προβολή της Κύπρου σε παγκόσμο επίπεδο! Το δε Υπουργείο Εξωτερικών μιλά για «τιμητικό αποτέλεσμα».

Έτρεξαν δύο στη μάχη της διεκδίκησης της προεδρίας. Και η Κύπρος κατετάγη δεύτερη. Και πανηγυρίζουμε. Και προσέξτε: Ανθυποψήφιός μας δεν ήταν κάποιος εκπρόσωπος μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, ή άλλου μεγάλου κράτους. Ήταν ο εκπρόσωπος των νησιών Φίτζι.

…..

Ζούμε με την ψευδαίσθηση πως είμαστε ο ομφαλός της γης. Και όταν μας προσγειώνουν οι πραγματικότητες, επιχειρούμε να παρουσιάσουμε θλιβερές αποτυχίες ως αξιοπρεπή αποτελέσματα. Περιγράφουν οι ηγέτες μας λύσεις στο Κυπριακό, που μόνο στα όρια του μαξιμαλισμού του μυαλού τους βρίσκονται. Στην πράξη και στη διεκδίκηση αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι μινιμαλιστές. Και όταν αύριο η Τουρκία τούς προσγειώσει στην πραγματικότητα, θα παρουσιάσουν την τουρκική λύση ως την «αξιοπρεπέστερη» την οποία έχουμε πετύχει…

Κωστάκης Αντωνίου

Αυτό είναι το όραμά σου, Αναστασιάδη;

Δεν απορούμε πια! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ακούει ούτε διαβάζει ούτε φαίνεται να καταλαβαίνει τι οι Τούρκοι διακηρύσσουν, εξαγγέλλουν και απαιτούν. Πώς διαφορετικά να ερμηνευθούν όσα είπε σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε δεξαμενή σκέψης.

Παρακαλούμε διαβάστε τι είπε, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών: «Ευελπιστώ ότι η παρούσα διαπραγματευτική διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μια λύση το συντομότερο δυνατόν, αφού πιστεύω πως και ο Μουσταφά και εγώ όχι μόνο έχουμε το πολιτικό θάρρος και την ειλικρινή επιθυμία να βρούμε μια λύση στο Κυπριακό, αλλά συμμεριζόμαστε την ίδια προσέγγιση και όραμα στο να παρουσιάσουμε στον λαό μια βιώσιμη, διαρκή και λειτουργική λύση».

Πρόεδρε, ποιο είναι το όραμα του πράκτορα της τουρκικής κατοχής, Ακιντζί; Δεν άκουσες ποτέ, δεν διάβασες ποτέ και δεν μελέτησες ποτέ όσα ο φίλος σου, Μουσταφά, κατ’ εντολήν του σουλτάνου Ερντογάν, δηλώνει; Ο φίλος σου Μουσταφά αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα».

Απαιτεί παραμονή των εποίκων ως… Ευρωπαίων πολιτών. Απαιτεί εγγυήσεις της Τουρκίας. Απαιτεί εκ περιτροπής προεδρία. Απαιτεί αναγνώριση δικαιωμάτων στους κλέφτες ελληνικών περιουσιών. Δεν μίλησε ποτέ για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απαιτεί ουσιαστικά συνομοσπονδία. Ο Ακιντζί αξιώνει ακριβώς τα αντίθετα από όσα εσύ δηλώνεις. Ξαναρωτάμε, Πρόεδρε: Αυτός ο πολιτικός και εθνικός εφιάλτης είναι το όραμά σου?

Σ.Ι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΔΩ

Όταν θυμώνει ο… papa-ROCKY

Δεν σηκώνουν αστεία οι ιερείς στην Πάφο. Μετά τον ιερέα που έφυγε από την εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης λόγω λαμπρατζιάς, ένας άλλος ιερέας που τελούσε τον γάμο νεαρού ζευγαριού, διέκοψε το μυστήριο και γρονθοκόπησε τον κουμπάρο. Αιτία της επίθεσης ήταν ένα χτύπημα στην πλάτη του γαμπρού από τον κουμπάρο, όταν ο ιερέας έψελνε το «Ησαΐα χόρευε».

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς γάμους, η συμπεριφορά των κουμπάρων, αλλά και του ίδιου του ζευγαριού, ξεφεύγει από τα αποδεκτά όρια, με επίδειξη «πασιαμά» μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας. Κάποιοι νομίζουν ότι το «Ησαΐα χόρευε» είναι σύνθημα για να συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε… χορευτικό κέντρο. Είναι καθήκον των ιερέων να επιβάλλουν την επίδειξη σοβαρότητας και σεβασμού από τους εμπλεκόμενους στο μυστήριο.

Από την άλλη, όμως, δεν επιτρέπεται ο ιερέας, όσο μεγάλη και αν είναι η πρόκληση, να επιτίθεται σαν άλλος… Μοχάμετ Άλι στους κουμπάρους. Θυμάστε τους «παπά-Ροκάδες»; Ε, τώρα έχουμε και… «παπά-Ρόκι». Ναι μεν πιστεύεται ότι το ξύλο βγήκε απ’ τον… Παράδεισο, αλλά μια αυτοσυγκράτηση από τους εκπροσώπους του Θεού επιβάλλεται. Κάποιοι φαίνεται ότι παρερμήνευσαν αυτό που η εκκλησιαστική μας παράδοση αποκαλεί… «Τίμιο Ξύλο». Δημιουργήσαμε έτσι και νέα κυπριακή παροιμία: «Εν της παπαθκιάς τα ξύλα τζιαι του παπά… το ξύλον».
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Μοχλός αποτροπής οι …φίλοι μας Εγγλέζοι

Εάν δεν ήταν το Φόρεϊν Όφις πίσω από την κίνηση να μην εκλεγεί ο Κύπριος πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα ήταν είδηση μεγάλη, πρωτόγνωρο γεγονός.

Ήταν, βασικά, οι Βρετανοί βασικός κινητήριος μοχλός στήριξης του Μονίμου Αντιπροσώπου των Φίτζι, αλλά και το όχημα αποτροπής στη δική μας υποψηφιότητα.

Επιβεβαιώνουν, βασικά, τη γνωστή διαπίστωση πώς όποια πέτρα σηκώσει κανείς για το Κυπριακό και την Κύπρο, θα βρει Βρετανούς. Από τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κ.ΒΕΝ.

Πώς θα λειτουργεί ο… «Γουμάς»

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου πλαισίου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, όπως δημοσίευσε η “Σ”. Η στήλη κατάφερε να διεισδύσει στα ενδότερα του Προεδρικού και έχει εξασφαλίσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού… «Γουμά», το οποίο και αποκαλύπτει σήμερα: Όλες οι κότες του «Γουμά» θα αναλάβουν γραπτώς τη δέσμευση ότι δεν θα… κακαρίζουν δημοσίως όσα διαμείβονται εντός του σώματος.

Θα πρέπει επίσης να τερματιστούν οι αντιπαραγωγικές και ατέρμονες συζητήσεις σε στυλ… «Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα»; Τυχόν… τσιλλαρκές θα πρέπει να μένουν στον χώρο του «Γουμά» και δεν θα διαρρέουν προς τα έξω. Επειδή έχουμε πλέον οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα, θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους η αλήθεια της διαπίστωσης ότι… «όπου λαλούν πολλοί πετεινοί, αργεί να ξημερώσει».

Οι… κοκορομαχίες θα επιτρέπονται μέχρι του σημείου που οι πετεινοί θα ασχολούνται στη συνέχεια και με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο με τη διαχείριση του εθνικού θέματος. Επίσης, όλες οι κότες που συμμετέχουν στον Εθνικό «Γουμά» θα συμπεριφέρονται με άκρα υπευθυνότητα και όχι σαν… αλανιάρες κότες. Και τέλος, ο αρχικόκορας του «Γουμά» είναι υποχρεωμένος να σέβεται τις αποφάσεις και τις απόψεις της πλειοψηφίας των ορνίθων και όχι να τις πετάει στον σκουπιδοτενεκέ… πριν αλέκτορα φωνήσαι.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Οι εισβολείς…

Η Τουρκία απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως αν δεν της δώσει κάποια δις ευρώ και βίζα στους υπηκόους της για ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη, θα γεμίσει τα Ελληνικά νησιά με εκατομμύρια μετανάστες.

EU-Turkey bazaar-toon HONIΌλοι αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι που τους λαθρομετανάστες τους αποκαλούν αδέρφια τους και τους βαφτίζουν όλους πρόσφυγες, δεν καταλαβαίνουν πως ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί ως εκστρατευτικό σώμα για την κατάληψη της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης;

Με το να κανακεύουμε τους εισβολείς και να παρακαλάμε τον Ερντογάν να σταματήσει να στέλνει τα λεφούσια του στην Ευρωπαϊκή μεριά του Αιγαίου δε δίνεται λύση στο πρόβλημα.
Δεν βλέπουν όλοι αυτοί που κανακεύουνε τους λαθρομετανάστες πως οι περισσότεροι από δαύτους στα κέντρα που τους ταΐζουμε από το υστέρημά μας, είναι κακοποιοί, βιαστές, λαθρέμποροι, νταβατζήδες και κατάσκοποι;

Αλληλοσκοτώνονται για το ποιός θα επικρατήσει στον υπόκοσμό τους και στέλνουμε τα ελληνόπουλα που καταταγήκανε από ανάγκη στα σώματα ασφαλείας να τους εμποδίσουν να σκοτωθούνε!

Αφήστε τους να σκοτωθούν αφού το θέλουν, όσο λιγότεροι κακοποιοί τόσο καλλίτερα γι’ αυτούς που πράγματι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Δεν καταλαβαίνουν πως όλοι αυτοί που στέλνει ο αδίσταχτος Ερντογάν κατά τα μέρη μας, είναι εισβολείς και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται;

Σε λίγες μέρες, στις 12 Ιουλίου του 1400, ο Μωάμεθ κατέλαβε την Ενετοκρατούμενη Χαλκίδα, που τότε τη λέγανε Νεγρεπόντε λόγω της γέφυρας που ήταν πασαλειμμένη με πίσσα και ένωνε το νησί με την Στερεά Ελλάδα.

Για να πετύχει την εκπόρθηση της Χαλκίδας που περιβαλλόταν με τάφρο, έσπρωχνε δια της βίας τα φουσάτα του να επιτίθενται συνεχώς και ας σκοτωνόντουσαν αμέτρητοι από δαύτους .

Γέμισε η τάφρος με πτώματα Σαρακηνών Βασιβουζούκων,(άτακτοι του τουρκικού στρατού) που πάνω τους πατούσαν οι επόμενοι για να μπορέσουν να πλησιάσουν τα τείχη και να καταλάβουν τη Χαλκίδα.

Η απώλεια ανθρώπων δεν τον ένοιαζε αρκεί να πετύχαινε το σκοπό του, όπως δεν νοιάζει τον σημερινό σουλτάνο της Τουρκίας αν γεμίσει το Αιγαίο πτώματα, αρκεί να αρπάξει μερικά ελληνικά νησιά με την ανοχή των ευρωπαίων.

Ο Αμερικανός πρόξενος το 1922 αποκάλεσε τους Τούρκους Μάστιγα της Ασίας.
Τέτοιοι είναι οι Τούρκοι, διαχρονικοί εγκληματίες και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και στις μέρες μας με τον ξεκληρισμό των Κούρδων και την αποστολή μες το καταχείμωνο ορεσίβιων που δεν έχουν ιδέα τι είναι θάλασσα, να τα βγάλουν πέρα με τα αφρισμένα κύματα του Αιγαίου στοιβαγμένοι σε σαπιοκάραβα.

Με το πολιτιστικό υπόβαθρο που διαθέτουν οι Τούρκοι και γενικότερα οι Μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ευρώπη, θα έρθει σύντομα η ώρα που οι φιλεύσπλαχνοι θα βλαστημήσουν την ώρα και τη στιγμή που τους δέχτηκαν κοντά τους, αλλά θα είναι πια αργά.

Για ρίξτε μια ματιά στην Ευρώπη που τις σφαγές και τις ανατινάξεις τις κάνουν δικοί τους υπήκοοι δεύτερης και τρίτης γενιάς μουσουλμάνοι που ζουν παρέα με τους Οθωμανούς στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Για τη ράτσα των Τούρκων γράφει ο Οθωμανός ποιητής Νεφ : «Ο Θεός έχει στερήσει την πηγή της γνώσης από τους Τούρκους». Και ο Οθωμανός λόγιος, Χαφίζ Αχμέτ Τσελεμπί είχε γράψει το 1499 αυτές τις πράγματι πολύ χαρακτηριστικές φράσεις, «Μην τύχει και λογιάσεις τον Τούρκο ως άνθρωπο. Αν κατά τύχη βρεθεί ζάχαρη σε χέρι Τούρκου, αυτή μετατρέπετε σε δηλητήριο. Μην θλίβεσαι καθώς αποκεφαλίζεις Τούρκο. Και πατέρας να’ ναι μην διστάσεις να σκοτώσεις τον Τούρκο».

Θεόφιλος Αιγινήτης, Ζωγράφος – Συγγραφέας

Eλευθεροστομίες

Στα γραφεία της στήλης κατέφθαναν δι’ όλης της ημέρας χτες, οι συνήθεις… διαρροές, ως προς τις ενδόμυχες σκέψεις του Νίκαρου για το πώς θα επιτύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: Και να λύσει οριστικά το θέμα της Υγείας και να κάνει έναν ριζικόν ανασχηματισμόν της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, – σε κάποια φάση – το είχαν σίγουρον ότι: Στα πλαίσια ενός ανασχηματισμού, ο Πρόεδρος θα διατηρήσει και το Υπουργείον Υγείας!

Προς αυτήν την λύσιν προσανατολίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την οποίαν ενισχύουν και οι… τίτλοι κάποιων ειδήσεων, οι οποίοι ετόνιζαν τις «ιατρικές γνώσεις» του. Ιδού μερικοί χαρακτηριστικοί:

PIN-anastasiades will solve it– Ο Πρόεδρος μπαίνει στο χειρουργείο

– Ν. Αναστασιαδης: Το έμφραγμα της Υγείας είναι ιάσιμον

– Θα βρούμε γιατρειά στα προβλήματα, τονίζει ο κ.Αναστασιάδης

– Ο Πρόεδρος περνά την Υγείαν από εξετάσεις M.R.I.

Στο μεταξύ, μια άλλη εμπιστευτική πληροφορία, ενισχυτική των σκέψεων του Νίκαρου, ήταν και η δήλωσις του ότι «θα βάλουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων».

Η οποία, κατά τους διαρρέοντας την απόφασιν του να αναλάβει και ως υπουργός Υγείας, ήθελε να προδιαθέσει τον λαόν ότι είναι αποφασισμένος να υποβάλει την Υγείαν ακόμα και σε… κολονοσκόπησιν!

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητος: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού», που λέμε.

Ο δικός μας ο Αντρέας Μαυρογιάννης δεν τα κατάφερε να εκλεγεί στην προεδρία της Γ.Σ. του ΟΗΕ, λόγω τεσσάρων μόλις ψήφων εξίκκιν.

Την ιδίαν στιγμήν, όμως, με την ήτταν του, ο κ. Μαυρογιάννης αποτρέπει το ξήλωμα της πυραμίδας των συνομιλιών, αφού επιστρέφει στο πόστο του διαπραγματευτή.

Στο μεταξύ, στην ήττα του κ. Μαυρογιάννη, συνέβαλαν – κατά πάγιαν τακτικήν τους – οι φίλοι μας «που κουφή να τους φιλήσει» οι Εγγλέζοι: Έπιασαν σβάρνα όλα τα μέλη της… Κυνοπολιτείας και τα εξανάγκασαν να ψηφίσουν υπέρ του Φιτζιάρη υποψήφιου.

Άρα, κακώς λέγεται ότι η… Κτηνοπολιτεία εψόφησε: Ζει και βασιλεύει, ή μάλλον βασιλεύεται από μιαν κοτζιάκαρην…

Έχουμεν επίσης και το πρόβλημα με το Εθνικόν Συμβούλιον και τη διαμόρφωσιν του νέου πλαισίου λειτουργίας του.

Ανάμεσα στις αλλαγές που σκέφτεται να επιφέρει ο Πρόεδρος, είναι -σύμφωνα με μιαν χτεσινήν είδησιν- η αλλαγή ακόμα και του ονόματός του!

Δεν θα ονομάζεται, λέει, «Εθνικόν Συμβούλιον», ενώ, προκειμένου να μην παραπέμπει στον γουμάν του Περδίκη, θα ονομαστεί «Εθνικον… ορνιθαρκόν», ώστε: Με την νέαν διάταξιν πολιτικών δυνάμεων και συσχετισμών, να μπορούν να μετέχουν, εκτός από κάποια πετεινάρκα και… Ευρωκότες!

Ένας αναγνώστης που μου τηλεφώνησε χτες, επέμενε να σχολιάσει τον τίτλον του χτεσινού τριτοσέλιδου ρεπορτάζ του «Φ», ο οποίος έλεγε:

– Αναζητούν το λάθος στον τομέα της Υγείας

– Προς κέντρα λακτίζουν, ήταν το σχόλιο του αναγνώστη. Το λάθος δεν θα βρεθεί ποτέ, αφού το ψάχνουμε σε λάθος τόπο.

– Θυμίζουμε, συνέχισε ο αναγνώστης, εκείνον τον μεθυσμένον ο οποίος φτάνει τρεκλίζοντας στο σπίτι του και  προσπαθεί ν’ ανοίξει την πόρτα αλλά του πέφτει το κλειδί. Κι αντί να το αναζητήσει εκεί που του έπεσε, πάει στον πλησιέστερον στύλλον της ηλεκτρικής και ψάχνει εκεί, επειδή έχει φως!

– Το λάθος, κατέληξεν, είναι έναν και μόνον: Η υπερβολική… δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο! Η οποία μας επιτρέπει να… αρρωστούμεν χωρίς να ρωτάμε ή να παίρνουμεν άδειαν από κανέναν!

Δημητρης Παπαδημήτρης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ

«Αν η Τουρκία αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της, τότε θα ανοίξει ο δρόμος προς μία λύση».

-Ο χορός των ψευδαισθήσεων καλά κρατεί στο ΑΚΕΛ. Τραβά η όρεξη τους περαιτέρω συρρίκνωση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ Υπουργός Εξωτερικών

«Η Κύπρος έδωσε μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

-Και ήλθε δεύτερη μεταξύ δύο…

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ Κατοχικός ηγέτης

«Η ομοσπονδία σε μία ενωμένη Κύπρο θα αποτελείται από δύο συνιστώντα κράτη με ίσο καθεστώς».

-Ομοσπονδία… δύο κρατών.

Impermanence

“One must be deeply aware of the impermanence of the world.”

[Πρέπει ο καθένας να αντιλαμβάνεται την προσωρινότητα του κόσμο]

– Dogen

“Have good trust in yourself … not in the One that you think you should be, but in the One that you are.”

[Εμπιστεύσου τον εαυτό σου… όχι στον Ένα που νομίζεις ότι πρέπει να είσαι, αλλά στον ΕΝΑ που είσαι]

– Maezumi Roshi

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πάντα για το καλό σου…

Ένας τύπος πεθαίνει και κάνει την πιο κάτω συζήτηση με τη γυναίκα του:

– Τώρα που πεθαίνω θέλω να μάθω. Με έχεις απατήσει ποτέ; 

– Αντρούλη μου, μόνο 3 φορές αλλά πάντα για το καλό σου !

– Για το καλό μου; Δηλαδή; 

– Ε , να. Θυμάσαι τότε που ήθελες να πιάσεις δουλειά στην τράπεζα και δεν σε ήθελε ο προϊστάμενος; Ε , δεν σε πήραν τελικά;

– Γυναικούλα μου, έκανες αυτό τη θυσία για μένα; Και η δεύτερη; 

– Ε, να. Θυμάσαι τότε που δε σου έδιναν προαγωγή; Ε, δεν την πήρες τελικά;

– Γυναικούλα μου, είμαι κατασυγκινημένος! Και η τρίτη; 

– Ε , να. Θυμάσαι τότε που κατέβαινες για δήμαρχος και σου έλειπαν 2000 ψήφοι;

– Εεε, δε βγήκες τελικά;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.