Τελέστηκαν εξήντα ομαδικοί γάμοι στη Λάρνακα

 

gamos1Η εκδήλωση τέλεσης μαζικών πολιτικών γάμων διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, από τον Δήμο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εξήντα ζευγάρια, κάθε ηλικίας, ένωσαν το απόγευμα με τα δεσμά του γάμου τη ζωή τους στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, με φόντο το γαλάζιο τ’ ουρανού και της θάλασσας.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι ήταν 65 χρόνων, ενώ το νεαρότερο ήταν μόλις 19 ετών. Υπήρξε, μάλιστα και περίπτωση μητέρα και κόρη να παντρεύονται στην ίδια τελετή.

Οι μελλόνυμφοι, κατά πλειοψηφία Ισραηλινοί και Ρώσοι, μαζί με 150 καλεσμένους, έφθασαν με πλοίο στο Λιμάνι Λάρνακας από τη Χάιφα και με λεωφορεία κατευθύνθηκαν στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.

Κατά την άφιξη των ζευγαριών στο Μεσαιωνικό Κάστρο, τους υποδέχθηκαν κοπέλες  με παραδοσιακή στολή και υπό τους ήχους  ζωντανής κυπριακής μουσικής τούς έδωσαν την παραδοσιακή νυμφική ανθοδέσμη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η εκδήλωση τέλεσης μαζικών πολιτικών γάμων διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, από το Δήμο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, σε συνεργασία με τον τουριστικό πράκτορα Natan Uretsky, που εδρεύει στο Ισραήλ.

Η εκδήλωση τυγχάνει πολύ μεγάλης προβολής στο Ισραήλ, ενώ ευρεία είναι και η κάλυψη από ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης παγκόσμιας εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Λάρνακας κατατάσσεται πρώτη παγκυπρίως στην τέλεση πολιτικών γάμων από το εξωτερικό με ποσοστό 32%  και  σε ορισμένες μάλιστα αγορές από γειτονικές χώρες, το μερίδιο της Λάρνακας ανέρχεται μέχρι και στο 60%.

Μετά το πέρας της τελετής δόθηκε δεξίωση και στο κάθε  ζευγάρι δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Δήμος Λάρνακας συγκεντρώνει το 32% των πολιτικών γάμων που γίνονται στην Κύπρο και στόχος του είναι να αυξήσει τα ποσοστά γιατί αποτελεί ένα ουσιαστικό έσοδο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.