Και όμως αυτή η γυναίκα είναι 80 ετών

gia200616
Αν νομίζεις ότι η Ερνεστίν Σέφερντ είναι μια κλασική 80χρονη γιαγιά, απατάσαι. Δες την εν δράσει και τρέξε στο γυμναστήριο.

Αν στον χαρακτηρισμό “γιαγιά” σου έρχεται στο μυαλό μια ηλικιωμένη, με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες, καταβεβλημένη από τον χρόνο, τότε σίγουρα δεν έχεις δει την Ερνεστίν Σέφερντ.

Πρόκειται για την πιο fit γιαγιά του κόσμου και για την ακρίβεια την μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα bodybuilder. Γεννημένη στις 16 Ιουνίου του 1936 στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η Σέφερντ ξεκίνησε να γυμνάζεται στα 56 της και στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει δύο τίτλους στο bodybuilding.  Το 2010 και το 2011 μάλιστα συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα που συμμετείχε σε διαγωνισμούς bodybuilding.

gia3200616Αν και 80 ετών πλέον, δεν έχει σταματήσει να γυμνάζεται. Το μυστικό της είναι πειθαρχία, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. Κάθε μέρα ξυπνάει στις 03:00, τρέχει 130 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα και ακολουθεί διατροφή που περιλαμβάνει ασπράδια βραστών αβγών, κοτόπουλο, λαχανικά και πολύ νερό.

Το κυριότερο όμως στην περίπτωσή της είναι ότι ποτέ δεν παραιτείται…

Ανθή Κουτσουμπού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.