Πρωτοφανής νοθεία στη Βρετανία: Ψήφισαν και τα… δέντρα του Βατικανού

taxi-union jack

Άνευ προηγουμένου απάτη αποκαλύπτει ο Guardian αναφορικά με τις υπογραφές που συλλέγονται στη Βρετανία για την επανάληψη του δημοψηφίσματος και την αποφυγή του Brexit.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται από την αρμόδια Επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου που ερευνά την υπόθεση, ήδη έχουν ακυρωθεί περισσότερα από 77.000 αιτήματα από τα περίπου τρία εκατομμύρια που είχαν συγκεντρωθεί μέσα σε τρεις ημέρες.

Ο λόγος είναι ότι για να είναι έγκυρο ένα αίτημα πρέπει να φέρει την υπογραφή Βρετανών πολιτών ή έστω κατοίκων της Βρετανίας.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα αιτήματα που έχουν συγκεντρωθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις φέρουν υπογραφές από όλον τον κόσμο και από ξένους υπηκόους.

Ενδεικτικό είναι ότι στα αιτήματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων πάρα πολλά από την Ισλανδία, τις νήσους Κέιμαν, την Τυνησία και το Βατικανό.

Στην περίπτωση του Βατικανό μάλιστα, οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν κατά 38.000 τους… κατοίκους του, αφού αριθμεί μονάχα 800, ενώ τα αιτήματα ανέρχονται σε περισσότερα από 39.000.

« Υπέγραψα για δεύτερη φορά το αίτημα. Είμαι στην Αυστραλία και δεν είμαι Βρετανός πολίτης», γράφει ο χρήστης Μαρκ Μενελ στο Twitter.

Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.