ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 28/06/2016

Έλα Λόλα, να ένας Λαϊκισμός, Λόλα…

Όταν ο λαός ξινίζει το παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέτας, είναι λαϊκιστής.

Dora-referendums

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, από την εποχή του πρώτου διδάξαντος κ. Σημίτη, μια λέξη πλανάται σαν φάντασμα πάνω απ’ το κεφάλι μας (κι ενίοτε μέσα), η λέξη λαϊκισμός….

Γενικώς το σμήνος των λέξεων που χρησιμοποιούν τα όρνια είναι… μεγάλο (διακύβευμα, αφήγημα, πρόσημο κ.τ.λ.), αλλά η λέξη λαϊκισμός ξεχωρίζει πρώτη μακράν, και κατά τη διάρκεια, και κατά τη συχνότητα, και κατά το εύρος της χρήσης.

Με τη σημερινή διαστροφή των εννοιών, ο λαϊκισμός δεν προσάπτεται τόσον εναντίον των πολιτικών, όσον εναντίον των πολιτών. Δεν είναι δηλαδή δημαγωγός ο εκάστοτε Κλέων ο Βυρσοδέψης, αλλά το θύμα του, ο Μήτσος ο φουκαράς.

Η αποστροφή που νιώθει για τον λαό η κυρία Μπακογιάννη, φερ’ ειπείν, εκφράζεται με τη λέξη λαϊκισμός, την οποίαν η εν λόγω πολιτικός έχει εκστομίσει περισσότερον πάσης άλλης λέξης και υπεράγαν κάθε άλλου πολιτικού. Για την κυρία Μπακογιάννη ασφαλώς ο λαϊκισμός υπήρξε από την εποχή του Κάιν και θα υπάρχει και μετά τη Δευτέρα Παρουσία. Λογικόν. Αλλωστε ως τώρα λαϊκιστές έχουν διατελέσει ο Σόλων, ο Αγης και ο Κλεομένης, οι αδελφοί Γράκχοι, ο ΙησούςΧριστός, ο Ρομπέν των Δασών, ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, ο Τολστόι και ο Λένιν. Η ιστορία της ανθρωπότητος θα ήταν μια ιστορία λαϊκισμού, αν δεν έβαζε τον λαϊκισμό στη θέση του ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης ή ο κ. Κουβέλης ή ο κ. Λεβέντης. Διότι μπορεί η κυρία Μπακογιάννη να είναι η βασίλισσα στη χρήση της λέξης λαϊκισμός, αλλά ουδέν μέλος της ορδής και του εσμού που συναπαρτίζουν την ελίτ του πολιτικού μας συστήματος, δεν παραλείπει να επιδεικνύει τις επιδόσεις του στη χρήση αυτής της λέξης.

Κυρίες και κύριοι, η λέξη λαϊκισμός είναι από μόνη της ένα τσίρκο. 

Είναι ματζούνι για κάθε ασθένεια, είναι γλειφιτζούρι, πιπίλα και καραμέλα (στις βαριές περιπτώσεις είναι και υπόθετο). Λαϊκιστής μπορεί να ’ναι ο κομμουνιστής, μπορεί να ‘ναι και ο φασίστας – πράγμα πολύ βολικό για τους πονηρούς που, πάνω στην αποδόμηση και τη σύγχυση χτίζουν το δικό τους σύστημα εξουσίας, υποσύστημα εκείνου του απολυταρχισμού προς την εγκαθίδρυση του οποίου κινείται η παγκόσμια ολιγαρχία. Ετσι, το 52% των Βρετανών είναι λαϊκιστές, κατά τη διάγνωση Κουμουτσάκου, το 62% των Ελλήνων είναι λαϊκιστές κατά τη διάγνωση Καρανίκα, οι Αγανακτισμένοι στη Μαδρίτη ήταν λαϊκιστές, το ίδιο και οι Αγανακτισμένοι στην Αθήνα, ο Παπαφλέσσας ήταν λαϊκιστής και η Μπουμπουλίνα το ίδιο.

Γενικώς, όταν δεν μπορείς να αλλάξεις λαό, αυτός ο λαός είναι λαϊκιστής. Όταν μάλιστα του έχεις αλλάξει τα φώτα στη λιτότητα, την ανεργία και τη λεηλασία, τότε μπορείς να τον λες και διεφθαρμένο ή τεμπέλη, ώστε σε ένα ωραίο μείγμα με όσους ο ίδιος έχεις σπρώξει στην ακροδεξιά, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, να συναπαρτίζουν ως λαός τον υπ’ αριθμόν ένα Εχθρό του Λαού! Διότι αν ο λαός δεν είναι εχθρός του λαού, ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι;

Οσον πιο ξεκομμένη απ’ τον λαό είναι αυτή η χυδαία ελίτ (των σμπίρων που υπηρετούν τους Δυνατούς), τόσον πιο αυτάρεσκες μπαρούφες λέει. Όπως ο κ. Ρέντσι, όστις απεφάνθη ότι «η Βρετανία φεύγει, η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη» – δηλαδή αν η Βρετανία έμενε, η Ευρώπη θα μπορούσε να συνεχίσει μισάνθρωπη.

Το ίδιο και ο κ. Φλαμπουράρης. Βγήκε από τη σιωπή με την οποία συμμετείχε στην κατακρεούργηση του Ασφαλιστικού, στην εκποίηση της χώρας για τα επόμενα 99 έτη, στους Κόφτες και τα συναφή βδελύγματα, για να μας πει ότι αν δεν αλλάξουν αυτοί που μας τα έκαναν όλα αυτά (πάντα με την υποστήριξη και του ιδίου) η Ευρώπη δεν θα αποκτήσει ποτέ ανθρώπινο πρόσωπο (σαν του κ. Κατρούγκαλου λόγου χάριν). Με δύο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορήθηκε σφόδρα για λαϊκισμό, αντιμετωπίζει σήμερα ως λαϊκιστές εκείνους που εξαπάτησε. Για τον κ. Πολάκη, για παράδειγμα, όποιος δεν θεραπεύεται με το φάρμακο Βελουχιώτης απ’ τον καρκίνο, είναι λαϊκιστής. Κάνει φασαρία και διαταράσσει την κοινή ησυχία αντί να εκδημήσει ήσυχα, ευγνώμων και πολιτισμένα.

Είναι προφανές ότι το θεώρημα του λαϊκισμού δεν εξηγεί τίποτα, είναι όμως η λυδία λίθος της προπαγάνδας ότι δεν πρέπει να αλλάζει τίποτα. Λένε, ήδη την επαύριον του Βρετανικού δημοψηφίσματος, πολλοί ότι η Ευρώπη (η Ενωση) ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί – και οι περισσότεροι καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα σωστά – στη βάση της λογικής και της ηθικής.

ΚΥΡ 23-06-16-605x352Πότε όμως η Ενωση λειτούργησε στη βάση της λογικής ή της ηθικής; Η Ενωση δεν υπήρξε ποτέ κάτι που απέτυχε και τώρα διαλύεται ή που θα μπορούσε να αλλάξει. Η Ενωση ήταν και είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο τα κράτη – μέλη κάνουν πόλεμο με τους λαούς – μέλη. Ταξικό πόλεμο (κι ενίοτε διακρατικό). Αυτός ο πόλεμος των κρατών εναντίον των λαών χάριν των Δυνατών, υπήρχε και πριν από την Ενωση σε επίπεδο εθνών, όμως στο πλαίσιο της Ενωσης διεξάγεται πιο αποτελεσματικά. Πάντα εναντίον των λαών. Ο…λαϊκισμός των οποίων  είναι αφόρητος για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, τους Λυκανθρώπους των τραπεζών και τους ορνιθοκέφαλους του ματωμένου κέρδους. Ένα έθνος έφυγε (αν αφεθεί να φύγει) από την Ενωση, δεν έφυγε για να φτιάξει έναν κόσμο καλύτερο, έφυγε ίσως για να σωθεί από το γενικό ναυάγιο ή για να ναυαγήσει μόνο του. Ή εν τέλει έφυγε με την ελπίδα ότι πιθανόν να «ξανακυβερνήσει τα κύματα». Όμως, παρά ταύτα η Ενωση έφαγε ένα βαρύ χτύπημα. Και σε εθνικό επίπεδο (κατά τον εκγερμανισμό), και σε ταξικό επίπεδο (κατά την αποθηρίωση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης), και σε κοινωνικό επίπεδο (κατά τον εκφασισμό των αστικών δημοκρατιών). Δημιουργούνται νέες συνθήκες και διαμορφώνονται νέες αντιθέσεις. Απέναντι στις οποίες, και για όσο η Αριστερά δεν μπορεί να οργανώσει εφικτές λύσεις, ο λαός θα παραμένει εκτεθειμένος στις ορέξεις εκείνων που τον κανιβαλίζουν για λαϊκιστή, διεφθαρμένο, τεμπέλη, μαζί τα φάγαμε και άλλα συναφή δυσώδη.

Το Brexit μπορεί να αποδειχθεί μια ρηγμάτωση της Ενωσης, διαχειρίσιμη με νέους όρους και συσχετισμούς, ή μια ιστορικών διαστάσεων αλλαγή στην πορεία των πραγμάτων. Το ερώτημα και στις δύο εκδοχές αφορά σε μια Αριστερά που και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να εκμεταλλευθεί (κι όχι μόνον να ερμηνεύει) τις εξελίξεις υπέρ των λαών που χειμάζονται…

ΣΤΑΘΗΣ

London out of Europe-satireΟ «Τιτανικός» του (άλλου) Κάμερον

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο που ενώνει τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον διάσημο σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον; Μα ο… «Τιτανικός», φυσικά. Ο δεύτερος σκηνοθέτησε την ομώνυμη ταινία, που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ο πρώτος πρωταγωνίστησε στον δικό του «Τιτανικό», τον οποίο δημιούργησε ο ίδιος και υπήρξε τεράστια… αποτυχία, της οποίας το μέγεθος δεν μπορεί κανένας να προβλέψει. Όπως και ο ορίτζιναλ «Τιτανικός», έτσι και ο «Τιτανικός» του Κάμερον ήταν βρετανικός και ο κατασκευαστής του πίστευε ότι ήταν αβύθιστος, όπως ακριβώς και οι κατασκευαστές του διάσημου υπερωκεανίου το 1912.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν ήταν υποχρεωμένος να θέσει σε δημοψήφισμα την παραμονή ή όχι της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όμως το έκανε, πεπεισμένος ότι το παγόβουνο του Brexit θα ήταν πολύ μικρό για να βυθίσει τον «Τιτανικό» του. Ήταν σίγουρος ότι το παγόβουνο θα διαλυόταν και θα γινόταν… παγάκια για το ουίσκι του. Τελικά ο «Τιτανικός» του ιδανικού αυτόχειρα βυθίστηκε, ενώ το παγόβουνο έμεινε άθικτο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δοκιμάσουν τώρα οι Σκοτσέζοι να πάρουν ένα μέρος από το παγόβουνο και να το μετατρέψουν σε παγάκια για το… σκοτσέζικο ουίσκι. Μη σας πω ότι το ίδιο αναμένεται να γίνει και για το… ιρλανδέζικο ουίσκι. Άντε, εις υγείαν της Ελισάβετ, που ήθελε κι αυτή το Brexit!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Brexit και φοιτητικά δίδακτρα

student girls

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν και μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη ζωή των Ευρωπαίων που εργάζονται ή φοιτούν στη Βρετανία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόδου από την Ε.Ε. που θα πάρει -σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις- περίπου δυο χρόνια. Όπως επισημαίνεται, οι κανόνες που ισχύουν σήμερα και τα προνόμια που έχουν ως πολίτες της Ένωσης θα χαθούν εν μιά νυκτί όταν θα ολοκληρωθεί το διαζύγιο.

Όσον αφορά στους Κύπριους φοιτητές, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι φοιτητές, ενδεχομένως θα χρειάζονται φοιτητική βίζα για να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, και μάλλον θα επιβαρυνθούν με ακριβότερα δίδακτρα. Κι αυτό – όπως διαβάζουμε – διότι θα καταργηθεί η ίση μεταχείριση που έχουν σήμερα σε σχέση με τους Βρετανούς, ως υπήκοοι χωρών της ΕΕ, στον καθορισμό των εξόδων για τις σπουδές τους, που θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται πάντως ότι για όσους σπουδάζουν ήδη σε βρετανικά πανεπιστήμια, εκτιμάται ότι τα δίδακτρα θα παραμείνουν τα ίδια μέχρι να πάρουν το πτυχίο τους, βάσει των κανονισμών που ισχύουν. 

Βέβαια, όλα θα ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα, γι’ αυτό οι αρμόδιοι στην Κύπρο ας προχωρήσουν τάχιστα στις ενδεικνυόμενες εκείνες ενέργειες, ώστε και οι Κύπριοι εργαζόμενοι και οι Κύπριοι φοιτητές στη Βρετανία, να ξέρουν τι… τους γίνεται, αλλά και το πώς θα… διαμορφωθεί η ζωή τους μετά την έξοδο από την Ευρώπη. Είναι σημαντικό ακόμα να γνωρίζουν τα πάντα όσοι ετοιμάζουν για τώρα βαλίτσες για Αγγλία, είτε με σκοπό να εργαστούν είτε για να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια.

Ν.

Ο σουλτάνος θέλει… Turkexit;

Με δημοψήφισμα «απειλεί» ο Ερντογάν τους Ευρωπαίους για το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Σε μια ομιλία του, που ήταν ρεσιτάλ αντιευρωπαϊσμού, ο σουλτάνος είπε: «Μπορούμε να ρωτήσουμε τον λαό, όπως κάνουν οι Βρετανοί. Θα ρωτήσουμε, ‘συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ ή τις τερματίζουμε;’. Εάν ο λαός πει ‘συνεχίστε’, θα προχωρήσουμε».

Ε, κι αν πει «όχι», τι θα κάνετε ρε; Θα διακόψετε τις συνομιλίες; Έχουμε μια παροιμία στην Κύπρο που λέει «θυμός του χωρκάτη, ζημιά του πουντζιού του». Καταλάβατε; Ο Ερντογάν θεωρεί ότι η Τουρκία κάνει… χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξάγει μαζί της ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Το έχει ξαναπεί, άλλωστε, στους Ευρωπαίους: «Δεν σας χρειαζόμαστε. Εσείς μας χρειάζεστε». Και πιστεύει ότι αν το δημοψήφισμα που σχεδιάζει να κάνει θα έχει ως αποτέλεσμα… Turkexit, οι Ευρωπαίοι θα πέσουν στα πόδια του και θα τον ικετεύουν να μη φύγει από τις συνομιλίες.

Η υπεροψία του δεν του επιτρέπει να δει ότι υπάρχουν χώρες της Ευρώπης που δεν θα δεχτούν ποτέ να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, αλλά και η Γαλλία, και εκβιάζει με πιθανή αποχώρηση από τις συνομιλίες, οι οποίες έχουν προδιαγεγραμμένο τέλος. Το έχει και αυτό το αΐπι ο μεγαλομανής. Με τον νου του κάμνει… μπαϊράμι.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Κουμπαριές με το έγκλημα

Όταν αστυνομικοί του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών είναι κουμπάροι με τα εγκληματικά στοιχεία, ε τότε πώς θα τους συλλάβει η Αστυνομία; Όταν αστυνομικοί της ΜΜΑΔ εκτός υπηρεσίας προσέχουν ένοπλοι αυτά τα εγκληματικά στοιχεία, τότε εμάς τους πολίτες ποιοι θα πρέπει να μας προσέχουν;

ΜΧΣ

Ελευθεροστομίες

Ακόμα εκεί είσαστε; Στην επαπειλούμενην ανεξαρτητοποίησιν του Λονδίνου και την ένταξίν του ως χωριστού κράτους στην Ευρώπη; Ου, είσαστεν πολλά πίσω, μάνα μου! Αυτό με το Λονδίνον έχει παλιώσει.

PIN-Cameron-brexitΠροφανώς έχετε χάσει επεισόδια, αφού: Χτεσινές επείγουσες πληροφορίες από Βρυξέλλες μεριά, ανέφεραν ότι:

– Σημειώνονται έντονες διεργασίες και δρομολογούνται καταλυτικές εξελίξεις στα εξής δυο θέματα:

– Πρώτον, άρχισε να κάνει την εμφάνισίν του το τέρας του Λοχ Νες, το οποίον απαιτεί, με απειλητικες διαθέσεις, να ενταχθούν οι περιοχές που ελέγχει, ως χωριστόν κράτος (ως δεύτερη Σκωτία) στην ΕΕ.

Ενώ, λέει, ο… Τάμεσης απειλεί με πλημμύρες ολόκληρη την Αγγλίαν, αν δεν του αναγνωρισθεί το δικαίωμα να ιδρύσει κι αυτός δικό του βιλαέτι και να ενταχθεί στην ΕΕ ως χωριστόν κρατος!

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, φίλοι αναγνώστες, οι αλλαγές που θα σημειωθούν στην σούμαν των κρατών-μελών της Ευρώπης θα επιφέρουν τα εξής σκαμπανεβάσματα:

Φεύγει η Αγγλία, ο αριθμός μειώνεται στους «27». Μπαίνει αμέσως το Λονδίνον, όμως και αποκαθίσταται ο αριθμός «28».

– Μπαίνει η «Σκωτία Νο 1», η οποία θα πάρει το νούμερον «29», ενώ το τέρας του Λοχ Νες θα έχει τον αριθμόν «30».

– Την ιδίαν στιγμήν οι δυο Ιρλανδίες που θα ενωθούν σε μια στο άψε-σβήσε, θα έχουν τον αριθμόν «31», με το κράτος του Τάμεση να διεκδικεί τον αριθμόν «32»!

Σήμερα, πάντως, στις Βρυξέλλες, αναμένονται καταλυτικές εξελίξεις, αφού θα γίνει η σφαγή του Κάμερον, στην παρουσία… καμερών! Προηγουμένως, όμως, λένε οι σχετικες πληροφορίες, ο κ. Κάμερον θα εξαναγκαστεί από τις «κεφαλές» της ΕΕ, να υπογράψει γραπτήν δήλωσιν ότι θα αφήσει τα μασκαραλίκια και τα τερτίπια του στυλ «Φεύκω-επιστρέφω-ξαναφεύκω» κ.λπ. κ.λπ.  καταθέτοντας συνάμα και την αίτησιν εξόδου και θα πάει στην πατρίδα του.

Στο μεταξύ, αυτή η ιστορία με το Brexit φαίνεται πως δεν θα έχει τελειωμό:

Αφού, δηλαδή, οι Εγγλέζοι τα έκαναν γενικώς σκατά, τώρα μετανιώνουν, λέει, λίγοι-λίγοι και υψώνουν νέο μπαϊράκι: Το «Bregret» (ελληνιστί «Μετανιώνω»).

Ενώ στην  Άγκυρα γίνεται αυτό που λέει το γνωστόν ανέκδοτον:

– Εκαλλικώνναν τους αππάρους τζι εποταύριζεν τζι ο γάδαρος τα πόθκια του:

– Ενώ κανένας δεν θέλει πια την Τουρκία στην ΕΕ, ο Ερντογάν τον χαβά του: Τι κάνει; Απειλεί ότι θα κάνει… Grexit από την Ευρώπη, ήμαρτον Παναγία μου!

Οι παγκοσμίου κύρους οικονομικοί αναλυτές, συμφωνούν, πάντως, σε ένα πράμα: Η ζημιά που θα φορτωθεί το… όσον θα απομείνει, «Βασίλειον», θα είναι ανυπολόγιστη.

Κάποιοι, μάλιστα, εξ αυτών, εισηγούνται στην Αγγλίαν, να αυξήσει σε… τρία τα «ΕΕ» (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και να αποταθεί στην  κυρίαν Ζέταν, ώστε να παίρνει στο εξής το… ΕΕΕ!

Υ.Γ.: Μεταμεσημβρινές πληροφορίες από το Λονδίνον έκαναν λόγο και για τρίτη «κίνηση ανεξαρτητοποίησης»: Ο Κάρολος άναψε, λέει, το πράσινο φως στην γυναίκα του την Καμίλα, να προχωρήσει σε ανακήρυξιν χωριστού κράτους, του ανακτόρου στο οποίον διαμένει το ζεύγος, για να την «σπάσει» στην πεθεράν της.

Εν συνεχεία, έλεγαν οι πληροφορίες αυτές, η κυρία Καμίλα θα ζητήσει αμέσως την αναγνώρισιν του κράτους της από την… συνονόματήν της του Πεντάκωμου!

Δημήτρης Παπαδημήτρης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

AΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ Βουλευτής ΑΚΕΛ

«Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής, με αποστολή την πλήρη καταγραφή γεγονότων, πράξεων και παραλείψεων που οδήγησαν στην καταστροφή».

– Θυμάσαι ποτέ στην ιστορία του ΔΗΣΥ να έχει τιμωρηθεί άνθρωπός τους για οτιδήποτε; Τα κουκουλώνουν όλα.

ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ Επίτροπος Προεδρίας

«Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, το 2017 δεν θα υπάρχουν λείψανα Ελληνοκυπρίων στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ».

– Γι’ αυτό, αντί να συνεργάζεστε και να ικετεύετε τους δολοφόνους των Ελληνοκυπρίων, καταγγείλτε την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Οφείλουμε ν’ αποκαταστήσουμε το δάσος της Σολέας, για τον τόπο και γι’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους».

– Το δάσος δεν αποκαθίσταται. Το λιγότερο που έχετε να κάμετε, είναι να καταθέσετε τις παραιτήσεις σας, ως ελάχιστο φόρο ευθύνης προς όσα και όσους χάθηκαν, εξαιτίας της αμέλειας και των πολιτικών σας.

ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

«Προσβλέπουμε μέσω των προσπαθειών μας σ’ ένα σχέδιο λύσης, που θα επανενώνει τους θεσμούς και τον λαό μας».

-Άσε τις ψευδαισθήσεις για το Κυπριακό, και κοίταξε τι θα κάμεις με την ασφάλεια του τόπου που έγινε θρύψαλα…

ANTΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Πρέπει να διερευνηθούν οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς…».

-Αν διερευνηθούν, ούτε Πρόεδρος, ούτε Υπουργοί θα μείνουν στη θέση τους…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ Επίτροπος Εθελοντισμού

«Στον κατάλληλο χρόνο να γίνουν οι δενδροφυτεύσεις στις καμένες περιοχές».

– Δεν άκουσες τον ειδικό επί των δενδροφυτεύσεων, Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι η αναδάσωση αρχίζει «άμεσα»;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΣΙΚΟΣ Υπουργός Εσωτερικών

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την προετοιμασία που έγινε για τα ενδεχόμενα κατάσβεσης πυρκαγιών…».

– Ε, τότε, παραιτήσου…

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ Υπουργός Γεωργίας

«Το δάσος θα παραμείνει δάσος».

– Το δάσος δεν υπάρχει, ούτε θα ξαναγίνει. Έγινε στάχτη.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Superman on fire

Είναι ο Superman που λέτε και ψάχνει απελπισμένα να ρίξει ένα καλό πήδημα.

Εκεί λοιπόν που πετάει βλέπει τον Batman πάει προς αυτόν και του λέει:

-Εεεε φίλε μου Batman, πρέπει οπωσδήποτε να βρω να πηδήξω, έχω τρελαθεί σου λέω.

-Γιατί δεν δοκιμάζεις με την Wonder Woman; Κάνει τα καλύτερα πηδήματα εδώ στην χώρα των κόμικς.

-Μμμ, η Wonder Woman είναι καλή μου φίλη, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, και φεύγει.

Παρακάτω, βρίσκει τον Spiderman, και του λέει κι αυτού το δράμα του και τον ρωτάει αν έχει καμιά καλή πρόταση.

-Θα σου πρότεινα την Wonder Woman. Είναι σίγουρα η καλύτερη.

-Η Wonder Woman είναι φίλη μου, μπα, δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, λέει και φεύγει πάλι.

Τι διάολο σκέφτεται καθώς πετάει, όλους τους έχει πάρει; Τότε ξαφνικά βλέπει την Wonder Woman στο χωράφι από κάτω, με ανοιχτά τα πόδια σε κατάσταση έκστασης.

Το θέαμα είναι άκρως προκλητικό.

Δε βαριέσαι σκέφτεται, φίλοι φίλοι, αλλά και η ανάγκη μεγάλη, θα χρησιμοποιήσω τις υπερδυνάμεις μου, θα κάνω τη δουλειά γρήγορα γρήγορα, πριν το καταλάβει θα έχω φύγει.

Πράγματι, πέφτει σαν σφαίρα πάνω στην Wonder Woman, τελειώνει την δουλειά και πριν πείς κίμινο έχει εξαφανιστεί.

-Τι στο καλό ήταν αυτό, λέει η Wonder Woman κοιτώντας με θολό βλέμμα προς τον ουρανό.

– Δεν ξέρω, λέει ο Αόρατος Aνθρωπος, αλλά ο κwλος μου με πεθαίνει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.