Βραβείο σε νεαρή Κύπρια από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

queen-Katerina Gavielidou

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βράβευσε τη νεαρή Κατερίνα Γαβριηλίδου κατά τη διάρκεια τελετής στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Η 27χρονη κοπέλα έχει πάρει το Queen’s Young Leaders Award για την αφοσίωσή της σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει εκπροσωπήσει τους νέους της Κύπρου σε διάφορα συνέδρια παγκοσμίου φήμης όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας 2014, ενώ προωθεί ευκαιρίες εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των νέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Κατερίνα Γαβριηλίδου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας όπως τον πρίγκιπα Χάρυ και την πριγκίπισσα Βεατρίκη, ενώ είχε ακόμη την ευκαιρία να συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον πρώην πρωθυπουργό, Τζον Μέιτζον και τον διάσημο, πρώην ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το πρόγραμμα Queen’s Young Leaders αναγνωρίζει και τιμά εξαίρετα άτομα ηλικίας 18-29 από όλη την Κοινοπολιτεία, τα οποία αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στις κοινότητές τους και χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να αλλάξουν τις ζωές των συνανθρώπων τους για το καλύτερο. Συνολικά έχουν βραβευθεί 60 νεαροί ηγέτες από 45 διαφορετικές χώρες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μεταξύ χιλιάδων αιτήσεων. Οι νικητές των βραβείων του τρέχοντος έτους εργάζονται για τη στήριξη και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων τους, και σε δράσεις που εμπνέουν την αλλαγή σε διάφορα θέματα, όπως η εκπαίδευση, η κλιματική αλλαγή, το φύλο, η ψυχική υγεία και η βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Λονδίνο, οι βραβευθέντες επισκέφθηκαν την οικία του Βρετανού πρωθυπουργού, τα γραφεία του Twitter, και συναντήθηκαν με στελέχη του BBC World Service.

One thought on “Βραβείο σε νεαρή Κύπρια από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.