Αγία Νάπα: Έτσι αιφνιδίασαν τον Φ.Καλοψιδιώτη

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ

etsi-aifnidiasan-ton-kalopsidioti-oi-ektelestes

Άριστα μελετημένοι ήταν οι δράστες του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, καθώς ήξεραν πώς να εισέλθουν στο υποστατικό όπου σημειώθηκε το έγκλημα σχεδόν απαρατήρητοι και να προσεγγίσουν τα θύματα τους πυροβολώντας τα σχεδόν εξ επαφής και αφνιδιάζοντας τα. Οι ελάχιστοι αυτόπτες μάρτυρες στη σκηνή του εγκλήματος, με τον τρόπο που έδρασαν οι εκτελεστές, δεν βρέθηκαν μπροστά τους. Υποστηρίζεται ωστόσο, σχεδόν με βεβαιότητα από μέρους τους, ότι ήταν δύο και ο δεύτερος είναι μάλλον ο Αλβανός που καταζητείται από την Αστυνομία. 

Αυτόπτης μάρτυρας (η ταυτότητα του οποίου δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους) περιέγραψε στον “Φ” την εκτέλεση ως εξής:

«Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ ο Φάνος Καλοψιδιώτης δειπνά στο ίδιο τραπέζι με τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγο του Σκεύη Χατζηευθυμίου, ένα ακόμη μέλος της ΜΜΑΔ, καθώς και με κάποιους φίλους και σωματοφύλακες του, που κάθονται σε διπλανό τραπέζι, στη βεράντα του καφεστιατορίου. Στο τραπέζι παρακάθονται και τα δυο παιδιά του ζεύγους Χατζηευθυμίου.

Ο Καλοψιδιώτης έχει την πλάτη γυρισμένη προς τη λεωφόρο Νησί και την κύρια είσοδο του υποστατικού, ενώ στην ανατολική πλευρά του τραπεζιού κάθεται το ζεύγος Χατζηευθυμίου και τα παιδιά τους. Απέναντι τους κάθεται ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ που τραυματίστηκε κρίσιμα κατά το επεισόδιο.

Στη συνέχεια όλα διαδραματίζονται εν ριπή οφθαλμού και πριν συνειδητοποιήσουν τι έγινε ακριβώς, όσοι βρίσκονται μέσα στο υποστατικό ή στα διπλανά τραπεζάκια, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα τέσσερα θύματα και τους δύο τραυματίες».

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει ότι οι δύο εκτελεστές δεν εισήλθαν στον χώρο από τη νότια κύρια είσοδο, κάτι που θα τους έφερνε αμέσως κατά μέτωπο με τον στόχο τους και πολύ πιθανό με όσους άλλους βρίσκονταν εντός του υποστατικού. Αντί της κυρίας εισόδου, οι εκτελεστές εισήλθαν από την παράπλευρη και για πολλούς άγνωστη, βορειοδυτική είσοδο και απαρατήρητοι βρέθηκαν στον κήπο με τον πέτρινο διάκοσμο, γεγονός που τους παρείχε φυσικό καμουφλάζ ώστε να προσεγγίσουν το τραπέζι-στόχο τους.

Όταν πλέον βρίσκονται σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων ανοίγουν και οι δύο πυρ, ο πρώτος με το καλάσνικοφ και ο δεύτερος με πιστόλι. Τον κύριο όγκο των σφαιρών δέχεται πλευρικά με φορά από τη δυτική πλευρά του υποστατικού προς την ανατολική ο Φάνος Καλοψιδιώτης. Δέχεται, σύμφωνα με την κατοπινή νεκροψία, 12 σφαίρες.

Ο “αστυνομικός” [ΣΗΜ. πράκτορας της ΚΥΠ] Ηλίας Χατζηευθυμίου που κάθεται δίπλα του στ’ αριστερά  και είναι σχεδόν κατά μέτωπο απέναντι από τους εκτελεστές, δέχεται πέντε με έξι σφαίρες. Δίπλα του κάθεται η σύζυγος του Σκεύη που δέχεται μία αλλά θανατηφόρα σφαίρα στο κεφάλι και εικάζεται ότι ίσως έκανε κάποια κίνηση για να προστατεύσει τον σύζυγο της με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο του καλάσνικοφ. Δίπλα από τη μητέρα (πιο αριστερά της), κάθονται τα δυο παιδιά του ζεύγους που πέφτουν στο έδαφος και βρίσκουν καταφύγιο σε πέτρινο πάγκο-μπαρ.

Ο άλλος αστυνομικός της ΜΜΑΔ, που φέρει τραύμα στον αυχένα, καθόταν έχοντας την πλάτη γυρισμένη προς τους δύο εκτελεστές. Σ’ αυτά τα δευτερόλεπτα που διαρκεί αυτή η σκηνή, κάποιος ανταποδίδει τα πυρά και ο κουκουλοφόρος με το καλάσνικοφ σωριάζεται στο έδαφος. Αρπάζει το όπλο ο Αλβανός και εξαφανίζεται από την ίδια κατεύθυνση από την οποία μπήκαν και οι δύο στο υποστατικό.

Πίσω του επικρατεί πλέον πανικός και χαώδης κατάσταση.

Στη βορειοδυτική πλευρά του υποστατικού υπάρχει χώρος στάθμευσης. Εκεί μάλλον βρισκόταν το αυτοκίνητο διαφυγής. Η απόσταση από εκείνο το σημείο μέχρι την ερημική τοποθεσία που το κλεμμένο όχημα βρίσκεται μετά καμένο, είναι περίπου πέντε λεπτά.

Πάμπος Βάσιλας στον “Φ”

Τέσσερις συλλήψεις για το φονικό στην Αγία Νάπα

AGIA-NAPA

Σε τέσσερις συλλήψεις προέβη χθες η Αστυνομία, σε σχέση με το τετραπλό φονικό της 23ης Ιουνίου, στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΜΜΑΔ και της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν χθες βράδυ επιχείρηση στη Λευκωσία και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας, 28, 38, 39 και 42 ετών. Οι δύο συλληφθέντες άντρες και η 28χρονη γυναίκα είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής, ενώ ο 42χρονος συλληφθείς σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι τέσσερις φαίνεται να εμπλέκονται στο φονικό πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Ο κ. Αγγελίδης, τόνισε πως οι έρευνες είναι σε πολύ καλό δρόμο, ιδιαίτερα μετά και τις νέες συλλήψεις.

“Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τους και συνελήφθησαν σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, για ενέργειες πριν, κατά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος”, είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ ΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ

Ενώ ο Σέρβος φρουρός ασφαλείας καθόταν σε διπλανό τραπέζι με αυτό του Φάνου Καλοψιδιώτη στο κέντρο The Stone Garden, έγινε αποδέκτης τηλεφωνήματος από άγνωστο πρόσωπο, στο οποίο φέρεται να απήντησε: «We are here».

Αμέσως μετά όμως σηκώθηκε από το τραπέζι και προφασιζόμενος κάποιον λόγο, κάποιοι αναφέρουν ότι ήθελε να μιλήσει με μια κοπέλα, κατευθύνθηκε στις τουαλέτες. Η απομάκρυνσή του συνέπεσε με την στιγμή που άρχισαν να πέφτουν βροχή οι σφαίρες με αποτέλεσμα το τετραπλό μακελειό.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση του Σέρβου ήταν το λιγότερο περίεργη και μετά το μακελειό, καθώς επιστρέφοντας από την τουαλέτα φαινόταν εξαιρετικά ήρεμος εν σχέση με το θέαμα που παρουσίαζε η σκηνή. Κάποιοι από την φρουρά του Καλοψιδιώτη του ζήτησαν σε έντονο ύφος εξηγήσεις για την παράξενη στάση του, ωστόσο εκείνος παρέμεινε ατάραχος, κάτι που προβλημάτισε ακόμα περισσότερο και φυσικά η στάση του αυτή αξιολογείται πλεόν και από τους ανακριτές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.