Συνάντηση Όσμπορν με τους επικεφαλής μεγάλων τραπεζών

ΣΤΗ «ΣΚΙΑ» ΤΟΥ BREXIT

Britain's Chancellor of the Exchequer George Osborne attends a European Union finance ministers meeting in Brussels November 7, 2014. EU finance ministers will tell Britain on Friday that the only way to resolve a row over a surprise budget bill to Brussels is to pay in interest-free instalments, officials said, but Britain's finance minister insisted the bill was "unacceptable". REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT)
Britain’s Chancellor of the Exchequer George Osborne.

Με τους επικεφαλής μεγάλων τραπεζών αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, στη «σκιά» του Brexit. 

Στη σειρά συναντήσεων, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της χώρας. 

«Έκανα πολλές συζητήσεις με ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών θεσμών τις τελευταίες δέκα ημέρες» ανέφερε ο Όζμπορν μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Αύριο συναντώμαι με τους επικεφαλής ορισμένων από τις σημαντικότερες τράπεζες για να συζήσουμε το πώς θα προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, τα δημοσιονομικά της χώρας ενδέχεται να πληγούν από μια κυκλική πτωτική τάση, όμως η Τράπεζα της Αγγλίας έχει στη διάθεσή της τα εργαλεία που χρειάζεται για να ενεργήσει ώστε να αντιμετωπίσει τον οικονομικό κύκλο και να τονώσει τον δανεισμό.

Στα θετικά σχόλια της χθεσινής ημέρας συγκαταλέγεται πάντως η προαναγγελία του υπουργού Οικονομίας Τζορτζ Οσμπορν ότι σκοπεύει να μειώσει δραστικά την φορολογία των επιχειρήσεων, από το 20% σε κάτω του 15%. O Τζ. Όσμπορν πρόσθεσε πως αυτό εντάσσεται σε μια σειρά παρεμβατικών μέτρων, τα οποία επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Αγγλίας προκειμένου να γίνει η βρετανική οικονομία ακόμη πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική. «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να είναι όπως πάντα κέντρο επενδύσεων» τόνισε ο βρετανός υπ. Οικονομικών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.