ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 14/07/2016

Προς Ανά(ν)στροφους

Anastasiades cabinet at Troodos

Είναι – και – αυτό ανάμεσα στα συμπτώματα της κατάντιας μας: Παραμονή της θλιβερής 15ης Ιουλίου, εν πάση σοβαρότητι (;) από την έδρα του ΟΗΕ έως τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα υπερατλαντικά Διεθνή Ταμεία έως τους… ταμειοφύλακες του τριγώνου – άκου… τριγώνου – Αθήνας-Άγκυρας-Λευκωσίας, το… πρωτεύον θέμα αναφοράς είναι το… κόστος της λύσης.

Ως να έχουν, ήδη, αποχωρήσει τα τουρκικά στρατεύματα και οι έποικοι, έχουμε επιστρέψει στα σπίτια μας, και απομένει το κόστος που προκάλεσε η Τουρκία – τουλάχιστον, των υλικών καταστροφών – με την κατοχή και τον σφετερισμό 42 χρόνων!

Πώς, όμως, ξεκίνησε – και – αυτή η φαρσοκωμωδία Ανα(ν)στροφής από τους αμετανόητους Ανά(ν)στροφους;

Θυμάστε που τα δικοινοτικά επιμελητήρια – και με ειδικά φιλμάκια – μας… πληροφορούσαν για τα οφέλη της… λύσης, με τους πολιτικο-κομματικούς να αναπαράγουν τον… παραδεισένιο κόσμο των επενδύσεων που θα μάς έπνιγε στην ευμάρεια της… λύσης. Παράλληλα, με ειδικές «μελέτες» τα γνωστά PRIA και οι γνωστοί επιδοτημένοι – «όλα είναι πληρωμένα» και με πανεπιστημιακούς τίτλους στον πλίκο – καθόριζαν και τις χιλιάδες ευρώ των – κατακεφαλήν – κερδών μας από τη… λύση. Στον χορό των τόσων ωφελημάτων μας από τη… λύση, μετά του αστρολόγου Άιντα εισήλθαν τόσον οι… δύο ηγέτες όσον και οι τεχνικές – και τεχνητές – επιτροπές τους.

Αίφνης, ως και πλείστα όσα – άλλα – θέματα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης η Ανα(ν)στροφή από τους Ανά(ν)στροφους: Από τα οφέλη και τα κέρδη της… λύσης τους πέρασαν στο… κόστος της λύσης τους. Το οποίον κόστος, μάλιστα, να συζητείται από (αν)αρμόδιους που εμφανίζονται για αρμόδιοι, από μη εξουσιοδοτημένους που εμφανίζονται σαν εξουσιοδοτημένοι ενώπιον των Διεθνών Ταμείων και των Διεθνών Τραπεζών, και…

Όχι μόνον, αναφερόμενοι στο κόστος της λύσης τους, αρνούνται να δαχτυλοδείξουν εκείνον που πρέπει να πληρώσει το – όποιο – κόστος – την κατοχική Τουρκία – αλλά στρέφονται προς τις… εύκολες κατευθύνσεις:

– Ανθεκτικά μας κυπριακά πειραματόζωα. Ως (επι)φορτωθήκατε – αδιαμαρτύρητα – 30 δισ., γιατί όχι και μια νέα – ανάλογη – δόση;

Γ. Σέρτης

Δεν θα επιτρέψεις; Μα… επέτρεψες!

PIN-Anastasiades promisesΣε αυτόν τον τόπο δεν κατοικούν λωτοφάγοι ούτε αμνοερίφια με κοντή ή ανύπαρκτη μνήμη. Αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην το ξεχνά ποτέ. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τι είπε σε ομιλία του, σε τρισάγιο για τους 13 του Μαρί: «Σε αυτήν την τραγωδία χάσαμε 13 ανθρώπους, 13 συνειδητοποιημένους επαγγελματίες, ήρωες, διότι σε αυτό εδώ το σημείο το κράτος μας επέδειξε πρωτοφανείς ανεπάρκειες, ελλείψεις και διέπραξε συσσωρευμένα και επαναλαμβανόμενα λάθη. Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως η χειρότερη απόφαση είναι εκείνη που αναβάλλεις να πάρεις, επειδή φοβάσαι την ανάληψη ευθύνης.

»Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη τους, επαναλαμβάνοντας τη συγγνώμη μας για όλα εκείνα που οφείλαμε ως Πολιτεία να πράξουμε και δεν πράξαμε και θέλω να επαναλάβω τη διαβεβαίωση πως δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν ανάλογα σφάλματα και η χώρα μας να ζήσει παρόμοιες τραγωδίες». Μα, κύριε Πρόεδρε, επέτρεψες ή ανέχθηκες να έχουμε ακόμα μία τραγωδία, μόλις πρόσφατα, με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σολιά, που είχαν ως αποτέλεσμα να πεθάνουν δύο άνθρωποι.

Οι τότε πρωτοφανείς ανεπάρκειες, ελλείψεις και συσσωρευμένα λάθη και εγκληματικές ανευθυνότητες στην περίπτωση του Μαρί, επαναλήφθηκαν στην περίπτωση των πυρκαγιών. Όπως τότε έτσι και σήμερα, ποιοι είναι οι ένοχοι; Ακόμα να εξηγήσετε στους πολίτες γιατί καθυστερήσατε ως ανεύθυνο κράτος και κυβέρνηση τρεις μέρες για να καλέσετε σε βοήθεια εταίρους μας. Λοιπόν, παρακαλούμε λιγότερο περιπαίξιμο!

Σ.Ι.

Δεν έμαθαν από τα παθήματα

jogging

Τελικά κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι και έβγαλαν το… απόφθεγμα «για τον νούρο του σιύλλου». Ακριβώς αυτή η κουβέντα ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο με τον οποίο τα κοινοβουλευτικά κόμματα κόβουν και ράβουν στη Βουλή. Έγιναν τόσα λάθη στο παρελθόν, με νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρία του Σώματος, υπό την πίεση του χρόνου, αλλά όλα τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Στην αυριανή τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές, θα κληθούν τα κόμματα να αποφασίσουν για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

ΝεΑ

Η Κερύνεια, η Μόρφου, η Αμμόχωστος

Με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις του ψευτοπρωθυπουργού των κατεχομένων για μη επιστροφή της Μόρφου και την αντίδραση του κατεχόμενου Δήμου, η Αδούλωτη Κερύνεια, με ανακοίνωσή της, επαυξάνει την αντίδραση κατά των εισβολέων και υπογραμμίζει:

PIN-nuland«Η Μόρφου, η Κερύνεια, το Βαρώσι και κάθε άλλη κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους Μορφίτες, στους Κερυνειώτες, στους Βαρωσιώτες και στους υπόλοιπους πρόσφυγες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούμε του αναφαίρετου δικαιώματός μας για επιστροφή. Τα εδάφη που (οι Τούρκοι) κρατούν, τα κρατούν παράνομα διά της βίας των όπλων και με τη βίαιη επιβολή του κατοχικού τουρκικού στρατού. Η Μόρφου, η Κερύνεια, το Βαρώσι και οι λοιπές κατεχόμενες περιοχές ανήκουν μόνο στους Μορφίτες, στους Κερυνειώτες, στους Βαρωσιώτες και στους υπόλοιπους πρόσφυγες, νόμιμους κατοίκους.

Το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα πρέπει να γνωρίζει ότι η κατοχή της Μόρφου, της Κερύνειας, της Αμμοχώστου (Βαρωσιού) και ολόκληρης της βόρειας Κύπρου είναι παράνομη. Αυτοί που σήμερα την κατέχουν παρανομούν, είναι σφετεριστές και ένοχοι για εγκλήματα πολέμου, γι’ αυτό και κανένα κράτος ή διεθνής οργανισμός δεν τους αναγνωρίζουν, παρά μόνο η κατοχική Τουρκία. Την ίδια ξεκάθαρη θέση πρέπει να διατυπώσουν και οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες όλων των κατεχόμενων περιοχών. Την αναμένουμε πρώτιστα από τους Κερυνειώτες Δημάρχους και Κοινοτάρχες». Αγαπητοί Αδούλωτοι, τον Δήμαρχο της Κερύνειας, τον ρωτήσατε; Αυτός έχει άλλες, πιο… προοδευτικές απόψεις!

Σ.Ι.

Η άγνοια, η άνοια και η παράνοια…

Bogdanos-Pretenteris-RouvasΣτην εικόνα βλέπετε την φωτογραφία του κοντινού μέλλοντός μας. Είναι αυτό που θα μας συμβεί όταν ξεκουμπιστούν οι σιχαμένοι.

Γιατί βέβαια καλή η θειά Θεανώ και τ’ άλλα σούργελα του ΤΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που έρχεται μετά δεν θά ‘χει προηγούμενο!

Επέρχονται καλπάζοντας αστέρες εγνωσμένης μ@λακίας, αμορφωσιάς, κακοήθειας και ασημαντότητας.

Συνυπολογίζοντας δε πως στην διεύθυνση του τσίρκου θα βρίσκεται ένας Κούλης και στην υποδιεύθυνση ένας Μαλακούλης ή Μπουμπούκος, αντιλαμβανόμαστε ολοκάθαρα τόσο το γέλιο, αλλά προπαντός το κλάμα που έχει να πέσει.

Κοιτώντας την εικόνα και εικάζοντας πως πιθανόν βλέπουμε τους μελλοντικούς υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού και Εσωτερικών, μπορούμε χωρίς τύψεις να καταπιούμε καμιά εκατοστή κουτιά υπνωτικών, μπας και περάσουμε σε fast forward καμιά εικοσαριά χρόνια, μέχρι να τελειώσει την βάρδια της όλη αυτή η πολιτική, ηθική και διανοητική πλέμπα που ήδη μας περιτρυγυρίζει, καθώς κι εκείνη που ενσκήπτει πολυ σύντομα.

Η άλλη λύση είναι να σταματήσουμε να ψηφίζουμε καθάρματα, σούργελα, ηλίθιους, αγράμματους, απατεώνες και να στρέψουμε τα μάτια μας προς τα ‘δω, προς την κοινωνία και τον λαό, όπου υπάρχουν, επιβιώνουν και δημιουργούν χιλιάδες άξιοι συμπολίτες, χιλιάδες φορές αξιότεροι από τα γελοία υποκείμενα που μας κυβέρνησαν, που μας κυβερνούν, και που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν.

Είναι αδιανόητο να αφήνουμε μιά κλίκα μιά συμμορία 1000-2000 ανθρώπων(;) να ορίζει, να προβλέπει και τελικά να εξοντώνει τις τύχες μας.

Χέστε τον Φον-Σακάτη, τον Νταϊσελκάπως, και όλους αυτούς.

Πρόκειται για ανίσχυρα ανθρωπάκια αν είχαν να κάνουν με έναν λαό αποφασισμένο και με πραγματικούς Έλληνες λαϊκούς αν όχι ηγέτες, τουλάχιστον επικεφαλείς. 

”Τα σά εκ των σών” είναι εδώ, μεταξύ σου λαέ και περιμένουν να υπηρετήσουν εσένα και την πατρίδα.

uneducated FilisΓύρνα την πλάτη σου σε κάθε λογής προδότες, απατεώνες, και τιποτένιους καραγκιόζηδες. 

Είτε με απλή, είτε με απλούστερη, είτε με σύνθετη, είτε με χαζοχαρούμενη αναλογική, έχεις την δύναμη να αποτρέψεις το μέλλον που σου ετοιμάζουν και να φτιάξεις το δικό σου.

Απόφαση και απόφαση χρειάζονται!…

Κώστας Μαντατοφόρος

Ελευθεροστομίες

Κοίταξε φίλε μου, να δεις περίπτωση τώρα: Αλλού την περιμέναμε την κλιμακωτή, στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας   και από αλλού μας ήρθε.

salad-GermansΚαι, μάλιστα, πολύ… χοιρότερη!

Είναι, βεβαίως, γεγονός, ότι: Άμα μαλώνουν οι ελέφαντες, την νύφη την πληρώνει το γρασίδι. Έτσι και εδώ: Μαλώνουν οι χοιροτρόφοι και οι κρεοπώλες, την νύφη την πληρώνει το… σουβλάκι και οι καταναλωτές! Που περιέρχονται σε… χοιρίστην θέσιν…

Βεβαίως, «ουδέν κακόν αμιγές καλού»: Η «κλιμακωτή» ως φιλοσοφία, φαίνεται πως θα πάρει σβάρνα, σε κάποια φάση, και τους δήμους. Οι οποίοι, κλιμακωτά, θα μειώνονται και θα πέσουν στους 22, με την ενδόμυχον ευχήν όπως ο αριθμός τους κλιμακωθεί προς τα κάτω, με βάσιν το εκτόπισμά μας: Γύρω στους πεντέξι και πολλοί μας είναι…!

Εκείνο που παραμένει σταθερό στην κλίμακά του (και στα… κλιματιστικά, ασφαλώς) είναι το θερμόμετρο: Έχει στρογγυλοκαθήσει στους 39 και αρνείται πεισματικά να μας δώσει την χαρά να μιλήσουμε για σαραντάρια…

Κλιμακωτά μας έρχονται και τα χαπάρια από τον Ακιντζί. Λίγα-λίγα μας τα λέει, με τον δικό μας να ξεκαθαρίζει ότι ο κολλητός του απλώς βγάζει τη γλώσσα του περίπατο.

Τι ακριβώς μας διεμήνυσε προχτές, σε μια προσπάθεια να βάλει το αμάξι μπροστά από το άλογο;

Έκανε λόγο για πενταμερή διάσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Όμως… ξέχασε να μας πει τι θα γίνει με το θέμα που μας καίει, παναπεί το εδαφικό και το περιουσιακό, όπου η τουρκική λογική είναι ξεκάθαρη: Ό,τι κρατά καθένας, δικόν του!

Επ’ αυτών, ήταν ξεκάθαρος ο Μουσταφάς ως προς τον τρόπον που ονειρεύεται να λυθούν:

– Ούτε χάρτες ούτε… κκοτσιάνια θα υπάρξουν κατά την κρίσιμη συνάντησή του με τον δικό μας στις 29 του μηνός, ούτε ονόματα τοποθεσιών, ούτε ποσοστά…

Ήταν Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν το προδοτικό πραξικόπημα, όταν πήγα στο Προεδρικό Μέγαρο για να δω τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Του μετέφερα κάποιες εμπιστευτικές πληροφορίες που είχα, ότι δηλαδή την Δευτέρα θα εκδηλωθεί πραξικόπημα.

– Άτε, μωρέ! Μου απάντησε.

Πιστεύεις πραγματικά ότι θα επιχειρηθεί πραξικόπημα;

– Ναι, Μακαριότατε, του λέω.

– Ανοησίες, μου απαντά και κουβέντες του καφενέ. Πιστώνω τον κυπριακόν ελληνισμόν με περισσότερον πατριωτισμόν: Δεν πρόκειται να βγάλει τα μάτια του με τα χέρια του…

Είτε «μαύρη τρύπα» την αποκαλέσεις, είτε «πλιάτσικο» την πεις, η ουσία είναι μία-ο πακλαβάς γωνία:

– Στα 180 εκατ. ευρώπουλα ανέρχεται η ζημιά στο Ταμείο Συντάξεων της Σύτα, λόγω πληθώρας ύποπτων επενδύσεων που πήγαν στραβά.

wi-fiΜε αποτέλεσμα, λέει, για τα επόμενα δέκα χρόνια, η Σύτα θα καταβάλλει 17 εκατομμύρια ετησίως, για να καλυφθούν οι ζημιές!

Φάουσαν! Μα πόσα …παρά-συτα εσιτίζοντο όλα αυτά τα χρόνια από τον οργανισμόν αυτόν, καλέ μου! Αλλά το κυριότερον: Πόσοι από αυτούς που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, θα βρεθούν κάποτε απέναντι από κάποιον δικαστήν;

Ορίστε; Ζητάω πολλά; Ναι, έτσι φαίνεται, δυστυχώς…

Δημήτρης Παπαδημήτρης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

BIKTΩΡΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ

«Ο μοναδικός μας ρόλος εδώ είναι να ακούσουμε τις δύο πλευρές».

-Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τής ζητά να πιέσει την Τουρκία. Την κότσιηνη Πέφτη…

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ Κατοχικός ηγέτης

«Το θέμα της ασφάλειας θα συζητηθεί σε μία πενταμερή διάσκεψη».

-Ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ για να ενημερώνεις τους Ελληνοκυπρίους…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Βουλευτής Συμμαχίας Πολιτών

«Η διαπλοκή, η διαφθορά και τα σκάνδαλα βρίθουν στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και είναι αποτέλεσμα των κομματικών εγκαθέτων στους ημικρατικούς οργανισμούς».

-Όπου διεισδύουν τα κόμματα, χορτάρι δεν βλασταίνει…

ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπουργός Δικαιοσύνης

«Οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

-Εσείς, τους βαρυποινίτες τούς αναδείξατε σε σούπερ-σταρ…

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν έπαιρνε μπροστά

Κάποιοι επιστήμονες έβαλαν σ ένα χρυσό διαστημόπλοιο έναν Αγγλο, ένα Γερμανό κι έναν Έλληνα, για να δουν τι θα κλέψει ο καθένας.

Βάζουν το Γερμανό πρώτα και βγαίνει μετά από τρεις μέρες κρατώντας τον έναν από τους δύο κινητήρες.

Μετά βάζουν τον Αγγλο και μετά από τρεις μέρες βγαίνει κρατώντας το δεύτερο κινητήρα.

Μετά βάζουν τον Έλληνα και μετά από μια βδομάδα βγαίνει χωρίς να κρατάει τίποτα. Οι

επιστήμονες τότε του λένε:

– Μπράβο, εσύ δεν έκλεψες τίποτα ενώ οι άλλοι έκλεψαν τους δυο κινητήρες.

Και ο Έλληνας απαντάει:

– Α!!! Γι αυτό δεν έπαιρνε μπρος το ρημάδι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.