Επιστολή Δώρου Παρτασίδη για το Κυπριακό προς τον νέο Πρόεδρο των Συντηρητικών

Cyprus 1974 - missing relatives-D.Partasides

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας απέστειλε ο Δώρος Παρτασίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σήμερα κλείνουν 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή που σήμανε την έναρξη της παράνομης κατοχής της Κύπρου [φωτό Δ.Παρτασίδη].

Ο γνωστός φωτογράφος και κινηματογραφιστής/παραγωγός του ΡΙΚ συγχαίρει τον Πάτρικ ΜακΛόχλιν για τον διορισμό του από τη νέα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και σημειώνει: «Ως Κύπριος της Βρετανίας και ως ενεργό μέλος των Συνδέσμων του Συντηρητικού Κόμματος στο Chipping Barnet και στο Hendon, θα ήθελα με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι αύριο είναι η 20ή Ιουλίου και ότι σε αυτή την ημερομηνία το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και διαίρεσε την πατρίδα μου».

Patrick McLoughlin, new chairman of Conservative Party

Με την επιστολή ο κ. Παρτασίδης προτρέπει τον Πρόεδρο των Συντηρητικών, μέσω της νέας κυβέρνησης του κόμματος υπό την Τερέζα Μέι, όπως διατηρηθεί το άλυτο επί 42 χρόνια Κυπριακό ζήτημα ψηλά στην ατζέντα, «έως ότου επανενώσουμε αυτό το θαυμάσιο νησί μέσα από μία λειτουργική, δίκαιη και μόνιμη λύση».

«Ο Συντηρητικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου έχει ένα όραμα να επανενώσει αυτή τη χώρα-μέλος της Κοινοπολιτείας και έχω την πεποίθηση ότι το όραμά του συμμερίζεται η βρετανική κυβέρνηση», καταλήγει η επιστολή του Δώρου Παρτασίδη προς τον κ. ΜακΛόχλιν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.