Μόνο 2 μήνες φυλακή με αναστολή στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς για παράνομη είσοδο

alexandroupoli-tour-1070

Ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκαν από το Πρωτομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία. 

Οι 8 – έξι πιλότοι και δύο στρατιωτικοί – καταδικάστηκαν σε δύο μήνες με αναστολή, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής. Οι οκτώ Τούρκοι κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα – με το δικαστήριο να τους επιβάλει τρία χρόνια φυλακή με αναστολή – και αθώοι για την πτήση.

Μιλώντας στη δικαστική αίθουσα για την απόφαση να πετάξουν έως την Ελλάδα, ένας από τους οκτώ στρατιωτικούς φέρεται να δήλωσε ότι είναι πατέρας ενός μωρού δύο μηνών, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θα εγκατέλειπε το παιδί του αν δεν ήταν σε κίνδυνο, ενώ ένας άλλος είπε ότι είναι απλά ένας περήφανος στρατιώτης του τουρκικού στρατού.

Óôïí åéóáããåëÝá Áëåîáíäñïýðïëçò ïäçãÞèçêáí óÞìåñá ôï ðñùß ïé ïêôþ Ôïýñêïé óôñáôéùôéêïß, ðëÞñùìá êáé åðéâáßíïíôåò ôïõ óôñáôéùôéêïý åëéêïðôÝñïõ ðïõ ðñïóãåéþèçêå ôï ìåóçìÝñé ôïõ ÓáââÜôïõ óôï áåñïäñüìéï «ÄÇÌÏÊÑÉÔÏÓ» ôçò ðñùôåýïõóáò ôïõ ¸âñïõ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÂÅÑÂÅÑ

Οι «8» ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος είχαν φύγει από τη βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν τραυματίες.

Ωστόσο, όπως υποστήριξαν, εκεί δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη βάση. Επιστρέφοντας στη βάση δέχτηκαν -όπως είπαν – και άλλα πυρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να φύγουν άρον-άρον από την χώρα τους και να πετάξουν ως την Ελλάδα.

Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν ένας από τους οκτώ κατέθεσε μια διαφορετική ιστορία από εκείνη που μέχρι στιγμής είχαν πει οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες, μπλέκοντας ουσιαστικά την υπόθεση και προκαλώντας τον εκνευρισμό της προέδρου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο εμφανίστηκαν σήμερα και οι δύο Τούρκοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι …ανεξάρτητοι δικηγόροι. Τα δύο αυτά άτομα πήγαν στο δικαστήριο έγγραφα, τα οποία και δεν δέχτηκε το δικαστήριο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησαν τα συγκεκριμένα έγγραφα πάνω στο Ευαγγέλιο, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στην αίθουσα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ… ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα!!!

Ελένη Αυλωνίτου-ΣΥΡΙΖΑΥπέρ της παράδοσης των Τούρκων αξιωματικών στις αρχές της γειτονικής χώρας τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν γίνεται η ελληνική Δημοκρατία να παρέχει άσυλο σε άτομα που πολυβολούσαν και βομβάρδιζαν αδιακρίτως πολίτες από αέρος πριν από μια εβδομάδα. Τέτοιες πράξεις που έχουν βγει σε βίντεο αποτελούν εγκλήματα κατά την ανθρωπότητας» ανέφερε η στριμμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και συνέχισε λέγοντας

«Είναι δική σας άποψη;», ρώτησε ειρωνικά η κυρία Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ.

«Ο βουλευτής εκφράζει την άποψή του», απάντησε η κυρία Αυλωνίτου για να σχολιάσει η βουλευτής του ΚΚΕ «δεν συμβαίνει πάντα αυτό»!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.