ΕΚΘΕΣΗ: Οι Spice Girls πάνε στη Λεμεσό

spice_girls_exhibition_-_opening_4Πάνω από εκατό φορέματα και κοστούμια που έχουν φορεθεί από τις θρυλικές Spice Girls την εποχή που μεσουρανούσαν, όπως και εκατοντάδες άλλα κειμήλια που αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας της ποπ μουσικής, εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΡΑΚΑΣΟΛ» στη Μαρίνα Λεμεσού.

spice_girls_exhibition_-_opening_1Η έκθεση Spice Girls Exhibition, εγκαινιάζεται το βράδυ της Παρασκευής (22/7) και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από το προσεχές Σάββατο (23/7) έως τις 21 Αυγούστου, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00.

spice_girls_exhibition_-_opening_5Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο, με θέμα τις Spice Girls, το πιο πετυχημένου γυναικείο συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Με 80 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως είναι ένα από τα σημαντικότερα ποπ συγκροτήματα όλων των εποχών.

To singe τους με τίτλο «Wannabe» που κυκλοφόρησε το 1996 – διασκευάστηκε πριν μερικές εβδομάδες στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών-, πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα, τα πιο πολλά που έχει πουλήσει ποτέ γυναικείο συγκρότημα. Ψηφίστηκε επίσης ως το πιο αναγνωρίσιμο ποπ κομμάτι των τελευταίων εξήντα χρόνων.

«Εδώ και δύο δεκαετίες συλλέγουμε αντικείμενα που αφορούν τις Spice Girls, αγοράζοντάς τα κυρίως από δημοπρασίες που γίνονταν για κοινωφελείς σκοπούς. Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται αυτή τη συλλογή, η οποία μεγαλώνει καθημερινά και στόχος είναι σύντομα να έχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness» εξηγεί ο Alan Smith, συλλέκτης και διοργανωτής της Spice Girls Exhibition.

Μια διαδρομή 600τμ

spice_girls_exhibition_-_opening_2Η έκθεση καταλαμβάνει 600τμ και μέσα από χρονολογική διαδρομή και εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, ταξιδεύει τον επισκέπτη στην εποχή που μεσουρανούσαν οι Spice Girls, καλύπτοντας ολόκληρη την πορεία, από την εμφάνισή τους έως και σήμερα. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζει ένα δίκυκλο που κάποτε είχαν χρησιμοποιήσει αλλά και τα ρούχα που φόρεσε η Melanie Brown σε προωθητικές ενέργειες γνωστής εταιρείας αναψυκτικού.

Πέρα από ντόπιους, ξένους μόνιμους κατοίκους Κύπρου αλλά και τουρίστες, η έκθεση προσελκύει το ενδιαφέρον κατοίκων άλλων χωρών, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, καθώς θεωρείται μια από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει ποτέ σχετικά με τις Spice Girls.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.