ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 26/07/2016

Οι θρησκευτικές ελευθερίες των εποίκων πρώτα απ΄ όλα!

karavas-κοιμητήριο του ΚαραβάΣτη φωτογραφία το κοιμητήριο του Καραβά, εκεί όπου αναπτύσσεται μεγαλοπρεπώς ο τουρισμός των καζίνων.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν συνεχείς πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία να αποδεχθεί να επισκέπτονται τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές και έποικοι, μαζί με τους Τουρκοκύπριους. Διάφορες οργανώσεις ενεργούσαν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αυτό ήταν και ένα από τα ζητήματα που συζητούσαν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με τον Μουφτή των κατεχομένων, Ταλίπ Αταλάι, στις συναντήσεις τους που πύκνωσαν με τη μεσολάβηση πρεσβειών, όπως της Σουηδίας, οι οποίες έχουν μεγάλη αγωνία για τις θρησκευτικές ελευθερίες όλου του κόσμου. Τελικά η Κυπριακή Δημοκρατία σιωπηρά απέσυρε τις ενστάσεις της, έστω κι αν οι έποικοι απαγορεύεται να περνούν τα οδοφράγματα, και στην τελευταία επίσκεψη στο Χαλά Σουλτάν, λόγω του Ραμαζανιού, υπήρχαν και έποικοι.

Η επίσκεψη πήρε και πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού ήταν μαζί και ο Μουφτής, ήταν και ο πρέσβης της Σουηδίας κι άλλοι. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν είπε τίποτα για τους χριστιανούς της Κυθρέας που ζήτησαν να πάνε να προσευχηθούν στην Αγία Μαρίνα και το κατοχικό καθεστώς τους άφησε επί τρεις μήνες χωρίς να τους δίνει απάντηση και τελικά αναγκάστηκαν την τελευταία μέρα να αναβάλουν την επίσκεψη. Ούτε και ανησυχεί κανένας από τους δικούς μας έξυπνους, ούτε βεβαίως και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ότι «χάσαμε την ευκαιρία», όπως τη χάσαμε με τις πυρκαγιές της Σολιάς.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, «τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων που διαμένουν στη νότια Κύπρο εξετάζονται από το “υπουργείο” στο πλαίσιο κάποιων κριτηρίων». Ο Μουσταφά Ακιντζί, με κάποιες δηλώσεις του, δείχνει να διαφωνεί με την απόφαση της «κυβέρνησης», αλλά η διαφωνία του μάλλον δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Αυτό που ισχύει πάντως είναι ότι η ψευδοκυβέρνηση εμποδίζει τις θρησκευτικές ελευθερίες, αλλά η αγωνία διάφορων εμπλεκόμενων αφορά μόνο τις θρησκευτικές ελευθερίες των εποίκων. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για προβληματισμό, τόσο για την πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και για το μέλλον, το κοινό ή το παράλληλο. Διότι, αυτό που προσπαθεί να κάνει η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, που δεν είναι ο Ακιντζί αλλά τα κόμματα που «κυβερνούν» εκ μέρους της Άγκυρας, είναι να εκφράσει στην πράξη αυτό με το οποίο πάντα πολιτεύονται: Ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί και δύο θρησκείες και κατ’ επέκταση δύο κράτη. Παρότι ουδέποτε στην Κύπρο οι συγκρούσεις Ε/κ και Τ/κ είχαν οποιαδήποτε σχέση με τη θρησκεία και, κυρίως, με τον θρησκευτικό φανατισμό, όσα συμβαίνουν τελευταία στο ψευδοκράτος, αλλά και λόγω του ισλαμικού φανατισμού που ενισχύεται στην Τουρκία και μεταφέρεται στα κατεχόμενα, η επέκταση των προβλημάτων μας στον θρησκευτικό διαχωρισμό είναι ένα νέο στοιχείο, που πρέπει να μας ανησυχεί. Δεν βάζουν τυχαία απαγορεύσεις και κριτήρια οι κατοχικές αρχές στις θρησκευτικές ελευθερίες των Ελληνοκυπρίων. Βάζουν θρησκευτική σφραγίδα στο Κυπριακό, από τη μια, και από την άλλη, ενισχύουν τη μισαλλοδοξία και τον διαχωρισμό. Με ποιους θα κάνουμε κοινό κράτος μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή σε πέντε μήνες, δύσκολο να βγει συμπέρασμα.

Άριστος Μιχαηλίδης

Συμφώνησαν για τα ανθρώπινα;

Μιλώντας σε αντικατοχική εκδήλωση των Κερυνειωτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι πρέπει «να επιτρέψουμε στην ενότητα να ενισχύσει τις προσπάθειές μας που καταβάλλονται εδώ και 42 χρόνια, με βάση συγκεκριμένη πολιτική και στρατηγική, που χαράχτηκε από δεκάδες Εθνικά Συμβούλια, που χαράχτηκε από τους εκάστοτε μέχρι σήμερα ηγέτες αυτής της χώρας.

Αυτό που πρέπει να μας ενώνει είναι η αξίωση να διασφαλίσουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους ανεξαίρετα τους Κυπρίους, Ε/κ και Τ/κ, να δώσουμε το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να είναι ελεύθερος να επιλέξει πού θα κατοικήσει. Είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει συμφωνηθεί πως δεν μπορεί παρά να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

TwainΠρόσθεσε: «Είτε μιλούμε για την Καρπασία είτε την Αμμόχωστο είτε την Κερύνεια ή τη Μόρφου, δεν θα πρέπει και δεν θα πάψουμε στιγμή να διεκδικούμε καθεστώς ασφάλειας και σίγουρα με κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κάθε πολίτη».

Να πιστέψουμε τον Ν. Αναστασιάδη; Ότι, με τον πράκτορα της τουρκικής κατοχής έχουν ήδη συμφωνήσει πως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα θα εφαρμοστούν όπως ακριβώς και στην Ευρώπη; Δεν τον πιστεύουμε, επειδή ο Ακιντζί ξεκάθαρα από την αρχή επιμένει ότι στο τ/κ συνιστών κρατίδιο απαιτεί να έχει πλειοψηφία πληθυσμού και περιουσίας. Άρα; Κάποιος παραπλανεί ασύστολα!

Σ.Ι.

Προς Παραπλανούντας

PIN=cowΚαι το βιολί-βιολάκι:

– Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, πληθαίνουν οι συγκλίσεις, έρχεται η λύση σε πέντε μήνες.

Με προσθήκες Άιντα:

– Μη χαθεί αυτή η ευκαιρία, τώρα που υπάρχουν όλες οι θετικές προϋποθέσεις.

Όποιος αμφιβάλλει, όποιος δεν συμμερίζεται το κλίμα του σουρεαλισμού, όποιος αναρωτηθεί για τα… μομέντουμ, τις… προϋποθέσεις κ.λπ.

εισπράττει τους γνωστούς αφορισμούς:

– Δεν θέλεις λύση, και προκρίνεις τη διχοτόμηση!

Μάλιστα!

Ενώ αυτοί που… ήθελαν τη λύση, με την επιλεκτική τους μνήμη διαγράφουν πώς βρεθήκαμε να έχουμε «παντιέρα του δικού μας… αγώνα» τη βρετανοτουρκική απαίτηση της Διζωνικής με πολιτική ισότητα και την… Επανένωση των δύο… «συνιστώντων κρατών»!

Ωσάν να μην είναι οι ίδιοι που:

* Με προβολή του βλακώδους «επιχειρήματος»:

– Δεν μπορούμε από τη μια να συνομιλούμε με τον Ντενκτάς και από την άλλη να τον γρονθοκοπούμε!

απομάκρυναν το Κυπριακό από τη διεθνοποίησή του, και από πρόβλημα τουρκικής εισβολής-κατοχής και εποικισμού, το μετέτρεψαν σε θέμα δικοινοτικής διαμάχης και δικοινοτικών συνομιλιών.

* Παραμέρισαν την πρόταξη-προϋπόθεση των βασικών ελευθεριών, την επιστροφή της Αμμοχώστου και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού, ως προαπαιτούμενα για έναρξη δικοινοτικού διαλόγου.

* Μετέτρεψαν την Πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ από εντολή που του δόθηκε για άρση της αποσχιστικής ενέργειας του Ντενκτάς, σε πρωτοβουλία -επιτακτική μάλιστα- νομιμοποίησης του ψευδοκράτους με… πλασιέ τον Γ.Γ. του Οργανισμού και τους Εκπροσώπους του.

Λοιπόν, όλα αυτά -τόσα χρόνια- δεν έπρεπε να προβληματίσουν τους υποκινητές και αποδεχόμενους τις συνεχείς υποχωρήσεις έναντι των τουρκικών όρων και απαιτήσεων, για να αναρωτηθούν -έστω μία φορά:

– Βρε, μήπως λάθος αρμενίζουμε;

αντί να… οπτασιάζονται -ανύπαρκτα – μομέντουμ και να… μουντάρουν όσους εκφράζουν αμφιβολίες για τους… αστέρες και τα… εναρμονισμένα άστρα τους!…

Γ. Σέρτης

“Πετίσιο” στη Φράου!

petition to frau AnkelaIllustration: Ingram Pinn

Σκέφτομαι ότι όλες αυτές οι εκκλήσεις που κάνουμε κατά καιρούς, κι απευθυνόμαστε στον υπουργό Οικονομικών ή στον Πρωθυπουργό, ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το ένα ή το άλλο θέμα, είναι ανώφελες.

Είναι ανώφελες διότι κατά γενική ομολογία, κουμάντο κάνουν οι θεσμοί.

Από τώρα και στο εξής λοιπόν, νομίζω ότι τέτοια «πετίσια» θα πρέπει να τα απευθύνουμε προς τους θεσμούς.

Λεφτά θέλουν, ως μοντέρνοι κονκισταδόρες που είναι, ας τα πάρουν, οι θεσμοί, από εκεί που υπάρχουν. Να τα πάρουν από τον φοροφυγά –που τον είχαμε και αντιπρόεδρο της Βουλής, τρομάρα μας– όχι από τον φουκαριάρη κι από τον συνταξιούχο.

Οι θεσμοί είναι που κάνουν το κουμάντο και προς αυτούς θα πρέπει να στρέφονται εφεξής και τα βέλη της οργής μας, για όσους τουλάχιστον εκτονωνόμαστε διαφορετικά, έχοντας σταματήσει πια, να υπογράφουμε ηλεκτρονικές εκκλήσεις.

Ασφαλώς είναι μάταιο να απευθυνόμαστε προς αυτήν την κυβέρνηση που για το μόνο που είναι άξια, είναι να στήνει προσχηματικά δημοψηφίσματα και να δίνει πάρτι γενεθλίων της Δημοκρατίας . Ποιας Δημοκρατίας! Αυτής της καημένης που της έχει ξεσκίσει τα βάρδουλα, ο Αλέξης -και να μου συγχωράτε την αθυροστομία.

Ας μην μας λένε, εν τω μεταξύ, οι παρατρεχάμενοι, ότι σέβονται την ανεξαρτησία της ελληνικής «δικαιοσύνης», από τη στιγμή μάλιστα που ανοίγει δρόμο απαλλαγής όλων των σεσημασμένων φοροκλεπτών! Σέβονται την ανεξαρτησία της ελληνικής «δικαιοσύνης» και το αίσχος συνεχίζεται αμείωτο. Όλο τα ίδια και τα ίδια.

Προς τι πανηγυρίζουν λοιπόν, ότι συλλαμβάνουν υπόπτους από τις διάφορες λίστες που επεξεργάζονται κι όλο επεξεργάζονται οι υπηρεσίες και τελειωμό δεν έχουν? Αφού όλοι αυτοί, μετά από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, όταν και αν οι υποθέσεις τους φθάσουν στο ακροατήριο, πρόκειται να αθωωθούν, προς τι ο θόρυβος?

Ας το ρίξουμε καλύτερα στο πικρόχολο χιούμορ κι ας αναρωτηθούμε: αφού δεν πάνε στα αφεντικά τους στο Βερολίνο για να καταγγείλουν αυτό το αίσχος με την ελληνική «δικαιοσύνη», τι άλλο μπορεί να περιμένει πια κανείς εκ μέρους τους, αν όχι ένα ακόμα μεγαλύτερο “τίποτα”?

Δεν είμαστε λοιπόν σοβαροί, να καθόμαστε και να συζητάμε για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν έχουμε κάνει ετούτο εδώ που έχουμε τώρα, κουρελόχαρτο! Είναι πράγματι ειρωνικό να εφαρμόζεται μία και μόνη από τις επιταγές του Συντάγματος κι αυτή να είναι η αρχή της ανεξαρτησίας της ελληνικής «δικαιοσύνης»!

Μόνο που δεν είναι μόνο ανεξάρτητος τυπικά, αλλά είναι και ασύδοτος αυτός ο θεσμός της «δικαιοσύνης», κρίνοντας από το αποτέλεσμα κι από σωρεία αποφάσεων, από παλιά. Λειτουργεί με νοοτροπία χειρότερη κι από αυτήν της Καμόρας. Τουλάχιστον οι μαφιόζοι, δεν θα άφηναν τους δικούς τους ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα, αφήνοντας να ξεφεύγουν ανενόχλητα αυτά τα ανεκδιήγητα τρωκτικά που καταληστεύουν από πάντα τον δημόσιο κορβανά!

Θα πει κανείς, ότι κι οι δικαστές τους νόμους εφαρμόζουν, έστω κι αν δεν κοιτούν το δημόσιο συμφέρον. Έστω κι αν εφαρμόζουν το γράμμα του νόμου, παραβλέποντας το κοινό καλό, πάντως το νόμο εφαρμόζουν.

Στο σημείο αυτό έγκειται και το τραγικότερο των συμπερασμάτων: αυτοί που κορδώνονται ότι, δήθεν, το καραβάνι προχωρά, θα έπρεπε να ντρέπονται που ενάμιση χρόνο τώρα δεν έχουν καταργήσει μέσα στη Βουλή των Αχρησίμευτων, το πλέγμα των νόμων που περίτεχνα φτιαγμένο σε άλλες εποχές, προστατεύει τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους απατεώνες!

Μήπως θα έπρεπε, τελικά, να το γράψουμε ετούτο το «πετίσιο» στη Φράου Καγκελάριο? Λέτε να τα ξέρει τα χάλια των υπηκόων της, εδώ στο μακρινό προτεκτοράτο του Νότου? Μπορεί και να μην τα ξέρει, στη μεγαλύτερή τους λεπτομέρεια. Τι να πρωτοκάνει κι αυτή, η πολυχρονεμένη μας Κυρία;

Alexandros Raskolnick, ο Κρητικός

Η τουρκική εκδοχή του Reichstag;

Erdogan-Hitler alike-filtered-3Πόσο δίκαιο είχε ο Μαρξ… Είπε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε υπό μορφήν τραγωδίας και άλλοτε υπό μορφήν φάρσας. Στην Τουρκία, μετά το περίεργο αποτυχόν πραξικόπημα κατά τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, συνδυάζονται και οι δύο εκδοχές. Τραγωδία και φάρσα. Όμως, το πραξικόπημα-οπερέτα χρησιμοποιείται από τον σουλτάνο για να συντρίψει τους πραγματικούς ή υποθετικούς εχθρούς του, να φιμώσει κάθε αντιπολιτευτική φωνή και να το αξιοποιήσει κατά το πρότυπο των Ναζί και του Χίτλερ.

Ας θυμηθούμε την ιστορία: Στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ένας άνεργος Ολλανδός κομμουνιστής, ο Marinus van der Lubbe συνελήφθη, με την κατηγορία του εμπρησμού του Reichstag (του Γερμανικού Κοινοβουλίου). Καταδικάστηκε σε θάνατο και η ενέργειά του χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για να επισείσουν το φόβητρο του κομμουνισμού που δήθεν απειλούσε τη Γερμανία. Τα ίδια ακριβώς κάνει σήμερα ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν. Με πρόσχημα το πραξικόπημα-οπερέτα εξαπέλυσε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών με τη σύλληψη χιλιάδων στρατιωτικών, με απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων, καθηγητών Πανεπιστημίων, δικαστικών, κυβερνητών, με κλείσιμο χιλιάδων σχολείων, συνδικάτων, οργανώσεων, κτλ.

Η Τουρκία διολισθαίνει σε έναν θρησκευτικό και πολιτικό εμφύλιο πόλεμο, που την οδηγεί στον ισλαμοφασισμό και την απομακρύνει οριστικά από την Ευρώπη. Ο Ερντογάν εξελίσσεται στον πιο αδίστακτο δικτάτορα της σύγχρονης εποχής. Οι ευθύνες της Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι ασήκωτες. Ανέχθηκαν και εξέθρεψαν ένα τέρας, και τώρα δεν γνωρίζουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Σ.Ι.

Ελευθεροστομίες

Όταν άκουσε πως θα γίνει συλλαλητήριο καταδίκης του πραξικοπήματος από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο σουλτάνος πετάχτηκε πάνω από ενθουσιασμό!

Γι’ αυτό και έβγαλε φετβάν προς τους οπαδούς του:

– Συλλόβροτοι! Τζι’ εμείς μαζίν τους!

Και κάλεσε τους οπαδούς του να πάνε όλοι στο συλλαλητήριο.

Όταν είδεν, όμως, στην τηλεόρασιν το δάσος με τα συνθήματα του συλλαλητηρίου, τα οποία έλεγαν: «Ούτε πραξικοπήματα, ούτε δικτατορία», έγινεν έξω φρενών κατά… 50%!

Ήταν αργά, όμως. Τα πλήθη έστειλαν σαφέστατο το μήνυμά τους:

– Σ’ αυτό τον τόπο, δεν θέλουμεν ούτε πραξικοπηματίες, ούτε δικτάτορες!

Και έγινεν… σιύλλος ο σουλτάνος!

Για να βγάλει το άχτι του δε, έκοψεν διαταγήν να κρεμμαστούν ανάποδα καμιά διακοσαριά κρατούμενοι για το πραξικόπημα από την βολίκωσιν  και να τους δέρνουν εννιά με δώδεκα, τρεις με έξι!

Προέτρεψε δε όπως: Αν υπάρχει… πρακτικός τρόπος έτσι όπως θα κρέμμουνται ανάποδα, να γίνουν και πεντέξι βιασμοί, τόσο το καλύτερο!

Προπαντός, ειλικρίνεια:

Αν το έλεγεν ο Νίκαρος, ίσως να ήταν αρκετοί εκείνοι που θα έκαναν λόγο για προεδρικά λαφαζανίκια και για… βοσκόν ψεύτην!

Άμα το λέει, όμως, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος και, ίσως, ο πιο νούσιμος του κυβερνητικού σχήματος, πώς να το κάνουμε; Ο άνθρωπος τόχει να είναι πιο… ευκολοπίστευτος!

Άρα, άμα μας διαβεβαιώνει ότι το ταξίδι-αστραπή του Νίκαρου στον Ισραήλ, απέφερεν ικανοποιητικά αποτελέσματα ως προς τις διμερείς σχέσεις μας με την γείτονα, ότι, δηλαδή, η προσέγγισή της με την Τουρκία στα θέματα του φυσικού αερίου παραμένει αναλλοίωτη, νομίζω πως θα πρέπει να τον εμπιστευτούμε.

Τουλάχιστον μέχρις ότου… αθθίσει το μήλον!

Άσε που υπάρχει και κάτι άλλο: Αυτό το ξαφνικό ταξίδι του Προέδρου, δεν επραγματοποιήθη επειδή δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια αν δεν επήγαινεν αυτοπροσώπως στον Νετανιάχου, για να του εκφράσει την ευγνωμοσύνην μας για την πολύτιμον βοήθειάν του στην κατάσβεσιν της πυρκαγιάς στην Σολιά, έννεν;

necrophilia1Δεν μπορούσε, φυσικά, να ήταν διαφορετική η στάση τους: Τοιούτοι ήταν και τοιούτοι θα παραμείνουν πάντοτε οι Εγγλέζοι απέναντί μας: Δεν χάνουν ευκαιρία να μας καρφώσουν πισώπλατα οι… πισωκούντηδες!

Τα δυο τελευταία ξεσπάσματά τους, όμως, ήταν ό,τι χειρότερο σκαρφίστηκαν σε βάρος μας.

Την είδησιν την είδετε ασφαλώς: Ενώ είναι με το ένα πόδι έξω από την ΕΕ, προσπαθεί να ποδηγετήσει τα άλλα κράτη-μέλη, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να απαλλάξει την Τουρκία από τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της, ώστε να μη συνδεθούν με την ενταξιακή (ποια;) πορεία της!

Η δεύτερη προσπάθειά της ήταν να ζητήσει πίστωσιν χρόνου για την Τουρκίαν, την οποίαν… απαίτησεν όπως όλα τα κράτη-μέλη αγκαλιάσουν!

birds-carΕυτυχώς, βέβαια, που τα μέλη της ΕΕ έβαλαν αμέσως φρένο στις τουρκοσπορικές της μεθοδεύσεις  λέγοντάς της – περίπου – «πελλός που σ’ αρώτησεν, αφού όπου νάσαι παίρνεις ασιχτήριον και δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα»;

Δημήτρης Παπαδημήτρης

Νέα μόδα στη Μύκονο: Αντί για μαγιό φοράνε αυτοκόλλητα

tits stickersΚάθε καλοκαίρι στις παραλίες της Μυκόνου μπορεί κανείς να δει τα in γυναικεία μαγιώ. Αυτός είναι ο κανόνας. Όμως, όπως είναι γνωστό σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν δύο φίλες που έσκασαν μύτη σε κοσμική πλαζ του νησιού των Ανέμων και τράβηξαν τα βλέμματα με τα πρωτότυπα μπικίνι τους.

Η μία φορούσε…μαγιό διακοσμημένο με πολύχρωμα αστραφτερά αξεσουάρ, ενώ η άλλη μπικίνι με περικοκλάδες! Φιλότιμη η προσπάθεια των δύο κυριών να κάνουν το δικό τους fashion statement, αλλά η γραμμή που χωρίζει το εκκεντρικό από το κιτς είναι λεπτή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι στυλιστικές τους επιλογές να γίνουν μόδα!

====

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας

«Όταν στον τόπο μας καταλύθηκε η Δημοκρατία βιώσαμε πραγματικές τραγωδίες, οι οποίες στοίχισαν ακόμη και τμήμα του Εθνικού μας Κορμού».

Τώρα να δεις που κάποιοι εδώ, θα σε πουν εθνικιστή-σοβινιστή…

ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Πρωθυπουργός Ισραήλ

«Η Κύπρος και το Ισραήλ είναι δύο μικρές δημοκρατίες, στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μη συγκρίνεις διαφορετικά μεγέθη. Το Ισραήλ είναι μικρή αλλά πανίσχυρη δημοκρατία, η Κύπρος είναι μία κατεχόμενη, χρεοκοπημένη, κομματοκρατούμενη, υπό διάλυση δημοκρατία.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΗΣ Υπουργός Παιδείας

«Η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε να φτάσει, μέσω διαπραγματεύσεων, σε λύση που να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

*Σιγά τζιαι εν να δρώσετε. Για λύση Ανάν εργάζεται, σκληρά, η Κυβέρνηση…

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ Υπουργός Γεωργίας

«Ένα βήμα πριν από την κατοχύρωση του χαλλουμιού βρίσκεται η Κύπρος».

Χαλαρά, μην πανηγυρίζετε προτού καβαλλικέψετε. Από την εξωτερική έρχεται ο Ακιντζί…

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ “ΝΤΟΥΡΟ” ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ

Ένας παππούς 80 χρονών πάει στο γιατρό για γενικό τσεκάπ.

– Πώς αισθάνεστε; Τον ρωτάει ο γιατρός

– Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί.

Ο γιατρός τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός…

– Να σας πω μια ιστορία… Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα.

Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει και η αρκούδα… πέφτει κάτω νεκρή, τέζα.

– Αποκλείεται!!! φωνάζει ο παππούς, άλλος την πυροβόλησε.

– Έτσι μπράβο… λέει και ο γιατρός.

pokemon-before and after

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.