ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 27/07/2016

Η φωτογραφία του Παπανδρέου ως… Γκάντι που «γκρέμισε» το διαδίκτυο

GAP as GandhiMετά το Συμπόσιο της Σύμης που φέτος έγινε… στην Κω, o πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε τη Σύμη και από εκεί πετάχτηκε στις 15 Ιουλίου στην Αλικαρνασσό, όπου είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες. 

Μία φωτογραφία του – από το ταξίδι του μάλιστα – σχολιάστηκε πάρα πολύ έκανε το γύρω του διαδικτύου και προκάλεσε άπειρα σχόλια αλλά και πολλά γέλια!

Προς Επιμένοντας – Απόδημοι

Και όμως…

Παρόλες τις απογοητεύσεις, ο Απόδημος Ελληνισμός επιμένει να γνοιάζεται για τα εθνικά προβλήματα και να δηλώνει την παρουσία του, ιδιαίτερα στις πικρές ημέρες του Ιουλίου και Αυγούστου – αδιάλειπτα από το 1974 κι έπειτα.

Είμαστε -πια- στην επόμενη γενιά εκείνων των αποδήμων μας που στο Συνέδριό τους άκουσαν τον -τότε- Υπουργό Εξωτερικών να τούς λέει:

-Το Κυπριακό δεν λύεται με πατριωτισμό!

Είναι, βεβαίως, η… υιοθετημένη θέση του συνετο-ρεαλισμού σήμερα, η έκπληξη όμως -τότε- των αποδήμων μας μεγάλη και τους άφησε άφωνους, καθώς:

Οι ομογενείς, αντί χαιρετισμού, όταν συναπαντιούνται στις χώρες που διαμένουν, αλληλοφωνούνται:

-Τι γίνεται, ρε πατριώτη;

Η προσφώνηση χαρακτηριστική, ώστε – τότε – να αναρωτήθηκαν:

-Δεν ξέρουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην κοίτη του Πεδιαίου ότι με το «τι γίνεται, ρε πατριώτη;» κρατήθηκε η ρίζα μας στις χώρες διαμονής μας;

Πληγώθηκαν οι απόδημοι, αλλά…

Ως σε όλες τις δύσκολες ώρες του Ελληνισμού, τα απόδημα και ξενιτεμένα παιδιά του – στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα – στάθηκαν υπερασπιστές των εθνικών δικαίων και διεκδικήσεων, έτσι και στο δράμα της Κύπρου.

Από τις πρώτες ώρες του τραγικού θέρους του ’74, ο Απόδημος Ελληνισμός δραστηριοποιήθηκε, επηρεάζοντας και πολλούς τοπικούς παράγοντες.

Πολλές φορές, αντί για ένα – έστω – «ευχαριστώ», οι απόδημοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με τη μεμψιμοιρία μας, αλλά την προσπερνούν.

Όπως προσπερνούν και τον… συνετο-ρεαλισμό που θέλει την όποια αρωγή τους να περιορίζεται στην τυπική παρουσία τους και στην έγκριση των δικών του επιλογών.

Επειδή στη μέγκενη της επιβίωσης στις χώρες που τους φιλοξενούν, οι απόδημοί μας ξέρουν πως η ταυτότητα της ρίζας τους συντηρείται μ’ εκείνη την απλή προσφώνηση της Ομογένειας:

-Τι γίνεται, ρε πατριώτη;

Γ. Σέρτης

Αχαριστίες και καθάρματα…

stournaras vulture

Α, όλα κι όλα κύριοι! Την αχαριστία δεν την θέλει ούτε ο Θεός.

Αυτό, που δεν λέτε να εκτιμήσετε τις υπηρεσίες που μας προσφέρει το Κάθαρμα της Τράπεζας της Ελλάδος [Rothchilds], είναι αδικαιολόγητο.

Ίδιο πράμα είναι ρε να μπορείς να παίρνεις 60 ευρώ την μέρα απ’ τα δικά σου λεφτά και το ίδιο να μπορείς να σηκώνεις απ’ τον λογαριασμό σου 840 κάθε δυό βδομάδες;

Πώς; Το ίδιο; Τσ,τσ,τσ. Αχάριστοι.

Το ίδιο είναι να σου στέλνουν έμβασμα απ’ το εξωτερικό και να μπορείς να σηκώνεις ως και το 30%, ενώ μέχρι χτες μπορούσες μόνο το 10%;

Τί θα πει ρε τα λεφτά τα στέλνει ο αδελφός σου για σένα και όχι για τις τράπεζες

Ρε σείς αν δεν ήταν το Κάθαρμα να επιβάλλει με κόπους και αγώνες τα capital controls, σε συνεργασία βέβαια με την δουλίτσα Ντράγκι και την σύμφωνη γνώμη τού πρώτη φορά (και τελευταία ας ελπίσουμε) πρωθυπουργού βεβαίως-βεβαίως, προκειμένου να γονατίσετε και να ψηφίσετε “ΝΑΙ”, ποιός ξέρει που θα  είμασταν τώρα.

Αλλά εσείς εκεί. Και αχάριστοι, και αγύριστα κεφάλια. 

Και “ΟΧΙ” ψηφίσατε, και γκρινιάζετε συνεχώς με τα capital controls και τον κύριο Κάθαρμα.

Λες και δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι τί σπάταλοι και άχρηστοι είσαστε.

Μη δείτε λεφτά στα χέρια σας, να τα κάνετε φλούδα.

Αν δεν ήταν τα μέτρα κύριοι, θα τρέχατε όλοι για πόκεμον με ένα κινητό των 800 ευρώ στο χέρι έκαστος.

Θα πιλαλάγατε από Μύκονο σε Ρόδο και πάλι Μύκονο κυνηγώντας τις συναυλίες του χιλιάρικου του κάθε σπάνιου καλλιτέχνη.

Τέρατα θα γινόσασταν απ’ τις αστακομακαρονάδες και τα οσομπούκο.

Άσε που θα καταντούσαστε η χαρά του ληστή.

Θα τα σηκώνατε όλα να τα βάλετε κάτω απ’ το μαξιλάρι, γιατί δεν έχετε λέει εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αχάριστοι.

Στις τράπεζες ρε; Τον στυλοβάτη του συστήματος; Τον άγρυπνο φρουρό των μνημονίων;

Ντροπή. Και μόνον ντροπή.

Άκου κάθαρμα ο κύριος Κάθαρμα!

Άκου αν δεν λείψει αυτός χαϊρι και προκοπή δεν πρόκειται να δούμε!

Τί λόγια είναι αυτά;  Πιπέρι!  Να μην τα ξανακούσουμε.

Άντε τώρα να πάρετε τα 840 του δεκατετραήμερου, να ξεχυθείτε με την οικογένεια σε τίποτα Ίμπιζες, τίποτα Μαγιόρκες, τίποτα Σαντορίνες, να τα κάνετε σκόνη, να ζήσετε σαν άρχοντες.

Άντε. Και μετά από δυό βδομάδες θα πάρετε κι άλλα τόσα. Αχάριστοι.

Ρε capital controls μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Ρε μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση!

Την αχαριστία την τιμωρεί ο Θεός!…

Κώστας Μαντατοφόρος στο “Ουδέν Σχόλιον”

Απορίες Θερινής Πλήξης

Η Ταμάρα Παπάρα παίρνει το θάρρος να γράψει… Με άλλα λόγια, η κάθε Ταμάρα μπορεί να κατεβάσει παπάρια με αυτά που βλέπει! 

diaita-prin-tis-kalokairines-diakopes

Απορίες Θερινής Πλήξης (Part deux): Το κεφάλι έχει γίνει τοστ από τον καύσωνα, είναι σαν να κουβαλάει μαζί του 15 καλοκαιριάτικους ήλιους και 25 αλκοολούχα. Συνεχίζω να μετράω μύγες που κτυπάνε σαν καμικάζι το παράθυρο, και γεννάω όλο και περισσότερες απορίες…

Ο Βαρουφάκης σε ποιο λιβάδι βόσκει; Τι χλόη μασάει και δεν μας δίνει; Γιατί οι εξηντάρες έχουν λουλακί μαλλί; Πόσο πάει σήμερα η ντομάτα; Ποια ήταν η Μαίρη και βγήκε το Bloody Mary; Σε πόσους βαθμούς κελσίου γίνεται η κατάψυξη ωαρίων; Γιατί πήρε στο Juno 5 χρόνια να φτάσει τον πλανήτη Δία; Εγώ πότε θα γίνω Αστροναύτης;

Πόσο ποιο γελοίος μπορεί να γίνει ο Τραμπ; Πόση απόλαυση μπορεί να σου χαρίσει ένα παγωτό Nirvana; Μετά από πόσο σεξ μπαίνεις στην ζώνη της ακολασίας; Από που βγήκε το “Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα”; Ο Τσίπρας δοκίμασε crispy duck στην Κίνα; Τώρα που μπήκε για τα καλά Ερμής στον Καρκίνο με την Αφροδίτη σε ευθεία, μπορώ να κάνω μπανάνα στη θάλασσα;

Γιατί βουτάμε το παξιμάδι; Γιατί δεν έχω βρει ακόμη το ανασταλτικό κομμάτι; Πού σφάζει τον κόκορα ο Λιλλήκας; Γιατί η αριστερή μου πατούσα είναι μεγαλύτερη από τη δεξιά; Πόσο αίμα μπορεί να πιει ένα κουνούπι για να μεθύσει; Γιατί λέμε στραβό τον γυαλό; Πόσα χρόνια ζει ο κάβουρας; Γιατί οι καφετζούδες έχουν τόσα μπιμπελό από πορσελάνη στα τραπέζια; Γιατί “δαγκώνουμε” την λαμαρίνα όταν ερωτευόμαστε κι όχι την κοιλοδοκό;

sniffingΗ πρόωρη εκσπερμάτωση συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες; Γιατί τα τζιτζίκια της γειτονιάς δεν κάνουν… συγκρότημα; Γιατί ο ταχυδρόμος κτυπάει πάντα δύο φορές; Υπάρχουν ακόμη τρελές αγελάδες; Σε ποιά ζούγκλα σύχναζε ο Ταρζάν; Γιατί κατουράμε όλοι μέσα στη θάλασα; Γιατί όσο ζω δεν μαθαίνω;

Εγώ, γιατί γράφω ακόμη;

Ταμάρα Παπάρα

Μα ποιος κινδυνεύει, σιόρ;

Cypriot politicians

Συμφωνούμε απόλυτα με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ότι πρέπει να καταργηθούν πλήρως οι αστυνομικές φρουρές των πολιτικών αρχηγών, αλλά και πρώην αξιωματούχων. Πραγματικά είναι αστείο το θέμα (και το… θέαμα) της φρούρησης των πολιτικών μας. Κανένας δεν κινδυνεύει από οποιονδήποτε στην πραγματικότητα. Ποιος κινδυνεύει και από ποιον; Ο Αβέρωφ; Ο Άντρος; Ο Νικόλας; Ο Σιζόπουλος; Ο Λιλλήκας; Η Θεοχάρους; Ο αρχηγός του ΕΛΑΜ; Καλά, ο Περδίκης δεν έχει αστυνομική φρουρά και δεν θέλει. Ο μόνος από όλους τους αρχηγούς.

Η αστυνομική συνοδεία σε τίποτε δεν εξυπηρετεί, πέρα από την προβολή του «στάτους» του συνοδευόμενου. Αν οι πολιτικοί αισθάνονται ότι κινδυνεύουν και χρειάζονται φρουρές, να πληρώνουν από την τσέπη τους ή από τα ταμεία των κομμάτων τους. Έτσι θα εξοικονομηθούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ που καταβάλλει σήμερα ο φορολογούμενος, αλλά και θα αποδεσμευτούν μεγάλος αριθμός αστυνομικών, που θα μπορούσαν να αναλάβουν άλλα σοβαρότερα καθήκοντα.

Ο λαός θα εκτιμούσε τον πολιτικό εκείνον που θα έβγαινε και θα έλεγε «εγώ δεν θέλω φρουρά, εμένα με προστατεύει ο λαός και η έντιμη πολιτική μου πορεία». Ποιος όμως θα το κάνει αυτό και θα αποποιηθεί τη φρουρά του; Μωρέ, εδώ δεν έχουν αποποιηθεί… τις λιμουζίνες τους. Και η λιμουζίνα με την αστυνομική φρουρά πάνε… πακέτο.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ελευθεροστομίες

Να το παίξεις «κορώνα-γράμματα» (άλλως «γιαζί-ττουράν») σε τέτοιες περιπτώσεις, για να βρεις την άκρη της κλωστής, δεν είναι ίδιον σοβαρών και νουνεχών όντων.

Medouses-Aekas

Άρα, πριν καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα, καλόν είναι να βάλεις πλάι-πλάι τα όσα μας έφερε «με ικανοποίησιν» ο Νίκαρος από τον Ισραήλ και τα όσα μας φέρνουν οι πληροφορίες από τη γείτονα.

Μόνον έτσι μπορείς να ελπίζεις ότι θα… χαντακωθείς τελείως κι εντελώς!

Ως «προπομπός», λοιπόν, των όσων συζητήθηκαν, σε πολύωρη συνάντηση του δικού μας με τον Νετανιάχου, μας ήρθεν η δήλωσις για «ικανοποίησιν» της δικής μας πλευράς από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής.

Αυτή ήταν η πρόθεσις, προφανώς, ώστε να μας μπολιάσουν με αισιοδοξία και ότι, περίπου, τους σκίσαμε τους Εβραίους.

Πλην, όμως, οι… λεπτομέρειες άλλα λένε…

Και, δυστυχώς, φαίνεται ότι οι διαφωνίες δεν συναντήθηκαν τουλάχιστον κάπου στο μέσον, ώστε να δικαιολογεί την «ικανοποίησιν». Ο Νετανιάχου ήταν ξεκάθαρος:

-Η διαδρομή του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας είναι μια λύση σιήσιην ποϊνόραμμαν!

Όταν δε ο δικός μας του υπενθύμισεν ότι: Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο αγωγός να περάσει μέσα από την ΑΟΖ μας και όχι πριν την λύσιν του Κυπριακού, ο Ισραηλίτης Πρωθυπουργός είχεν έτοιμη την απάντησιν:

-Ναι, φίλε μου καλέ μου, αλλά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιον, δεν υπάρχει μηχανισμός για την άσκησιν «βέτο» όσον αφορά την διέλευσιν αγωγών φυσικού αερίου από την ΑΟΖ μιας χώρας, ακόμα κι αν η χώρα αυτή φακκά χαμαί τζιαι πετάσσεται ώς το ταβάνιν!

Κοντολογίς, η θέσις μας ότι χωρίς λύσιν του Κυπριακού αγωγός γιοκ μέσω της ΑΟΖ μας, πάει περίπατο. Με τον Νετανιάχου να μας υποδεικνύει με τρόπον ότι:

-Ναι, εν τάξει, η λύσις του Κυπριακού θα διευκολύνει την ανάπτυξιν υποδομών για αξιοποίησιν του φυσικού αερίου, αλλά για τον Ισραήλ, η λύσις δεν αποτελεί προϋπόθεσιν. Και, κατά συνέπειαν, δεν θα τα βάψουμε μαύρα αν δεν λυθεί το Κυπριακό!

Συμπέρασμα, όπως το κατέγραψεν ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος χτες:

-Η διεθνής πολιτική δεν είναι «φιλανθρωπικόν ίδρυμα». Δίνεις και παίρνεις. Αυτό θα πρέπει να γίνεται πάντα. Περαιτέρω στην πολιτική, και κυρίως σε μια συζήτηση που μετατρέπεται σε διαπραγμάτευση, θα πρέπει να έχουν όλοι ανοικτά τα μάτια και τα αφτιά. Κυρίως, όμως, να γνωρίζουν οι παίκτες πως τα συμφέροντα είναι που καθορίζουν τις συνεργασίες και όχι οι φιλίες που μπορούν να αλλάζουν όπως τα πουκάμισα.

Πράγματα ακατανόητα, ρε παιδί μου: Να σε λένε, για παράδειγμα, αγίαν Παρασκευήν και να γιορτάζεις… Τρίτην!

-Να συγκροτείται συνέδριο της ΨΕΚΑ, τη στιγμή που αναζωπυρώνεται ο ισχυρισμός του Γιώργου Περδίκη, ότι οι Εγγλέζοι μας… ΠΣΕΚΑ-ζουν!

Το πιο ωραίο, όμως, είναι άλλο: Να τρέχεις πρώτος και ασθμαίμων να δηλώσεις πίστιν και αφοσίωσιν στον σουλτάνο και να αναθεματίζεις το πραξικόπημα και, την ιδία στιγμή, να είσαι υπό στενήν παρακολούθησιν στα κατεχόμενα ως ύποπτος πραξικοπηματίας!

Δημήτρης Παπαδημήτρης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας

«Όταν στον τόπο μας καταλύθηκε η Δημοκρατία βιώσαμε πραγματικές τραγωδίες, οι οποίες στοίχισαν ακόμη και τμήμα του Εθνικού μας Κορμού».

Τώρα να δεις που κάποιοι εδώ, θα σε πουν εθνικιστή-σοβινιστή…

ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Πρωθυπουργός Ισραήλ

«Η Κύπρος και το Ισραήλ είναι δύο μικρές δημοκρατίες, στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μη συγκρίνεις διαφορετικά μεγέθη. Το Ισραήλ είναι μικρή αλλά πανίσχυρη δημοκρατία, η Κύπρος είναι μία κατεχόμενη, χρεοκοπημένη, κομματοκρατούμενη, υπό διάλυση δημοκρατία.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΗΣ Υπουργός Παιδείας

«Η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε να φτάσει, μέσω διαπραγματεύσεων, σε λύση που να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Σιγά τζιαι εν να δρώσετε. Για λύση Ανάν εργάζεται, σκληρά, η Κυβέρνηση…

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ Υπουργός Γεωργίας

«Ένα βήμα πριν από την κατοχύρωση του χαλλουμιού βρίσκεται η Κύπρος».

Χαλαρά, μην πανηγυρίζετε προτού καβαλλικέψετε. Από την εξωτερική έρχεται ο Ακιντζί…

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

image1626Ο ΑΝΤΡΑΣ, Η ΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΛΟΓΟ»

Ο άντρας διαβάζει την εφημερίδα του και ξαφνικά μπαίνει στο δωμάτιο η γυναίκα του και χωρίς να του πει τίποτα, του ρίχνει μια δυνατή σφαλιάρα.

– Μα καλά τρελάθηκες; Τι με χτυπάς; της λέει εκείνος τσαντισμένος.

– Τι είναι αυτό το χαρτάκι που βρήκα στην τσέπη του παντελονιού σου που γράφει πάνω Ελένη; του λέει εκείνη.

– Δεν θυμάσαι πριν από μία εβδομάδα που πήγα στον ιππόδρομο; Ελένη είναι το όνομα του αλόγου που είχα ποντάρει.

– Με συγχωρείς άντρα μου, μερικές φορές και εγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνομαι τόσο ζηλιάρα. Ελπίζω να μην σε πόνεσα πολύ.

Έπειτα από δύο μέρες το ίδιο σκηνικό. Ο άντρας να διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του στην πολυθρόνα και η γυναίκα του ρίχνει μια δυνατή με το τηγάνι στο κεφάλι.

– Μα καλά, τι έπαθες πάλι;

– Τηλεφώνησε το άλογο σου και σε θέλει!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.