«Βεβαίως και θέλουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας» λέει το τσογλάνι

Τα 40χρονα των «δυνάμεων ασφαλείας» του Αττίλα

Akinci-Erhan Uzoun

Η λύση στο Κυπριακό θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και σε τρία σημεία, ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια δεν θα γίνει καμία υποχώρηση, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης υποδεχόμενος το διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας» του Αττίλα, υποστράτηγο Ερχάν Ουζούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν την 1η Αυγούστου για τα 40χρονα από την ίδρυση των GKK, όπως είναι γνωστές οι «δυνάμεις ασφαλείας». 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ακιντζί ανέφερε ότι στο θέμα της ασφάλειας η τ/κ πλευρά, που είναι μικρότερη αριθμητικά, έχει περισσότερο δίκιο. «Βεβαίως και θέλουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας, αυτό δεν υπάρχει πλευρά που δεν το έχει κατανοήσει». Οι λόγοι ασφάλειας για τη μια πλευρά δεν πρέπει να αποτελούν απειλή για την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ευχόμενος η ευρύτερη περιοχή να γίνει πεδίο συνεργασίας και ειρήνης και όχι αντιπαραθέσεων και πολέμου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι από αυτό θα επωφεληθεί και η Τουρκία.

Ο Ακιντζί είπε ότι την 1η Αυγούστου υπάρχουν κι άλλοι εορτασμοί στα κατεχόμενα (ίδρυση της ΤΜΤ και η κατάκτηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς), αλλά ο πιο σημαντικός είναι η 40η επέτειος από την ίδρυση των «δυνάμεων ασφαλείας». Αυτό δεν έχει το νόημα της προετοιμασίας για πόλεμο, σημείωσε, ακριβώς το αντίθετο έχει σημασία στο όνομα μιας μόνιμης ειρήνης, λέγοντας ότι με την υψηλή εκπαίδευση και τις εργασίες σε άλλους τομείς, οι «δυνάμεις ασφαλείας» είναι έτοιμες να αποτρέψουν καταστροφές.

Ο υποστράτηγος Ουζούν μιλώντας κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης στο Κυπριακό, οι «δυνάμεις ασφαλείας» θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.