Η σχέση αστυνομικών με το έγκλημα να διερευνηθεί ζητά ο Αρχηγός τους

Ayia Napa killings-collageΤο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να εξετάσει το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας ζητά ο Αρχηγός της δύναμης.

Το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να εξετάσει το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας σε σχέση με το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου εισηγείται ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι έχει αποταθεί για το σκοπό αυτό προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Ζαχαρίας Χρυσοστόμου-police chiefΜιλώντας στο πλαίσιο κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για μέτρα κατά της διαφθοράς στην Αστυνομία, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι “όσον αφορά στον πρόσφατο τετραπλό φόνο και τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν για το ρόλο μελών μας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παρόλο που πρώτιστος στόχος μας ήταν και είναι η πλήρης εξιχνίαση της, έγιναν παράλληλα εξετάσεις και ως προς το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας”.

“Εξασφαλίστηκαν κάποιες πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα από πλευράς μελών της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, έχω αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται ότι είναι τίμια”, σημείωσε.

Ως θέμα αρχής, πρόσθεσε, “ θεωρούμε ότι είναι ορθότερο η περαιτέρω διερεύνηση να ανατεθεί σε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο γιατί δεν έγινε διερεύνηση της υπόθεσης από τον περασμένο Μάρτιο γεγονός που ενδεχομένως να απέτρεπε τη διάπραξη του εγκλήματος, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι “απ` ό,τι αντιλαμβάνομαι μιλάτε για τις πληροφορίες που είχαμε πάρει από την Interpol. Έγινε άμεσα διερεύνηση και αναρωτιέμαι γιατί θεωρείτε ότι δεν έγινε διερεύνηση. Είναι το λιγότερο παράξενο”.

“Έγινε διερεύνηση αλλά δεν υπήρξε μαρτυρία, η οποία να επιτρέπει την όποια ποινική δίωξη τότε”, κατέληξε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.