ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 05/08/2016

Προς Συνεργούντας

eisai-vlakas-kai-ta-pairneis

Δικαιολογημένη – και καίρια – η παρατήρηση του γείτονα Άριστου -εξ αφορμής της αναβάθμισης και ημι-αναγνώρισης του παράνομου αεροδρομίου στην τουρκοκατεχόμενη Τύμπου, με τη σιωπηρή συναίνεση ημεδαπών και αλλοδαπών (αν)αρμοδίων:

«Τελικά, κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κι ένας απολογισμός για τα κέρδη και τις ζημιές αυτού του καλού κλίματος. Διότι φαίνεται ότι είναι πάνω στο καλό κλίμα που στήθηκε η σαλαμοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η νομιμοποίηση των συνεπειών της κατοχής».

Έχει …προϊστορία αυτή η τάση υποχωρήσεων με επίκληση διατήρησης του καλού κλίματος -και οι …καλλιεργητές του διακομματικοί και διαχρονικοί.

Στην καθημερινή καταγραφή …συναπαντηθήκαμε – εδώ κι ένα τρίτο του αιώνα – με αυτή την… υψηλή πολιτική.

Όταν – με το ανάλογο ύφος – ακούστηκε σαν «επιχείρημα» το …προοίμιο του «καλού κλίματος»:

–  Δεν μπορούμε από τη μια να συνομιλούμε, και από την άλλη να γρονθοκοπούμε τον Ντενκτάς!

Έτσι -βήμα με βήμα- ξεκινούσε η μετατροπή του προβλήματος της τουρκικής εισβολής-κατοχής και εποικισμού, σε θέμα δικοινοτικής διαμάχης.

Στην υπηρεσία του -κατά φαντασίαν- καλού κλίματος τέθηκαν πλείστοι όσοι συνετο-ρεαλιστές της Νήσου, και -σχεδόν- στην ολότητά τους οι -αυτόκλητοι και διατεταγμένοι- μεσολαβητές που έφτασαν ως τα έδρανα του ΕΔΑΔ για να προκαλέσουν τη γνωστή απόφαση -πολιτική και όχι δικαιική- με την αναφορά «για να μη χαλάσει το καλό κλίμα των συνομιλιών» σαν …επιστέγασμα των όσων προηγήθηκαν με επίκληση του ιδίου «επιχειρήματος» που -ροκανίζοντας τον χρόνο- και αποενοχοποίησε την Τουρκία και την εμφανίζει σαν …τρίτο παρατηρητή.

Για να επανέλθουμε στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου που συντηρείται και επιδοτείται από (συν)Ευρωπαίους -φευ- και από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς αποδείχτηκε αναποτελεσματικό το ρηθέν -διστακτικά- προ 13ετίας:

-Επαφίεται εις την συνείδησιν εκάστου!

Όπως τότε, η επανάληψη της …προσθήκης:

– Και εις την ασυνειδησίαν μερικών, βεβαίως!..

Γ. Σέρτης

Αναστασιάδη, ακούς τον υποτελή φίλο σου;

Πρέπει να το ξαναπούμε: Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαροι στους στόχους τους. Ανέκαθεν μας είπαν πως απαιτούν δύο κράτη, δύο λαούς, δύο Κοινοβούλια, εγγυήσεις της Τουρκίας, παραμονή του Αττίλα και νομιμοποίηση των εποίκων. Από αυτές τις θέσεις δεν απέκλιναν ποτέ. Ο πράκτορας της τουρκικής κατοχής Ακιντζί, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί του, κάθε μέρα φωνάζει στον καρντάση του Αναστασιάδη, αυτούς τους αταλάντευτους τουρκικούς στόχους.

perpatisan-gia-tin-eirini

Ο Πρόεδρος, όμως, υποφέρει από ανίατη πολιτική κώφωση. Δεν ακούει ή αν κάποτε κάτι ακούσει κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Η Τουρκία θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα». Ο Αναστασιάδης δεν καταλαβαίνει τίποτε! Ο υποτελής της κατοχής, ακόμα μια φορά, επανέλαβε πως η λύση στο Κυπριακό θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Όμως, σε τρία σημεία, ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια δεν θα γίνει καμία υποχώρηση, δήλωσε, υποδεχόμενος τον διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας».

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι στο θέμα της ασφάλειας η τ/κ πλευρά, που είναι μικρότερη αριθμητικά, έχει περισσότερο δίκιο. «Βεβαίως και θέλουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας, αυτό δεν υπάρχει πλευρά που δεν το έχει κατανοήσει» – Τ’ ακούς, Πρόεδρε Αναστασιάδη; «Βεβαίως» και οι Τ/κ απαιτούν εγγυήσεις της Τουρκίας. Κι εσύ οπτασιάζεσαι λύση μέσα στο 2016. Με εγγυήσεις της Τουρκίας και παραμονή του Αττίλα;

Σ.Ι.

Συγχαρητήρια στους μοτοσικλετιστές

Motor cyclists 2016Τώρα που έχει τελειώσει η μεγάλη πορεία των μοτοσικλετιστών μας από το Βερολίνο μέχρι τη Λευκωσία και το Παραλίμνι, κι ενόψει της 20ής αποφράδας ημέρας της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ και της θυσίας του Σολωμού Σολωμού, θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι μοτοσικλετιστές για να μας θυμίζουν πως αυτός ο τόπος είναι κατεχόμενος από την τουρκική βαρβαρότητα. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα νέοι που με την ενέργειά τους υπενθύμισαν στους Ευρωπαίους εταίρους μας -και όχι μόνο- πως υπάρχει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ που κατέχεται από την Τουρκία, που αξιώνει με θράσος να γίνει μέλος της Ένωσης.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μοτοσικλετιστές που επιμένουν να φωνάζουν στην ηγεσία και στον λαό πως προέχει η ελευθερία μας και η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Ευτυχώς που οι μοτοσικλετιστές, με την κινητοποίησή τους, ανόρθωσαν το φρόνημα όσων ακόμα αγαπούν και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου. Ήμασταν παρόντες στο κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου εψάλη Τρισάγιο στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού.

Διερωτηθήκαμε: Πού είναι οι νεολαίοι των κομμάτων; Γιατί δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση; Μα, τι; Να χάσουν το ραχάτι και τον πασιαμάν στις παραλίες, στα μπαράκια και στα κλαμπ; Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μοτοσικλετιστές για να επιβεβαιώνουν πως λίγη μαγιά χρειάζεται αυτός ο χειμαζόμενος λαός για να ξυπνήσει και να φωνάξει ξανά: «Φτάνει!».

Σ.Ι.

“Στης λησμονιάς την κρουσταλλένια βρύση”

*** Πικρά τα καλοκαίρια μας, μα πιο πικρή η συνειδητοποίηση της λήθης.

PIN-Tornaritis timer*** Δεν ξέρω αν είναι που σαρανταρίζω κι’ αρχίζω να βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Όμως, “ματώνει” την ψυχή η διαπίστωση πως τούτη η γη “σκοτώνει” τα παιδιά της.

*** Ή μάλλον, ξεχνά τα παιδιά της, όπως έγραψε σήμερα ένας διαδικτυακός φίλος. Διότι περί αυτού πρόκειται.  Ξεχνά αυτούς που έπεσαν, που χάθηκαν ή που απόμειναν μόνοι να φυλάνε τις Θερμοπύλες.

*** Πρωϊνό 20ης Ιουλίου. Σειρήνες. Πολιτικές φανφάρες και ανακοινώσεις καταδίκης. Και μετά;

*** Και μετά σιωπή… Πλαστικοποιημένη αλήθεια, αξιοθέατα τσίρκου και αμπιγέ εμφανίσεις σε κοσμικές παραλίες και in κλαμπάκια.

*** Οι αναρτήσεις των τελευταίων ημερών για αφανείς ήρωες, για ήρωες που βγήκαν στο φως -διότι τη δεδομένη στιγμή βόλευαν τις πολιτικές ατζέντες-  και μετά ξεχάστηκαν, πονούν.

*** Πονούν, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήρθε ούτε μετά θάνατον δικαίωση. Έστω, ένα “δεν ξεχνώ, ευχαριστώ” ως αντίδωρο για τη θυσία.

*** Το ‘πε προχθές στον Παυλόπουλο το “χελιδονάκι” ( Αναστασία Ισαάκ), πέρασαν 20 χρόνια και δεν δικαιώθηκαν Ισαάκ και Σολωμού.

*** Όπως δεν δικαιώθηκαν ούτε όσοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος και η ιστορία τους 42 χρόνια δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

*** “Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.” (Από τα Απομνημονεύματα του Γ. Μακρυγιάννη)

Και το σφινάκι: Πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί και γελασμένοι…

Παρεμπιπτόντως, κανένας (;) δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!

Πέτρα Αργυρού

Επιτέλους και μια εθνοπρεπής απάντηση!

Η σαφής και ανδροπρεπής απάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις υπερφίαλες/προκλητικότατες δηλώσεις του Τούρκου Ανώτατου Αξιωματούχου ότι -συγκεκριμένα- δεν είμαστε Τούρκοι στρατιώτες για να μας επιτάσσει ανάλογη συμπεριφορά και στάση, αλλά Ευρωπαίοι πολίτες (και πρέπει να τυγχάνουμε ανάλογου σεβασμού), συνιστά τιμητέα από μέρους μας εθνική συμπεριφορά και στάση.

Δώσαμε, επιτέλους, ας είν’ και μια φορά, επιβεβλημένη απάντηση στους κατ’ επάγγελμα μηδενιστές κι υβριστές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια γραμμή και θέση που πρέπει να ΄χει συνέχεια απαρέγκλιτη!

Δρ Πέτρος Στυλιανού

Eλευθεροστομίες

PIN-BarbariansΠοια είναι, νομίζετε, φίλοι αναγνώστες κατά την κρίσιν σας, η σχέσις ανάμεσα στα Πηγαίνεια, όπου άρχισαν να… αποβράζονται παράνομοι μουσαφίρηδες πεμπάμενοι από την Τουρκίαν και την απαίτησιν του σουλτάνου να μας πιάσει το οικόπεδον «έξι» της ΑΟΖ μας;

Εγώ το έψαξα το θέμα. Και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα Πηγαίνεια – ομοικαταληκτικώς – παραπέμπουν στο δεύτερον ήμισυ εκείνης της πονηράς ατάκας που λέει: «…πού τα γένεια»!

Αυτό, συμπέρανα ότι είναι που θα πιάσει ο Ερντογάν, έτσι και ποταυρίσει το χέρι του για να πιάσει το οικόπεδον «Έξι» -εάν αντιλαμβάνεσθε τι θέλω να πω…

Και ο λόγος είναι, φαντάζομαι, καταφανής: Όταν με το καλό κατακυρωθούν τα τρία οικόπεδά μας σε ισάριθμες εταιρείες- κολοσσούς (μιαν Αμερικανική, μια Γαλλική και μιαν Ιταλική), τότε είναι που ο Ερντογάν θα διαπιστώσει ότι «έσιει μιαλλύττερον κτηνόν που την καμήλαν» και ότι δεν είναι σε θέσιν να τιμήσει μιαν άλλην παροιμίαν, εκείνην που κάνει λόγο για «που τα τρία το μιαλλύττερον»!

Οπότε θα δει το «Μπαρμπαρός» – εάν, βέβαια, τολμήσει να το βγάλει ξανά στο σεργιάνι -, να βάλλει την όπισθεν και να πηγαίνει από κει που ήρθε, όταν θα του δεικτούν πολεμικά σκάφη των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι εταιρείες-κολοσσοί!

Υπάρχει, βέβαια και μια άλλη πιθανότης: Η Ε.Ε., που το μόνο που ξέρει να κάνει τελευταία, είναι να στέκει σούζα, να γαβγίζει ακίνδυνα σαν σκυλάκι εξαιρετικής ποικιλίας ή να χορεύει ανατολίτικον χορό μπροστά στον σουλτάνο, να δοκιμάσει – κατά παγίαν τακτικήν της- «να γοράσει τον πελάν»   βρίσκοντας έναν τρόπο να του υποσχεθεί το οικόπεδό μας, χωρίς καν να μας ρωτήσει…

Και τότε είναι που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Τέλος καλό, όλα καλά και ποιος μας πιάνει πλέον! Το κολοκάσι και οι πούλλες έχουν κατοχυρωθεί ως παραδοσιακόν κυπριακόν προϊόν.  Ήδη, αν δεν το ξέρετε, έχουν καταγραφεί ως ΠΓΕ (Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξις), η ποσυρτή, η λούντζα, τα παφίτικα λουκάνικα, τα  λουκούμια Γεροσκήπου και το γλυκό τριανταφύλλου του Αγρού.

Απομένει τώρα να τελειώσει κατ’ ευχήν και ο πολύχρονος και ανάντης δρόμος του χαλλουμιού, που φαίνεται ότι έχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσει μέχρι να φτάσει σε αίσιον τέρμα, αφού οι ποιμνιοτρόφοι βάλλουν κλάππαν στους αγελαδοτρόφους και τούμπαλιν, με τον Κουγιάλην να επιδεικνύει πρωτοφανή βλάγκαν!

Κάτι που δεν αφήνει , δυστυχώς, να ολοκληρωθεί εκείνη η… παροιμία που λέει:

– Αφκά τζιαι κολοκάσιν, έναν τόπον εν να πάσιν!

Ήδη, όπως διαβάσαμε χτες, η ΕΕ συνεχίζει να κάνει… μακακίες: Η ετήσια έκθεση της Κομισιόν, λέει, για τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, η οποία ανεμένετο να εγκριθεί χτες, επιδίδεται σε μιαν εμφανήν προσπάθειαν υποτίμησης του όγκου των συναλλαγών που διεξάγονται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι άλλο απαιτείται…

Υ.Γ.: Το Σεμινάριον για τους πέντε μεγάλους του χιούμορ, το οποίον διοργάνωσεν η στήλη κατά το τελευταίον πενθήμερον, τέλειωσε χτες, όπως θα έχετε προσέξει.

Η απονομή των ειδικών διπλωμάτων για όσους παρακολούθησαν το Σεμινάριον, θα γίνει σε ημερομηνίαν η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, κατά την διάρκειαν ειδικής τελετής, η οποία θα συνοδεύεται και από σούβλαν και μπίραν «τσακρίν»!

Δημήτρης Παπαδημήτρης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

KΡΙΣΤΙΑΝ ΚΕΡΝ Καγκελάριος Αυστρίας

«Θα ανοίξει μία συζήτηση μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών, για να τεθεί τέλος στις συνομιλίες με την Τουρκία για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

*Να δεις στο τέλος που ο μόνος ηγέτης ο οποίος θα προβάλει βέτο σε τέτοια εξέλιξη θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας...

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

«Αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεται σήμερα το ΔΗΚΟ, γιατί όταν κυβερνούσε, μεταξύ 2003 και 2008, δεν εφάρμοσε τα μέτρα στο θέμα του παράνομου αεροδρομίου, τα οποία σήμερα ζητεί από την Κυβέρνηση;»

Όταν έλθει η Δευτέρα Παρουσία και αναστηθεί ο Τάσσος, ρωτάτε να σας απαντήσει…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ

«Για το ΓεΣΥ, εμείς αναμένουμε τις προτάσεις και τις θέσεις της Κυβέρνησης που έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει».

Όταν θα δείτε τελεφερίκ και αστεροσκοπείο στο Τρόοδος, θα δείτε εφαρμοζόμενο και το ΓεΣΥ…

ΤΖΟΖΕΦ ΑΚΕΡΜΑΝ Πρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Κύπρου

«Για τη βιωσιμότητα της λύσης θα χρειασθούν, επίσης, και δάνεια μακράς διάρκειας χαμηλού επιτοκίου και μεγάλες περίοδοι χάριτος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Νέο Μνημόνιο, δηλαδή…

chinese meal

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Και δεν είσαι και καλή στο κρεβάτι …

Ο σύζυγος (γιατρός) και η σύζυγος μαλώνουν την ώρα του πρωινού…. Ο σύζυγος σηκώνεται έξαλλος και λέει, “Και δεν είσαι και καλή στο κρεβάτι” και φεύγει από το σπίτι.

Λίγο αργότερα, συνειδητοποιεί πως δεν φέρθηκε σωστά και αποφασίζει να τα ξαναβρούν, και της τηλεφωνεί. Αυτή απαντά στο τηλέφωνο μετά από πολύ ώρα, και ο εκνευρισμένος σύζυγος την ρωτά: “Μα γιατί άργησες τόσο να απαντήσεις;”

Αυτή λέει: “Ήμουν στο κρεβάτι”.

“Τέτοια ώρα στο κρεβάτι; Και τι έκανες;” την ρωτάει ο σύζυγος..

“Έπαιρνα μία δεύτερη γνώμη”.

EKTAKTO: Δύο από τα στελέχη μας τραυματίστηκαν όταν νταλίκα έπεσε κατά πάνω του αυτοκινήτου τους. Είναι σχετικά καλά στην υγεία και μετά από ένα 24ώρο στο νοσοκομείο με κόπο και πόνο θα συνεχίζουν να σας ενημερώνουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.