ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 06/08/2016

Άκου τι λέει ο «πρωθυπουργός»;

katehomena-demo for ErdoganΜα τι είναι αυτά που λες κ. Οζγκιουργκιούν; Θέλεις να χαλάσεις το κλίμα, δηλαδή; Δεν αισχύνεσαι διόλου; Οι Ελληνοκύπριοι σου στρώνουν χαλί να διαβείς κι εσύ δεν κλείνεις το στόμα σου να περάσουμε. Όπως και ο «κυβερνητικός» εταίρος σου, ο Ντενκτάς, που στα καλά καθούμενα βγήκε κι έλεγε ότι το χρέος των €15 δισεκατομμυρίων του ψευδοκράτους προς την Τουρκία πρέπει να το πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι.

Τώρα να μας λες εσύ ότι το πολύ-πολύ στο εδαφικό να δεχθείτε μια ρύθμιση συνόρων με τα 128 χιλιόμετρα της νεκρής ζώνης. Κι ότι η Μόρφου είναι εκτός διαπραγμάτευσης. Κι ότι εκεί που εγκαταστάθηκαν οι άνθρωποί σας, στα κλεμμένα δηλαδή, δεν πρόκειται να επιστραφεί έδαφος. Δηλαδή, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τη νεκρή ζώνη, που θεωρητικά ανήκει στην ελεύθερη περιοχή, και ίσως για την κλειστή ακατοίκητη περιοχή της Αμμοχώστου. Αυτά βέβαια θα τα δούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που λένε και οι σώφρονές μας, αλλά τι διάολο συζητούμε τόσο καιρό, και με ποιους, για να κτίσουμε κοινό κράτος, δύσκολο να αντιληφθούμε.

Προβάλλουμε κι εμείς και οι πολιτικοί μας τον Μουσταφά Ακιντζί ως τον διαλλακτικό Τουρκοκύπριο με τον οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε συνεταιρισμό, λες και είναι μόνο με τον Ακιντζί που θα συνεταιρέψουμε και θα συγκατοικήσουμε. Ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, όμως, είναι «πρωθυπουργός» και ο Σερντάρ Ντενκτάς είναι «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός Οικονομικών» και μετά τη λύση μπορεί να γίνουν και εκ περιτροπής πρόεδροί μας. Στηρίζονται από τους Τουρκοκύπριους και από την Άγκυρα για να παριστάνουν τους κυβερνήτες, δεν είναι μόνοι τους. Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα συνεννοηθούμε μαζί τους. Όταν ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων, και τέσσερις-πέντε μήνες πριν από το ορόσημο της τελικής διευθέτησης, δεν είδαμε από αυτούς ούτε ένα θετικό βήμα, ούτε ένα μήνυμα συμβιβασμού. Όπως δεν είδαμε ούτε από την Άγκυρα. Απ΄ όπου ο Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δυο φορές τελευταία διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις. Κι απ΄ όπου το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί και την Κυπριακή Δημοκρατία και τις διεθνείς εταιρείες υδρογονανθράκων να μην τολμήσουν να πλησιάσουν το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, διότι ανήκει στην Τουρκία.

Αλλά, τι να σου τα λέμε εσένα κύριε Οζγκιουργκιούν. Εδώ, είναι ολοφάνερο, όλοι οι εμπλεκόμενοι, Τουρκοκύπριοι, Τούρκοι, Οηέδες, Αμερικάνοι, Γερμανοί, Αυστριακοί, αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι θέλουν κι επιδιώκουν λύση του Κυπριακού και μόνο οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν και τους πιάνουν φοβικά σύνδρομα όποτε υπάρχει αισιοδοξία. Χάνουμε και τα λόγια μας, δηλαδή, με όσα λένε οι δικοί μας. Που έχουν και παράπονο άμα τους λένε χαϊβάνια. Στο κάτω-κάτω, γιατί να μην μας κοροϊδεύετε αφού σας το επιτρέπουμε και σας χειροκροτούμε κιόλας αν χρειαστεί, για να δείξουμε την καλή μας διάθεση.

Ε, χαϊβάνια; Να ενθουσιαστούμε κι άλλο ή ολοκληρώθηκε το κακό;

Άριστος Μιχαηλίδης

Όχι, μην τιμωρείτε τον Τούρκο κατακτητή!

Μια γιαπωνέζικη παροιμία λέγει πως, ακόμα και ένας ποντικός μπορεί να δαγκώσει μία γάτα. Στην περίπτωση της κατεχόμενης από την Τουρκία Κυπριακής Δημοκρατίας, τα πιο πάνω ισχύουν απόλυτα. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι έχουμε ηγεσία που έχει τη βούληση να δαγκώσει τη γάτα Αγκύρας. Από την επομένη της εισβολής και κατοχής, η Λευκωσία είχε και εξακολουθεί να έχει όπλα στα χέρια της για να χρησιμοποιήσει κατά της Τουρκίας. Ναι, αλλά δεν έχει το σημαντικότερο: Ηγεσία. Οι Κύπριοι πολιτικάντηδες είναι σπιθαμιαίοι και τρεμαλέοι έναντι της Τουρκίας και ξένων αυθεντών τους. Δεν έχουν αξιοπρέπεια, είναι δουλοπρεπείς, ψοφοδεείς και αναξιοπρεπείς.

theocharous-anastasiadisΓια να σε σέβεται ακόμα και ο εχθρός σου, οφείλεις να του επιβάλεις τον σεβασμό του προς εσένα. Η ηγεσία μας καθημερινά επιβεβαιώνει στους Τούρκους και στους ξένους ότι δεν θέλει να τη σέβονται αλλά να την εξευτελίζουν. Στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις, αυτή η κατάσταση πραγμάτων είναι ό,τι χειρότερο για ένα κράτος. Γράφουμε αυτά με αφορμή έκκληση της προέδρου της Αλληλεγγύης, Ε. Θεοχάρους, προς τον Πρόεδρο να ζητήσει επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας με αφορμή νέες απειλές της για το φυσικό αέριο. Άδικος κόπος! Η πολιτική της ψοφοδεούς και τρεμαλέας Λευκωσίας εστιάζεται στον εξευμενισμό του Αττίλα, όχι στην τιμωρία του. Και αυτός ασυδοτεί, αυθαιρετεί και επιτίθεται ακόμα πιο αδίστακτα κατά των Κύπριων γιουσουφακίων…

Σ.Ι.

Προς Υποκρινομένους

Και η στρεψοδικία και οι αλληλοκατηγορίες εντάθηκαν:

– Ποίος φέρει περισσότερη ευθύνη για την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Εκπλήττει η ευκολία αλλαγής ρόλων, ως παρατηρείται -μόνιμο φαινόμενο, πια- η ανάμειξη των ενόχων και συνενόχων και των αθώων και συναθώων.

Απαιτείται πολλή συγκατάβαση και ανεξάντλητη υπομονή και για όσους -ακόμη- θυμούνται:

· Και ποιοι προειδοποιούσαν,

· Και ποιοι παρίσταναν τους …τροχονόμους στους σχεδιασμούς του Ντενκτάς!

Straw-Jack01-23february2015

Αντί – με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ: «ουδείς προβαίνει σε πράξεις αναγνώρισης της αποσχιστικής ενέργειας του Ντενκτάς» – να υποδεικνύουν οι πολιτειακοί και κομματικοί ηγέτες ό,τι – ακριβώς- υπέδειξε ο μ. Τάσος στον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών -«αν μεταβείς στα Κατεχόμενα, είσαι ανεπιθύμητος στο Προεδρικό της Κυπριακής Δημοκρατίας» -παρότι αργότερα αποδείχτηκε ότι ο Στρο [φωτο] ήταν τουρκο-αγορασμένος- παρέμειναν θεατές στη -συνεχή και μεθοδευμένη- υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσον από επίσημους προσκεκλημένους της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον και από ξένους πρέσβεις.

Χωρίς να υποδεικνύεται στους εκτρεπομένους ότι είναι στην Κυπριακή Δημοκρατία που είναι διαπιστευμένοι.

Και όταν ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ -ανεμπόδιστα- και ακατάγγελτα- καταπάτησε σκαιά και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Αρχές του Οργανισμού των οποίων -καθηκόντως- ήταν ο θεματοφύλακας, ανερχόμενος τα σκαλιά του Εγκάθετου της τουρκικής κατοχής, τότε βάρεσαν …συναγερμό και ξεσάλωσαν ξένοι και δικοί μπαλονάδες, τεχνητές επιτροπές και επιδοτούμενοι επιτήδειοι.

Ένα πρωινό …διαπιστώνουν -ως να μην το ήξεραν- ότι από το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου είναι εκατομμύρια οι αναχωρήσεις και αφίξεις.

– Πώς και από ποιους …εγκρίθηκε μια τέτοια παρανομία;

Οι νυν κυβερνώντες καταγγέλλουν τους πρώην κυβερνήσαντες, και από δίπλα …διαμαρτύρονται και εκείνοι που μετέχουν στο ανόσιο παιχνίδι της αποδοχής των …«δύο συνιστώντων κρατών»!

Γ. Σέρτης

Πενήντα μέτρα πολιτισμός…

Τόσο είναι απ’ τις ακτές του Ατλαντικού, τις Κοπακαμπάνες και τις Ιπανέμες, μέχρι την πρόσοψη των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών της παραλιακής λεωφόρου.

Brazil hungryΜέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός.

Από ‘κει και πίσω οι νονοί και οι βαρόνοι, η πορνεία, τα ναρκωτικά, το έγκλημα, η φτώχεια, ή βρώμα και ο τρίτος κόσμος.

Και τα λεφτά. Τα πολλά λεφτά, τα μαύρα, τα βρώμικα, τα εργολαβικά και τα πολιτικά, αυτά που φαγώθηκαν για να χτιστούν στάδια, κτήρια κι εγκαταστάσεις που σε είκοσι μέρες από τώρα θα στέκουν άχρηστες και έρημες.

Λεφτά που δεν δόθηκαν ποτέ σ’ εκείνους που ανήκουν και τα χρειάζονται, σε σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές δομές, σε προστασία του περιβάλλοντος, έλεγχο της μόλυνσης του νερού και του αέρα, αποχετεύσεις, δρόμους, κατοικίες.

Λεφτά που δόθηκαν όμως για να μπουκωθούν ολυμπιακές επιτροπές “αθανάτων”θανατηφόρων γεροντιών και ραμολιμέντωνεργολάβων,  “νονών” κάθε είδους, επιτροπών, προμηθευτών, “ειδικών”, παρατρεχάμενων και άλλων κυβερνητικών και κρατικών εσμών.

Κι όλα αυτά για ποιό λόγο εκτός από τον προφανή, δηλαδή τον άνομο πλουτισμό;

Για μιά διεθνή φιέστα που εκτός από το όνομα καμία σχέση έχει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πνεύμα και το νόημά τους, όπως γεννήθηκαν πριν από 28 αιώνες, ή έστω όπως κάποιοι τους ονειρεύονταν όταν τους αναβίωσαν πριν 120 χρόνια.

Αυτό όμως είναι και το ζητούμενο από την Νέα Τάξη πραγμάτων: η απαξίωση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας που μπορεί να προάγει το πνεύμα, την αγνή άμιλλα, την ειρήνη, τα ανθρώπινα ιδεώδη.

Όλα αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα που πρέπει να συκοφαντηθούν, να απαξιωθούν στα μάτια του παγκόσμιου κοινού και με κάθε μέσο να εμπορευματοποιηθούν και να καταλήξουν παιχνίδι και προπαγάνδα και έρμαιο της Παγκοσμιοποίησης.

Αντί για ειρήνη και ανακωχή, τρομοκρατία και καινούργιες εντάσεις και καταστολή και αστυνομοκρατία, και κοινωνικοί ξεσηκωμοί εξαιτίας των ίδιων των Αγώνων.

Αντί για ευγενή άμιλλα και κότινους αγριελιάς, διαφημίσεις, αναβολικά,  και χρήμα.

Αποκλεισμοί ομάδων και χωρών για πολιτικούς και άλλους σκοτεινούς λόγουςεκμετάλλευση αθλητών, ιδεών, σημαιών, εκμετάλλευση των πάντων.

Αυτός είναι ο πολιτισμός που ευαγγελίζεται η Παγκοσμιοποίηση.

Πενήντα μέτρα πολιτισμός. 

Όση η βιτρίνα.

Και μετά το χάος, η ανθρώπινη εκμετάλλευση, ο θάνατος του πνεύματος, η διαπόμπευση και η καταρράκωση των αξιών.

ΥπερβολέςΊσως.

Αλλά ας δούμε ποιές απ’ τις αξίες του ανθρώπου, όσες αυτός κατάκτησε μέσα στην πάροδο των αιώνων, δεν μαγάρισε ήδη ή προσπαθεί να μαγαρίσει η Νέα Τάξη.

Την Δημοκρατία;

Την ελευθερία;

Την ειρήνη; 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Το ακηδεμόνευτο πνεύμα και τον καθαρό αθλητισμό; 

Τι; Τί απ’ όλα αυτά άφησε αλώβητο;

Αυτό που θα δούμε τις επόμενες είκοσι ημέρες δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Είναι η τερατώδης μετάλλαξη μιάς ιδέας, η προπαγάνδα του συστήματοςη βιτρίνα της Παγκοσμιοποίησης.

Και πίσω απ’ την βιτρίνα είναι αυτό που μας περιμένει: οι φαβέλες και η ανθρώπινη δουλεία.

Αν δεν ξεσηκωθούμε παγκοσμίως, η Βραζιλία των Ολυμπιακών Αγώνων του σήμερα, θα είναι το δικό μας μέλλον, το αύριο ολονών μας!…

Κώστας Μαντατοφόρος στο “Ουδέν Σχόλιον”

Η σκιά του σουλτάνου και η προσάρτηση

«Η σκιά του Ερντογάν επικρέμαται πάνω από τη συμφωνία για την Κύπρο» σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Politico», το οποίο υποστηρίζει ότι «η αναστάτωση στην Άγκυρα συμπίπτει με την τελική ώθηση προς συμφωνία επανένωσης». Το δημοσίευμα σχολιάζει πώς θα μπορούσαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να επηρεαστούν από τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη λύση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον Ερντογάν ως «κλάδος ελιάς» προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Πρέσβη της Τουρκίας στην ΕΕ, Selim Yenel, ο οποίος αναφέρει:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε συμφωνία. Είμαστε κουρασμένοι από το Κυπριακό πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι, χωρίς συμφωνία, δεν θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τη διαδικασία προσχώρησης [στην ΕΕ]. Είναι τόσο απλό». Το κακό σενάριο, ωστόσο, σημειώνει η «Politico» είναι ότι «ένας όλο και πιο αυταρχικός Ερντογάν να έχει διαφορετικά σχέδια για την Κύπρο και να ενισχύσει περαιτέρω την εξάρτηση του βόρειου τμήματος του νησιού από την Τουρκία ή ακόμα και να προωθήσει την πλήρη ενσωμάτωσή του στη χώρα». – Απόδειξη; Η μεταφορά νερού και ηλεκτρισμού από την Τουρκία, οι αεροπορικές συνδέσεις και ο συνεχιζόμενος εποικισμός οδηγούν προς ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Σ.Ι.

Η βάπτιση του Νίκου Τορναρίτη

Μια παιδική φωτογραφία από τη βάφτισή του, «50 χρόνια πριν», δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης. Τον μικρό Νίκο Τορναρίτη μάλιστα βάφτισε ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’. Πληροφορίες, που φέρουν τον Ζαχαρία Κουλία να μονολογεί πως αν ήξερε τις απόψεις του Νίκου Τορναρίτη για το Κυπριακό ο Μακάριος θα τον άφηνε αβάπτιστο, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται. Πάντως, αγαπητέ Ζαχαρία, με βάση τα πιστεύω σου, τον Νίκο Τορναρίτη νούσιμος παπάς τον βάφτισε.

Ζητείται γυναίκα υπάλληλος που να μην ζηλεύει

Μία ομολογουμένως ασυνήθιστη αγγελία είδαμε πρόσφατα στις εφημερίδες, όπου επιχείρηση στο Κίτι ζητούσε την πρόσληψη πωλήτριας, η οποία θα έπρεπε απαραίτητα να μην ζηλεύει και να κατανοεί ότι δεν είναι το αφεντικό. Με λίγα λόγια η επιχείρηση ήθελε την πρόσληψη μιας κοπέλας που να αντιλαμβάνεται το ότι εργάζεται ως πωλήτρια, να έχει χαμηλό προφίλ και να δέχεται το ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο ισχύει μόνο για το προσωπικό, και όχι για τους ιδιοκτήτες. Το δεύτερο κριτήριο να το δεχθώ, αν καταφέρει όμως η επιχείρηση να προσλάβει γυναίκα που να μην ζηλεύει, τότε να σκίσω τα πτυχία μου.

Σωκ. Ιωακείμ

Ελευθεροστομίες

Θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστή η χτεσινή εισήγηση ενός συναδέλφου, όπως διετυπώθη σε ένα σχόλιό του: Μετά τον ζήλο που επεδείχθη, με αποτέλεσμα μέχρι και η ποσυρτή να έχει κατοχυρωθεί – μαζί με τις πούλλες, το κολοκάσι και τη λούντζα – ως αποκλειστικά δικά μας προϊόντα, καλείται τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει έντονον δράση – όσο είναι ακόμα καιρός – ώστε να κατοχυρωθεί ως αποκλειστικά δικό μας προϊόν και η ονομασία της… Κυπριακής Δημοκρατίας!

Μαζί σου, συνάδελφε, και ο υποφαινόμενος! Αφού υπάρχει και ένας άλλος επιπρόσθετος και σοβαρός λόγος για μια τέτοια ενέργεια, επειδή ποσώς δεν αποκλείεται να πάθουμε όπως με το χαλλούμι!

Κι αν με ρωτάς, μοναδική μας πλέον ελπίς είναι να παρέμβει δυναμικά ο εορτάζων σήμερα τη Μεταμόρφωσή του Κύριος ο Σωτήρ ημών.

Επειδή αν δεν παρέμβει, όπως πάμε θα πάθουμε με την Κυπριακή Δημοκρατία όπως με το χαλλούμι, που… μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σε χελλίμ: Πριν να το καταλάβουμε, θα βρεθεί ως προϊόν κατοχυρωμένο επ’ ονόματι του Μουσταφά, με την ονομασία… Κίπρις Τζιουμχουριετί!

Με την ευκαιρία αυτή, να μου επιτραπεί να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου εσάς, φίλοι αναγνώστες: Μήπως τελικά έχετε πειστεί και σεις ότι δεν… έχουμε υπόθεση; Ερωτώ διότι, εν μέσω ενός πρωτοφανούς λάλλαρου, με τα καθημερινά σαραντάρια και τον ιδρώτα να λουρκάζει ποταμηδόν στο ταλαίπωρο σώμα μας, εμείς εκεί, ατού: Δεν κουρκάρουμεν!

Να σας το θέσω αλλιώς:

Έχετε υπολογίσει πόσος χρόνος απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές του ’18; Σχεδόν δύο χρόνια! Κι όμως, θα έχετε προσέξει ότι έχει ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας! Και σας ξαναρωτώ: Επιμένετε ακόμα να πιστεύετε ότι ως λαός έχουμε ακόμα υπόθεση; Ορίστε; Ναι, έτσι πιστεύω κι εγώ…

Υποκρισία στο τετράγωνο;

Προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις ενοχές μας; Ή μήπως ακολουθούμε το κόλπο των παππούδων μας, οι οποίοι φορούσαν στα χτηνά τους γυαλιά πράσινα, για να θωρούν την ποκαλάμη για φαρράν;

PIN-beaches to AttilasΕμ, καλά δεν τα λέω, ρε παιδιά; Επειδή διαπιστώνω μιαν αυξημένη… ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα στοιχεία λένε πως οι Τουρκοκύπριοι που έρχονται «ποδά» για ψώνια αφήνουν, λέει, 14 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ! Ενώ εμείς κάνουμε γαργάρα το άλλο νούμερο: Οι δικοί μας, όταν παν «ποτζιεί» αφήνουν μόνο τέσσερα ψωροεκατομμύρια. Πίνατς, δηλαδή, που λέμε….

Τι θέλεις τώρα, ρε αρχηγέ της μείζονος τουρκικής αντιπολίτευσης με το… περίεργο όνομα Κκιλιντζίρογλου; Εσύ δεν ήσουν ο πρώτος που έτρεξες να ταχθείς στο πλευρό του σουλτάνου μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, χειροκροτώντας τους φετβάδες του;

Τώρα τι φωνάζεις και διαμαρτύρεσαι, επειδή… ανακάλυψες ξαφνικά ότι τα διατάγματα του Ερντογάν, τα οποία εκδίδει καθημερινά κατά χιλιάδες, είναι αντισυνταγματικά; Τι προσπαθείς, δηλαδή, να παραστήσεις ύστερα που το μπαϊράμιν; Τον τζάμπα μάγκα; Ή σε τρώει το κεφάλι σου;

Δημήτρης Παπαδημήτρης

adonis

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ZAN KΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Σοβαρό λάθος η διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».

Συμφωνεί και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης…

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Άτομα από τον περίγυρο του Προέδρου και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη για το ΓεΣΥ».

*Είναι φυσικό, σε ένα σούπερ μάρκετ, να υπάρχουν και ανταγωνιστικά προϊόντα…

ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

«Και για τις Φυλακές, κάποτε μιλούσαν για τις πολιτικές ευθύνες, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα σήμερα μιλά από μόνο του».

Βεβαίως. Από τις αυτοκτονίες καταδίκων, καταλήξαμε στην ψυχαγωγία βαρυποινιτών, στη διάθεση φουσκωτών πισίνων για να δροσίζονται και στα μαθήματα πολεμικών τεχνών, για να αμύνονται…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

«Συγχαίρουμε την Κυβέρνηση για την κατοχύρωση του κολοκασιού Σωτήρας».

Τα αγγούρια της Χλώρακας, πότε θα τα κατοχυρώσετε;

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

arkas-old new

Γιατί ρουφάς την κοιλιά σου;

Η σύζυγος στο σύζυγο:

-Κοίτα, με το να ρουφάς την κοιλιά σου την ώρα που ζυγίζεσαι, δεν πρόκειται να δείξει λιγότερα κιλά η ζυγαριά!

– Το ξέρω, βρε Μαρίκα!

– Τότε γιατί τη ρουφάς;

– Για να δω τι γράφει η ζυγαριά! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.