Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ!

erdogan in russia

Την κοινή βούληση της χώρας του και της Τουρκίας να “αποκαταστήσουν το διάλογο και τις σχέσεις” μεταξύ τους υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, έπειτα από εννέα μήνες διπλωματικής κρίσης, τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του πως οι τουρκο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε μια “πολύ διαφορετική περίοδο” και πως η αλληλεγγύη ανάμεσα στις δύο χώρες θα βοηθήσει στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.

“Η επίσκεψή σας, η οποία πραγματοποιείται παρά την πολύ περίπλοκη εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει πως όλοι μας θέλουμε θα αποκαταστήσουμε τον διάλογο και τις σχέσεις, προς το συμφέρον του ρωσικού λαού και του τουρκικού λαού”, δήλωσε ο Πούτιν, έπειτα από μια θερμή χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ξένους ηγέτες που τηλεφώνησαν στον Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, επανέλαβε σήμερα πως η Ρωσία “τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας δράσης με μη συνταγματικό τρόπο”.

erdogan-putin

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Τουρκία “θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και πως η τάξη και ο συνταγματικός νόμος θα αποκατασταθούν” στη χώρα αυτή.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για το τηλεφώνημα που του έκανε στις 15 Ιουλίου, λέγοντας ότι “έδωσε μεγάλη χαρά στον λαό μας”.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες εισέρχονται πλέον σε μια “θετική” φάση και πρόσθεσε πως η “αλληλεγγύη” ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα θα συμβάλει στη διευθέτηση των προβλημάτων στην περιφέρεια.

Τον κ. Ερντογάν συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία Τούρκων υπουργών, καθώς και ο αρχηγός των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και στενός συνεργάτης του, Χακάν Φιντάν.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου που προκάλεσε κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.

One thought on “Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.