ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΧΟΛΙΑ, ΣΑΤΙΡΑ 11/08/2016

Στην Ελλάδα η Άννα των Ελλήνων

korakaki-ellada-1070_0

Έφτασε στην Ελλάδα η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε την Ελληνίδα αθλήτρια από την κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ προς τιμήν της υπήρξε τελετή υποδοχής από στρατιωτικό άγημα. Συγκινητική ήταν και η παρουσία από απλό κόσμο ο οποίος έσπευσε να την αποθεώσει για το κατόρθωμα της.

Η Κορακάκη έγραψε με χρυσά γράμματα ιστορία στον Παγκόσμιο Αθλητισμό και ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου. Δύσκολες οι συνθήκες για την προετοιμασία των αθλητών μας και με πολλά προβλήματα αφού τις περισσότερες φορές το κράτος είναι απών λόγω και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απόρροια λανθασμένων διαχρονικά πολιτικών αποφάσεων. Είδαμε και σε τι άθλιες συνθήκες πραγματοποιούσε η Χρυσή Ολυμπιονίκης την προετοιμασία της στο πρόχειρο σκοπευτήριο της Δράμας. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους και εντός και εκτός Ελλάδος. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Όλα αλλάζουν μα όλα πάντα ίδια μένουν. Κάποτε με ρώτησαν να τους πω για το ποιαν θεωρώ καλύτερη κυβέρνηση. Και χωρίς δεύτερη σκέψη απάντηση ‘’..Η κυβέρνηση που δεν έχει έρθει ακόμη..’’!

Παρακολούθησα με περηφάνια και συγκίνηση την άφιξη της Κορακάκη στην Ελλάδα. Της αξίζουν πολλά μπράβο και ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση τον αγώνα της ούτως ώστε να βλέπουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει στην κορυφή του κόσμου. Ευχή μου και άλλοι νέοι να ακολουθήσουν τα βήματα της Άννας.

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως 1 εικόνα μετουσιώνει 1000 λέξεις. Αυτό που με ‘χάλασε’ στην άφιξη της Άννας ήταν το αεροπλάνο που έφερε στην Ελλάδα την Χρυσή μας Ολυμπιονίκη. Θα ήθελα να ήταν η Ολυμπιακή Αεροπορία με τους Ολυμπιακούς Κύκλους για φόντο, που θα έκανε τον γύρο του κόσμου (σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα) παρά αυτό της Alitalia.. Γιατί; Γιατί εδώ είναι οι πίκρες που μας θέλουν και τις θέλουμε εδώ είμαστε κι εμείς για να έχει πάντα συντροφιά, η εθνική μας μοναξιά.

Ένα ευχαριστώ και μια συγγνώμη στην Άννα των Ελλήνων…

Σταύρος Χατζησάββας

Πεισματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Ο βιασμός 22χρονου, και οι αθώοι φύλακες του

Nicosia prison-rape

Πριν δυο βδομάδες, στις 26 Ιουλίου, το Κακουργιοδικείο καταδίκασε δύο άτομα σε 12 χρόνια φυλάκιση και άλλα δύο σε 10 χρόνια, για τον κατ΄ επανάληψη βιασμό 22χρονου [Ρουμάνου] που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές κατά την περίοδο 20/11/2013 με 7/1/2014. Θύτες και θύμα ήταν όλοι κατάδικοι. Όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς οι συνθήκες ήταν τόσο εξωφρενικές, σαν να έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι όλης της κοινωνίας, που δεν ήθελε να πιστέψει ότι συμβαίνουν στην Κύπρο τέτοια πράματα. Ο 22χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση από την κακοποίηση. Υπενθυμίζω μόνο τι ανέφερε στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο, σχολιάζοντας τα γεγονότα: «Τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, την κατατάσσουν στο ζενίθ της κλίμακας σεξουαλικής χυδαιότητας και είναι τέτοια που έκδηλα κατά την άποψη μας, την τοποθετούν σε μια από τις σοβαρότερες του είδους, με όλα τα στοιχεία αποστροφής, απέχθειας και βδελυγμίας, που κάποιος μπορεί να αισθανθεί για όσα τα τέσσερα άτομα διέπραξαν σε βάρος του ανυπεράσπιστου παραπονούμενου, τον οποίον κακοποίησαν σεξουαλικά και εξευτέλισαν στον υπέρτατο βαθμό».

Στο νοσοκομείο όπου έσπευσε κυριακάτικα για να επισκεφθεί τον 22χρονο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σοκαρισμένος και εκνευρισμένος, δήλωνε ότι θα ξηλωθούν όσοι ευθύνονται για την κτηνωδία και τη διαφθορά. «Δεν πάει άλλο», έλεγε, και ανακοίνωνε αποφασιστικά ότι θα ξηλωθούν ολόκληρα σώματα μέχρι να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι είτε θα υπηρετούν τον τόπο, είτε θα πάνε στα σπίτια τους. Όμως, δεν πήγε κανένας στο σπίτι του. Ούτε ο τότε διευθυντής των Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, που μετά τους βιασμούς και τις αυτοκτονίες δήλωνε ότι στις φυλακές συμβαίνουν όσα συμβαίνουν σε όλες τις φυλακές του κόσμου (φυσιολογικά πράματα, δηλαδή). Έφυγε από τη θέση του, αλλά δεν πήγε σπίτι του, πήγε κι ανέλαβε υπεύθυνος της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Τώρα, που υπενθύμισα σ΄ ένα βαθμό τα γεγονότα, έχω και μια απορία: Όταν δήλωνε ο Πρόεδρος ότι θα ξηλωθούν όσοι ευθύνονται, ότι θα ξηλωθούν ολόκληρα σώματα, εννοούσε την καταδίκη των τεσσάρων δραστών; Διότι, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τέσσερις φυλακισμένοι επί δύο σχεδόν μήνες βίαζαν, βασάνιζαν και εξευτέλιζαν «στον υπέρτατο βαθμό», έναν νεαρό φυλακισμένο μέσα στους προστατευμένους και υπό συνεχή παρακολούθηση χώρους των κελιών και δεν είδε κανένας τίποτε. Έχουν ευθύνη μόνο οι τέσσερις κατάδικοι και κανένας δεσμοφύλακας; Δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν οι δεσμοφύλακες; Τι έκαναν άραγε την ώρα των βιασμών;  Έγινε έρευνα από ανακριτές, μας λένε, και δεν βρήκαν τίποτε εναντίον δεσμοφυλάκων, δεν βρήκαν στοιχεία που να δικαιολογούν τις καταγγελίες ότι έβλεπαν τι γινόταν και έκλειναν τα μάτια. Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι εκείνοι που είχαν την ευθύνη φύλαξης των κρατουμένων δεν είδαν τίποτε επί δύο μήνες όταν συνέβαινε το συνεχόμενο έγκλημα που το Κακουργιοδικείο κατατάσσει «στο ζενίθ της κλίμακας σεξουαλικής χυδαιότητας» και υπόθεση «από τις πλέον σοβαρές του είδους της γιατί οι ανίερες και ανόσιες κατ΄ εξακολούθηση πράξεις των κατηγορουμένων δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ένα απλό ανόμημα»; Εκείνοι, που παρακολουθούν όλη μέρα τους φυλακισμένους, που τους βάζουν να κοιμηθούν, που τους παίρνουν στο γιατρό, που τους βγάζουν βόλτα, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν.

Λοιπόν, τα λέμε όλα αυτά, διότι αυτές τις μέρες ακούμε συνεχώς για την πάταξη της διαφθοράς, και τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι ηγούνται των σωμάτων ασφαλείας και ότι όλοι πρέπει να τους βοηθήσουμε, κι εμείς να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τις βλακείες που κάνουν για να μην παίζουμε το παιχνίδι όσων εμποδίζουν το έργο τους… Ωραία λόγια, θαυμαστά. Ιδού, όμως, ένα απλό παράδειγμα, όπου η Πολιτεία έπρεπε να δείξει εμπράκτως ότι θέλει πράγματι να πατάξει τη διαφθορά. Και δεν το έδειξε.

Άριστος Μιχαηλίδης

Της φυλακής το κάγκελο

Ανέκαθεν το ξέραμε ότι οι Φυλακές δεν είναι μοναστήρι και κατά καιρούς ήρθαν στο φως διάφορα πράματα και θάματα που συνέβαιναν εκεί μέσα. Οι τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από το φονικό της Αγίας Νάπας, με βάση πληροφορίες που έδωσε η Ιντερπόλ Σερβίας, αγγίζουν και τις Φυλακές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ένας δεσμοφύλακας φέρεται να απέστειλε χρήματα για την πληρωμή… των αεροπορικών εισιτηρίων των δύο Σέρβων εκτελεστών που είχαν έρθει στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο για να δολοφονήσουν τον Καλοψιδιώτη, αλλά τελικά έφυγαν όταν ο «εγκέφαλος» υποψιάστηκε ότι τους παρακολουθούσαν, μετά την τηλεφωνική γκάφα της κυπριακής Ιντερπόλ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την Ιντερπόλ Σερβίας, ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας είχε συχνές επαφές με συλληφθέντα που κατηγορήθηκε για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας. Επίσης, η Ιντερπόλ έδωσε ψευδώνυμο προσώπου που πιθανό να εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και εμπλέκεται στο φονικό. Δεν ξέρω εάν έχει εντοπιστεί ο αναφερόμενος δεσμοφύλακας και εάν έχει αποδειχθεί ότι όντως είχε ανάμειξη στην υπόθεση.

Αλλά και η Διεύθυνση των Φυλακών ας έχει λίγη έγνοια για το τι συμβαίνει εκεί μέσα και τι κάνουν κάποιοι δεσμοφύλακες με ύποπτες διασυνδέσεις. Ας μην επικεντρώνει την προσοχή της στις… μπουζουκοπαραστάσεις των φυλακισμένων, τη στιγμή που δεσμοφύλακες παίζουν… πρώτο βιολί για λογαριασμό του υποκόσμου.

ΜΠΟΞΕΡ

Η ισλαμοποίηση των κατεχομένων

katehomena-Mia Milia

Πριν από μέρες δημοσιεύτηκε μία είδηση στην οποία δεν δόθηκε η ανάλογη σημασία. Ιδού: Χίλιοι πεντακόσιοι περίπου Τ/κ μαζεύτηκαν μπροστά στη «βουλή» των κατεχομένων, για να διαμαρτυρηθούν για τη μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία να ισλαμοποιήσει την τ/κ κοινωνία.

Η τ/κ πλατφόρμα, «Απορρίπτουμε», αντιτίθεται στην απόφαση της κατοχικής «κυβέρνησης», που αναμένεται να ανακοινωθεί από το «συνταγματικό δικαστήριο», επί της «νομοθεσίας» για την ίδρυση και λειτουργία «γραφείου» συντονισμού για θέματα αθλητισμού και νεολαίας του τουρκικού υπουργείου νεολαίας και αθλητισμού στα κατεχόμενα.

Ο υποστηρικτής της πλατφόρμας και «βουλευτής» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Ζεκί Τσελέρ, δήλωσε πως ο αγώνας γίνεται για ένα «λαμπρό μέλλον. Οι νέοι έχουν πολλά να πουν», είπε, προσθέτοντας πως, ακόμα κι αν το εν λόγω «γραφείο» συντονισμού ανοίξει, δεν θα επιτρέψουν τη λειτουργία του.

Σε δηλώσεις του στο Associated Press, ο Τσελέρ εξήγησε πως η επιτροπή θα έχει επικεφαλής έναν Τούρκο υπήκοο, ο οποίος θα διοριστεί από την τουρκική κυβέρνηση και θα αφορά «αποκλειστικά τη θρησκεία, με σχετικές οδηγίες για το Κοράνι, τα οθωμανικά έθιμα και την αραβική γλώσσα.

«Οι Τουρκοκύπριοι είναι πιο κοσμικοί, πιστεύουμε ότι εμείς επιλέξαμε πώς να πιστεύουμε και δεν χρειάζεται κάποιον να μας διδάξει πώς», κατέληξε. Σημειώστε πως τα κατεχόμενα γέμισαν από τεράστια τζαμιά που κτίζονται με βοήθεια από τη Σ. Αραβία.

Σ.Ι.

Τους μεγάλους ηγέτες ο λαός δεν ξέρει ότι υπάρχουν, τους μικρότερους ηγέτες ο λαός τους αγαπά και τους εγκωμιάζει, τους ακόμα μικρότερους, ο λαός τους φοβάται, τους ακόμα πιο μικρούς, ο λαός τους μισεί. – LAO TSE

Προς Αυτόβληθέντας

Πανηγυρισμοί του Σουλτάνου για τη «δημοκρατία» του, πανηγυρισμοί και των Τουρκοκυπρίων της ΤΜΤ του Ντενκτάς για την «επέτειο» της κατακαμένης Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Εμείς; Θλιβεροί θεατές στο ζουμί των ψευδαισθήσεων για μια Τουρκία που …κάποτε θα «δει ότι είναι προς το συμφέρον της η λύση» – η Τουρκία ξέρει πολύ καλά το …συμφέρον της, ροκανίζοντας τον χρόνο· εμείς κοιμούμαστε τον ύπνο του …αδίκου!

Καλή ώρα, ένα πρωινό …ξυπνούμε και (επι)μετρούμε τα δεινά που επέφεραν οι χρήστες του οδοφράγματος – και – με την (ημι)αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου!

Ως να μην έχουμε δει – κατά καιρούς – όλα τα …στατιστικά -και- αυτής της εκνομίας: Τόσοι ταξίδεψαν προς την Τουρκία -μέσω Τύμπου- ξόδεψαν με πλαστικές κάρτες στα καζίνα και στα καμπαρέ! (Πόσα εισέπραξαν από τις επιδοτήσεις; Άγνωστο!)

Και ξεκινά -άλλη μια- η παράλογη συζήτηση:

– Πώς πέσαμε – και – σε αυτή την παγίδα;

Αναρωτιούνται και εκείνοι που παρίσταναν τους τροχονόμους τον Απρίλη του 2003 στο οδόφραγμα – με τους …συνοριακούς όρους του Ντενκτάς – και εκείνοι που μετέδιδαν ότι «έπεσαν τα τείχη» με σημιτικές ζητωκραυγές παραπλάνησης, και εκείνοι που δεν …συνήλθαν ούτε και ύστερα από τη δήλωση του Ντενκτάς, δυο βδομάδες αργότερα: «Ήθελα να συνειδητοποιήσουν οι διερχόμενοι ότι εισέρχονται σε άλλο “κράτος”».

Ίσως, το άσχετο πλήθος να μην το αντιλήφθηκε. Όμως, οι Χανεϊκοί που …έσπρωχναν το πλήθος να «συνειδητοποιήσει το νέο “κράτος”», ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Απόλυτα, βεβαίως, βολικές και συμβατές στους σχεδιασμούς της …Επανένωσης των «δύο κρατών» και της σταδιακής αποδοχής και εφαρμογής της Διζωνικής τους!

Προς τι, λοιπόν, η …έκπληξη – δήθεν – για την (ημι)αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, και προς τι η στρεψοδικία των συναινούντων και των συνεργούντων;

Γ. Σέρτης

Αυτόματος πιλότος και πιστόλι στον κρόταφο

20140416_FOCUS_disy_akel_2Για να καταλάβετε, τραγικοί Έλληνες της Κύπρου, ποιοι ανεύθυνοι, επιπόλαιοι και ερασιτέχνες κατέστρεψαν αυτόν τον τόπο, παρακολουθήστε τις γελοιωδέστατες και κωμικές αντιδράσεις τους μετά την αποκάλυψη εγγράφου της ΕΚΤ από την Κυριακάτικη «Σ». Τι λένε οι του ΑΚΕΛ; Κατηγορούν τον Ν. Αναστασιάδη ότι επικαλέστηκε ένα πιστόλι στον κρόταφο για να δικαιολογήσει το κούρεμα του 2013. Πώς απαντούν οι του ΔΗΣΥ;

Ότι ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ είχαν βάλει την οικονομία στον αυτόματο πιλότο και την οδήγησαν στην καταστροφή και στον όλεθρο. Παρακαλούνται ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να βγάλουν τον πολιτικό σκασμό και να σεβαστούν επιτέλους την υπομονή και την ανοχή των πολιτών που δεινοπαθούν από το 2008. Οι του ΔΗΣΑΚΕΛ δεν δικαιούνται ούτε να μιλούν ούτε να δικαιολογούνται ούτε, προπάντων, να κάνουν τους ανήξερους. Το ΑΚΕΛ, από λόγους καθαρά ιδεολογικούς και κομματικούς και με ένα προεδρικό πείσμα εγκληματικό, οδήγησαν την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση.

Δεν άκουγαν κανέναν, διαβεβαίωναν, οι ανεπρόκοποι, ότι η κρίση θα μας προσπεράσει και να μην ανησυχούμε όταν όλες οι καμπάνες σήμαιναν συναγερμό. Από την άλλη, ο ΔΗΣΥ και ο Ν. Αναστασιάδης γνώριζαν και αυτοί για το κούρεμα. Το πιστόλι στον κρόταφο είναι πάρα πολύ φτηνή δικαιολογία. Συνεπώς, οι του ΔΗΣΑΚΕΛ καλούνται τουλάχιστον να απολογηθούν και να σιωπήσουν.

Σ.Ι.

Καθένας κοιτάει το συμφέρον του

Τι σου είναι ρε αυτά τα συμφέροντα των κρατών! Σαν χωματερές λειτουργούν. Που σκεπάζουν κρίσεις, εχθρικές πολεμικές πράξεις, θανάτους. Όλα μπαίνουν κάτω από το χώμα μόλις δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία και ξεχνιούνται ως να μην υπήρξαν ποτέ. Εννιά μήνες μετά τη σοβαρότατη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, λόγω της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού, είδαμε τον σουλτάνο να πηγαίνει στην αυλή του τσάρου, να κάνουν θερμές χειραψίες και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

Εννιά μήνες μετά που αντάλλασσαν απειλές. Εννιά μήνες μετά που η Ρωσία έδειχνε με κάθε τρόπο την ασυγκράτητη οργή της, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατηγορούσε ανοιχτά τον γιο και τον γαμπρό του Ερντογάν για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Όλα αυτά μπήκαν στη χωματερή των αμοιβαίων συμφερόντων, με μια επιστολή συγγνώμης του Ερντογάν και μια χειραψία στη Μόσχα.

Ο τσάρος έτεινε χέρι βοήθειας στον σουλτάνο στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τελευταίος μετά το πραξικόπημα και την ένταση στις σχέσεις του με τη Δύση. Δεν τρέφαμε ψευδαισθήσεις ότι η Μόσχα θα εγκατέλειπε τα τεράστια συμφέροντά της στην Τουρκία… για χάρη μας. Ελπίζω να προσγειωθούν τώρα και κάποιοι πολιτικοί μας που ήθελαν να δώσουμε στρατιωτικές βάσεις στη Ρωσία, καθώς και κάποιοι… αλαβροστοισειώτες που ελπίζουν ακόμα σε σωτήριο ερχομό του… «ξανθού γένους». Ξανθές μπούρδες!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Καθεστώς αυταρχισμού, δίκην ναζισμού…

erdogan, putin, netaniahu

Μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι Ευρωπαίοι όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν το έγκλημα που θα κάνουν αν εντάξουν κάποτε την Τουρκία στην Ευρώπη. Πέραν σκληρών αναλύσεων και αρθρογραφίας στον ευρωπαϊκό Τύπο και από Ευρωπαίους πολιτικούς, ο σουλτάνος Ερντογάν βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής και από τον ηγέτη του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (FDP), ο οποίος παρομοίασε τους ελέγχους των κρατικών θεσμών από τον σουλτάνο, με τις δράσεις του ναζιστικού κόμματος τη δεκαετία του 1930.

«Βιώνουμε ένα πραξικόπημα από πάνω, όπως το 1933, μετά την πυρκαγιά στο Reichstag. Χτίζει (ο Ερντογάν) ένα αυταρχικό καθεστώς προσαρμοσμένο αποκλειστικά για τον εαυτό του», δήλωσε στην «Bild am Sonntag» ο Κρίστιαν Λίντνεν. Σύμφωνα με έρευνα στη Γερμανία, τα δυο τρίτα των πολιτών της θεωρούν πως η ΕΕ πρέπει θέσει έναν χρονικό ορίζοντα στη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Τουρκία, και να τερματίσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Οι Ευρωπαίοι μόλις τώρα αρχίζουν να ξυπνούν από τον λήθαργο της κωμικής πολυπολιτισμικότητας. Τώρα συνειδητοποιούν τι θα σημαίνει για την Ευρώπη πιθανή ένταξη της Τουρκίας και ποιες οδυνηρές δημογραφικές, πολιτισμικές και άλλες επιπτώσεις θα έχει για τους Ευρωπαίους. Και οι δικοί μας κυβερνώντες; Αυτοί ζουν στον τουρκοφρενή διζωνικό κόσμο τους, δίκην εξωγήινων που δεν πήραν ακόμα πρέφα τι συντελείται στην Τουρκία και στη γειτονιά μας.

Σ.Ι.

Σαράντα δύο χρόνια εμπαιγμών

Famagusta ruins wired-leveled-6Για 42 χρόνια εμπαίζονται (άλλοτε με αναλγησία και άλλοτε με αήθεια και βούληση παραπλάνησης) οι Βαρωσιώτες. Η άλλοτε επιστροφή της Αμμοχώστου, ως προϋπόθεση για έναρξη συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, έχει εξευτελισθεί ως αίτημα, ως διεκδίκηση, ως…πρόοδος στις συνομιλίες. Οι Τούρκοι δήθεν δέχονταν, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ έτοιμοι να δώσουν την Αμμόχωστο, για να διευκολύνουν την εξέλιξη ουσιαστικών συνομιλιών.

Πλάνες, ανευθυνολογίες, φτηνοσυνθήματα και προεκλογικές κορώνες, «δούλευαν» την Αμμόχωστο. Και οι Βαρωσιώτες (όσοι έμειναν) συνεχίζουν να δακρύζουν, να αναμένουν και να ελπίζουν. Αντί όμως να ζητούν ευθύνες από όλους όσοι τους ενέπαιζαν και τους εμπαίζουν, τους χειροκροτούν. Χειροκροτούν τους πολιτικά ακαταλόγιστους ηγέτες τους. Δυστυχώς, αν έχεις ηγέτες δουλόφρονες, ανάξιους, έχεις και Λαό τέτοιο. Αν έχεις Λαό δουλόφρονα και ανάξιο, τότε έχεις και ηγέτες τέτοιους.

Σ.Σ.

Αρματοδρομίες… στο Ακάκι

PIN-Greek mosaicΗ αρχαιολογική έκπληξη δεν ήρθε αυτή τη φορά από κάποια παραλιακή μας πόλη. Ήρθε… από το Ακάκι, στην ενδοχώρα της Λευκωσίας! Ένα εξαιρετικής ομορφιάς ψηφιδωτό του 4ου αιώνα μ.Χ., το οποίο παρουσιάζει αρματοδρομίες σε εξέλιξη, ήρθε στο φως με τις ανασκαφές. Η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, λόγω της τεχνοτροπίας του και λόγω της θεματολογίας του». Είναι η πρώτη παράσταση αρματοδρομίας που βρέθηκε στην Κύπρο.

Σήμερα, βέβαια, δεν διεξάγονται πια αρματοδρομίες, όμως το άθλημα αυτό δεν έσβησε οριστικά, αφού διατηρείται μέχρι σήμερα, σε διαφοροποιημένη βέβαια μορφή. Για παράδειγμα, στο Ακάκι διεξάγονται κάθε Πάσχα… γαϊδουροδρομίες, οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πίσω στο ψηφιδωτό μας, όμως. Το οποίο αποτελεί μιαν ακόμα ψηφίδα στο πλούσιο πολιτιστικό μας παρελθόν και έρχεται ένα μόλις μήνα μετά την ανακάλυψη του άλλου εκπληκτικού ψηφιδωτού με τους άθλους του Ηρακλή, στη Λάρνακα.

Οι ανασκαφές στο Ακάκι θα συνεχιστούν και κανένας δεν ξέρει αν μας επιφυλάσσουν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Στο τεράστιο ψηφιδωτό που βρέθηκε είναι εμφανή τα ελληνικά ονόματα: ΔΑΜΑΣΟΣ, ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ, ΒΑΚΧΗ, ΒΕΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΣΜΙΩΝ, ΠΗΓΑΣΩ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ, ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΩ κλπ. Απόδειξη ενός ελληνικού πολιτισμού χιλιάδων χρόνων, που δημιουργούσε έργα τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς, πολύ προτού εισβάλουν οι βάρβαρες ορδές του Λαλά Μουσταφά, αλλά και οι νεότερες του Αττίλα…

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Μουσουλμάνα αεροσυνοδός μήνυσε την εταιρία γιατί σέρβιρε…αλκοολ!

muslim

H Charee Stanley λιγο πριν προσληφθεί ως αεροσυνοδός σε Αεροπορική εταιρεία προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ.

Φυσικά ουδέν μεμπτόν, η εταιρία την προσέλαβε και η Charee έκανε όλα τα καθήκοντα της για ένα και πλεον χρόνο.

Ομωςμετά ανακάλυψε , όπως ισχυρίζεται η ίδια, ότι η θρησκεία της δεν απαγορεύει μόνον την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και την προσφορά!

Στην αρχή απλά αναλάμβαναν οι συνάδελφοι της να προσφέρουν αλκοολ αντί για αυτήν, αλλά αργότερα η Charee αρχισε να δημιουργεί προβλήματα και για άλλα θρησκευτικά θέματα κατά την διάρκεια των Πτήσεων που ανάγκασαν τους συναδέλφους της να διαμαρτυρηθούν για επιθετική συμπεριφορά απέναντι τους!

Η εταιρεία την απέλυσε χωρίς αποζημείωση κι αυτή μέση του Ισλαμικού Κέντρου «Michigan chapter of the Council on American-Islamic Relations» προχώρησε σε μηνύσεις κατά της Εταιρίας ζητώντας αποζημείωση πολλων δολλαρίων επειδή δεν σεβάστηκαν την θρησκεία της!

Ελευθεροστομίες

Το «μυστικό» μου διέρρευσεν ήδη και τώρα προσπαθώ να ανακαλύψω από πού και από ποιον, καλή ώρα όπως κάνει κι ο Ιωνάς. ΄Εχω αρχίσει εδώ και κάποιον καιρό να γράφω μια σειρά για την τηλεόραση με τίτλο «Θεατρικές αναμνήσεις» από τα τελευταία 50-60 και βάλε χρόνια, με κεντρικόν άξονα το εξής:

-Πώς γελούσαμε τότε και πώς γελάμε σήμερα -αν γελάμε, φυσικά…

Από τη μια, λοιπόν, η «διαρροή» του μυστικού μου κι από την άλλην το χτεσινό ρεπορτάζ του «Φ» για το καππάριν και τις διατροφικές αξίες και τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητές του, θυμήθηκα ένα απόσπασμα από τις «Αναμνήσεις» αυτές, με τίτλο «Κυπριομανία».

Επρόκειτο για ένα ντουέτο που εκτελούσαν οι μοναδικοί – μακαρίτες τώρα και οι δυο – Κώστας Παπαμαρκίδης και Αντρέας Μαυρομμάτης:

ΣΤΙΧΟΙ

 armchair rootsΑ ΄Οταν τρως πολλύν καππάριν,

 δεν σε φτάνουν δέκα αππάροι!

Β.Τον σουτζιούκκον άμαν τρώεις,

κάμνεις μηχανήν Ρολς-Ρόις!

Α.Ζιβανίαν θκυο δαχτύλια,

δεν λασκάρει η… καβίλια!

 Β Άμαν τρως πολλά καρύθκια,

κάμνεις πρώτον πράμαν… φρύθκια!

Το ερώτημα μου ετέθη χτες από αναγνώστην της στήλης και… ευτυχώς δεν επέμενε να του το απαντήσω επειδή θα μ’ έφερνε σε δύσκολην θέσιν:
-Για ποιον από τους δυο… ήχους, με ρωτούσε στο τηλέφωνο, θα πρέπει πλέον να ανησυχούμε περισσότερο; Εκείνον της μπότας του καταπατητή των εδαφών μας; ΄Η τον ήχο που παράγει η… παντόφλα, έτσι όπως είμαστε, αραχτοί και λάιτ και γαία πυρί μειχθήτω, στον καναπέ μας, με ένα «ωχ, αδερφέ» να κρέμεται στα αδιάφορα χείλη μας, ενώ παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται και τεκταίνονται γύρω μας, ωσάν να πρόκειται για κάποιαν άλλη χώρα του πλανήτη;

Εδω σας θέλω, φίλοι μου: Αν μπορείτε να δώσετε μια καθαρήν απάντηση, κάντε το. Εγώ, πάντως, υψώνω αδύναμος τα χέρια…

Τελικά, δηλαδή, αν υπήρχεν αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τίτλον, ας πούμε, «Το τέρας με τα χίλια πρόσωπα», ο Ερντογάν θα ήταν σίγουρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού αποδεικνύεται άσος στις μεταμορφώσεις!

(Για την ακρίβεια, θυμίζει πολύ εκείνη την κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο  «Πενήντα αποχρώσεις του μαύρου»…)

Μετρήστε κι εσείς, φίλοι αναγνώστες, μαζί μου και θα δείτε ότι έχω απόλυτον δίκαιον:

-Την μιαν εμφανίζεται με μάσκαν σουλτάνου, ενώ εν ριπή οφθαλμού φορά την άλλη του μάσκα, εκείνην του ποδογλείφτη (μη σας πω, του κολογλείφτη) μπροστά στον τσάρο της Ρωσίας.

Την παράλλη, διατάζει να ακονιστούν οι ππάλες και να κρεμαστούν οι αγχόνες, ενώ την ίδια στιγμή χέζει ομαδικά και Ευρωπαίους και Αμερικανούς, ρεζιλεύοντάς τους καθημερινά.

Και ενώ φλερτάρει με τους Ισραηλίτες, διαμηνύει προς την Ευρώπη ότι «σας έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι κι άμα δεν σκύψετε μπροστά μου, θα βάλω τη μάσκα του… διακινητή και θα πλημμυρίσω την Ευρώπη με μιλιούνια πρόσφυγες, να πήξω την βάκλαν σας»!

Ενώ τους Αμερικανούς είναι φως φανάριν ότι τους έχει στο τσεπάκι του, ένεκα η βάση του Ιντσιρλίκ, με τον τρόμο να τους πλημμυρίζει και να βρίσκονται σε μόνιμην αϋπνίαν, ένεκα τα παιγνίδια του με τους Ρώσους…

Δημήτρης Παπαδημήτρης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ Δήμαρχος Πάφου

«Μέσα στο Τμήμα Αρχαιοτήτων έχουν εισέλθει οι αρχαιοκάπηλοι και το οργανωμένο έγκλημα».

Ο Αβέρωφ θα λέγει: Ανάγιωσε τον κολιό να σου φκάλει τα μάθκια σου…

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Ευθιξία Vs Παιδεία… σημειώσατε μηδέν. Με ποιο σκεπτικό, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας, αποστείλατε μαθητές μέσω του παράνομου αεροδρομίου;».

Με το σκεπτικό της… επαναπροσεγγιστικής με την κατοχή Παιδείας…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΤΣΗΣ Βουλευτής ΔΗΚΟ

«Το ΔΗΚΟ παραμένει σταθερό στη θέση εναντίον της ιδιωτικοποίησης της CYTA».

To ΔΗΚΟ και άλλες φορές, φραστικά, δήλωνε σταθερό σε θέσεις, αλλά όταν ερχόταν η ώρα της ψήφισης, ανέτρεπε τη «σταθερότητά» του…

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ Πρόεδρος Αλληλεγγύης

«Πρέπει να επιβληθεί παραδειγματική τιμωρία σε όσα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης συνεργάζονται με τον υπόκοσμο, ή δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους».

Ουδέποτε στην ιστορία της Κυπριακής Αστυνομίας τιμωρήθηκε μέλος της για συνεργασία με τον υπόκοσμο…

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

O άγγελος

Ένας άνδρας προχωρεί στον δρόμο και τότε ακούει μία φωνή:

– Πρόσεχε! Αν κάνεις ένα βήμα βήμα θα χτυπήσεις!

Ο τύπος μένει ακίνητος και μπροστά του πέφτει ένα τούβλο.

Συνεχίζει τον δρόμο του, και ακούει πάλι την φωνή:

– Πρόσεχε! Περνάει αμάξι!

Πράγματι, πέρασε ξυστά μπροστά του ένα Ι.Χ.

– Μα ποιός είσαι;

– Είμαι ο άγγελος σου!

– Δεν σε πιστεύω!

– Τότε γιατί σου έσωσα δύο φορές την ζωή;

– Και γιατί δεν ερχόσουν την ημέρα του γάμου μου;

image437

Sugar is good for you! As long as you manage to stay alive to enjoy it!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.