ΧΑΛΕΠΙ-ΣΥΡΙΑ: Κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά

Syria-HalepiΣτο Χαλέπι οι ορθόδοξοι βοηθούν τους μουσουλμάνους που φεύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, στέλνουν ως και ζεστό φαγητό στους στρατιώτες στο μέτωπο, αναλαμβάνουν τα νοσήλεια των τραυματιών φαντάρων…

Syria-Halepi-Christians2

Μοναδικές εικόνες κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αραγούς ενότητας. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί του Χαλεπίου συνδράμουν τους μουσουλμάνους που φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες του Χαλεπίου. To Kέντρο Βοήθειας για τους πρόσφυγες της περιοχής του μπλοκ 1070 (ΝΔ Χαλέπι) άνοιξε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Προφήτη Ηλία  στην περιοχή Vilyal.

Τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν προϊόντα πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 50 μουσουλμανικές οικογένειες που διέφυγαν από την εμπόλεμη ζώνη καθώς την Κυριακή 7 Αυγούστου αυτή η περιοχή μερικώς κυριεύθηκε από τους τρομοκράτες.

Syria-Halepi-Christians1«Σήμερα προσφέραμε με βοήθεια εθελοντών βοήθεια σε οικογένειες μουσουλμάνων της περιοχής 1070 που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Εμείς τους παρείχαμε όλα τα απαραίτητα κι αναγκαία που χρήζουν οι οικογένειες.

Όλα τα άτομα που εργάζονται μαζί μας εθελοντές, γιατροί , μηχανικοί και εκπαιδευτικοί  τους παρέχουν τα είδη πρώτης ανάγκης και ζεστό φαγητό καθώς και φάρμακα, στέγη και ιατρική φροντίδα.», – δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τομέα Δημόσιας Μέριμνας ο ορθόδοξος Samir Samaan.

Syria-Halepi-Christians4Σύμφωνα με τον Samaan, η ορθόδοξη εκκλησία Χαλεπίου έχει αναλάβει τη φροντίδα 4000 οικογενειών που το ήμισυ εξ αυτών είναι μουσουλμανικές. Η ορθόδοξη κοινότητα Χαλεπίου έχει προβλέψει επίσης την αποστολή ζεστού φαγητού στους σύριους στρατιώτες που πολεμούν ακατάπαυστα στο μέτωπο και φροντίζει ώστε να παρέχεται στους τραυματίες στρατιώτες δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία.

Syria-Halepi-Christians5«Η κυβέρνηση υποδέχθηκε ευνοϊκά τις δράσεις μας και τις στηρίζει απόλυτα, εμείς διοχετεύουμε βοήθεια σε οικογένειες όλων των ομολογιών… » αναφέρει ο  Said Samaan.

Η ορθόδοξη κοινότητα δέχεται μια επιχορήγηση από τον συριακό Ερυθρό Σταυρό.Ενώ εν μέρει χρηματοδοτείται από διάφορες χριστιανικές οργανώσεις και από τη συριακή διασπορά ανά τον κόσμο..

Syria-Halepi-Christians3

«Εμείς εδώ και 3 ημέρες ήρθαμε στο Vilyale από το 1070, όπου οι χριστιανοί αδερφοί μας, μας βοήθησαν αυτές τις πρώτες μέρες και μας εξασφάλισαν επανδρωμένα καταλύματα, τροφή, φάρμακα, κουβέρτες… Οι κάτοικοι του Χαλεπίου δεν ήμασταν ποτέ διαιρεμένοι για θρησκευτικούς λόγους», είπε ένας πρόσφυγας ο Haji-Zeinab.

Πηγή: dimpenews.com

One thought on “ΧΑΛΕΠΙ-ΣΥΡΙΑ: Κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.