Δικηγόρος του Βαγγέλη “Έσκομπαρ” Μαρινάκη ο συνήγορος του δημοσίου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

kanalanarhes

Πόλεμος μεταξύ των διεκδικητών για τις 4 τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, μετά την αποκάλυψη ότι ο δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου TV είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του εφοπλιστή και υποψήφιου για μία από τις άδειες, Ευ.Μαρινάκη [Ολυμπιακός, πλοία – άκρον δεξιά στη φωτογραφία].

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι λίγα λεπτά με τις 11 το βράδυ οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Alpha που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, διέκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα και με έκτακτα δελτία εξαπέλυσαν επίθεση στη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες.

Μάλιστα αναφέρθηκαν και στον δικηγόρο που εκπροσωπεί το Δημόσιο στον διαγωνισμό τον ΓΜατζουράνη, σημειώνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπερασπιστεί σε άλλη υπόθεση έναν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα τον κ. Μαρινάκη, εγείροντας θέμα ηθικής τάξης!

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η οποία ήταν να εκδικαστεί στα μέσα Ιουλίου.

Ο Γ.Μαντζουράνης, εκπροσωπώντας το δημόσιο στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εμφανίστηκε το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπερασπιζόμενος, επί της ουσίας, το σχήμα Καλογρίτσα στην εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχήμα Καλογρίτσα κατέθεσε με 40 λεπτά καθυστέρηση την εγγυητική επιστολή προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των εκπροσώπων των υπόλοιπων συμμετεχόντων οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε άνωθεν εντολή σε υπάλληλο της Γραμματείας προκειμένου το πρωτόκολλο να παραμείνει ανοιχτό.

Η αποκάλυψη για το ρόλο Μαντζουράνη ρίχνει βαρύτερη τη σκιά στο πλήθος ενστάσεων και ερωτημάτων για το αδιάβλητο του διαγωνισμού που ήδη έχει συγκεντρώσει τα πυρά όλων των υποψηφίων για τα κενά στα ζητήματα του λογισμικού, της πιστοποίησής του και της ασφάλειας του απορρήτου της διαδικασίας και ενώ είχε προηγηθεί η εμφάνιση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Βουλή – με την οποία δεσμευόταν για τους όρους διαφάνειας του διαγωνισμού.

Πρόβλημα υπήρξε και με την υποψηφιότητα Βρυώνη και του καναλιού Εpsilon, καθώς απορρίφθηκε η εγγυητική του επιστολή, γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, ήταν διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως ορίζει ο νόμος, με την πλευρά του καναλιού Εpsilon να υποστηρίζει ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος απο την τράπεζα του Χoνγκ Κονγκ.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος γνωμοδότησε ως νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου, να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του σχήματος Καλογρίτσα, η οποία καταγγέλθηκε ως εκπρόθεσμη από τους υπόλοιπους υποψηφίους αναφέρει:

“Ουδέποτε υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε καμία υπόθεση. Είμαι δικηγόρος του Θόδωρου Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ, συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη.

Τουναντίον είμαι δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, τόσο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και στην υπόθεση για φοροδιαφυγή. Αυτή η ιδιότητα δεν δημιουργεί κώλυμα να είμαι δικηγόρος του Δημοσίου και δεν με εμπόδισε να ασκήσω τα καθήκοντά μου”.

Μήπως, αρκεί, έστω, αυτή η παραδοχή για να παύσει να εκπροσωπεί το δημόσιο στον τόσο ευαίσθητο διαγωνισμό;

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντζουράνης εκπροσώπησε το ελληνικό δημόσιο και στη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 4 Ιουλίου, στις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού.

Πηγή: pronews.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.