Η πανέμορφη υπουργός Παιδείας της Γαλλίας είναι πρώην βοσκοπούλα από το Μαρόκο;

Najat Vallaud-Belkacem-βοσκοπούλα«Η Najat Vallaud-Belkacem, η μικρή βοσκοπούλα από το Μαρόκο έγινε υπουργός Παιδείας στη Γαλλία!».

Αυτό το άρθρο του σάιτ της Ινδίας indiatimes.com, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου, διαβάστηκε δεκάδες χιλιάδες φορές στα γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει να θαυμάζει την άνοδο και την καριέρα της γαλλίδας υπουργού. Το σάιτ έκανε και μοντάζ δύο φωτογραφιών για να δείξει το τότε και το τώρα.

Nvb3Αλλά αυτή η εικόνα της βοσκοπούλας δεν είναι της υπουργού  Najat Vallaud-Belkacem. Αλλά επειδή η υπουργός είναι μαροκινής καταγωγής και κατάγεται από φτωχή οικογένεια, πάρα πολλά ΜΜΕ την χρησιμοποιούν για να δείξουν, υποτίθεται, το παρελθόν της.

Η εν λόγω υπουργός έχει δεχθεί ως σήμερα άπειρες ρατσιστικές επιθέσεις και ταπεινωτικά σχόλια, ειδικά στα social media.

«Ημουν βοσκοπούλα»

najat3Η Najat Vallaud-Belkacem πράγματι γεννήθηκε το 1977 στο Μαρόκο, όπου έζησε με την οικογένειά της, ως την ηλικία των 14 ετών. Η ίδια έχει μιλήσει για το παρελθόν της:

«Εχω αναμνήσεις που είναι σφραγισμένες στο μυαλό μου. Συνόδευα τον πατέρα μου για να φυλάξει τις κατσίκες, για παράδειγμα. Αλλες φορές τον συνόδευα για να πάρουμε νερό στο πηγάδι, γιατί δεν είχαμε τρεχούμενο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα εξάλλου. Και θυμάμαι να κατεβαίνουμε το βουνό χορεύοντας με κλακέτες».

najat1Επομένως, επισημαίνει η εφημερίδα Le Monde, αυτή η ιστορία της βοσκοπούλας έχει κάποια βάση για τα ξένα ΜΜΕ. Αναφέρει, μάλιστα, ότι και μεγάλα σάιτ όπως guardian.ng, thelogicalindian.com, answersafrica.com έχουν γράψει την ίδια ιστορία της βοσκοπούλας τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές στα αγγλικά, στα ισπανικά ή στα αραβικά που δείχνουν το ίδιο κοριτσάκι βοσκοπούλα. Αυτή η εικόνα του κοριτσιού με τη γλίτσα ανεβαίνει πρώτη όταν κάποιος αναζητά στην Google Images τη λέξη «Najat Vallaud-Belkacem young».

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια παλιά σειρά φωτογραφιών της Unicef για την παιδική εργασία, του φωτογράφου Giacomo Pirozzi. Τραβήχτηκε στο Μαρόκο το 2006 αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Najat Vallaud-Belkacem. Το κοριτσάκι λέγεται Φούζια, είναι 8 ετών και η Unicef αναφέρει ότι πήγε στο σχολείο για έναν χρόνο αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί οι γονείς της δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα βιβλία της.

najat1

Το εκπληκτικό είναι ότι η φωτό της βοσκοπούλας Φούζια από το Μαρόκο βρίσκεται στο επίσημο σάιτ της υπουργού από το 2013 αλλά σε ένα σημείο με θέμα Σχέδιο για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας.

9 στα 10 Γυμνάσια στη Γαλλία επέλεξαν την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.