Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έγινε (πάλι) διεθνώς ρεζίλι και ο Κουτσοκούμνης πόζαρε με… γλειφιτζούρι

koutsokoumnis-lollyΌπως φάνηκε από τις φωτογραφίες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη πριν τον αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στο Βέλγιο, ποσώς τον ενδιαφέρουν όλα όσα γράφτηκαν στην «Guardian» για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το πρωτάθλημα μας έχει γίνει ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη, αφού χαρακτηρίζεται από τα πιο βρόμικα στον κόσμο από την ιστοσελίδα και την εφημερίδα της «Guardian».

Ο τουρκολάγνος πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας όχι μόνο παρουσιάστηκε ευδιάθετος, άνετος και χαμογελαστός, αλλά κρατούσε και το.. γλειφιτζούρι του σαν μικρό παιδί ποζάροντας στην κάμερα και στον φωτογραφικό φακό.

ΚΟΠ: «H “Guardian” σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό» για διαιτητές κι επιθέσεις

koutsokoumnis-happy

Η απάντηση της ΚΟΠ στην Guardian…

Είναι προφανές ότι οι εύηχοι τίτλοι με αναφορές σε «βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές» και «διαφθορά στο ποδόσφαιρο» προκαλούν το ενδιαφέρον και αυξάνουν την επισκεψιμότητα, για αυτό και η Αγγλική «Guardian» τους χρησιμοποιεί σε χθεσινό άρθρο της με ξεκάθαρη πρόθεση να πλήξει το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται σε γεγονότα που έγιναν πριν από περισσότερα από δύο χρόνια (βομβιστικές επιθέσεις με στόχους περιουσία διαιτητών), επαναφέρει τις καταγγελίες Παναγή (που επίσης έγιναν πριν δύο χρόνια), οι οποίες ουδέποτε στοιχειοθετήθηκαν παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν για δέκα μήνες σε βάθος από την αστυνομία, αναφέρεται σε ανύπαρκτη «τρομοκρατική οργάνωση» και γενικά, σερβίρει ξαναζεσταμένο, άγευστο φαγητό με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Κανείς δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και ουδείς μπορεί να αρνηθεί τα προβλήματα που υπάρχουν. Η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ομοσπονδίας και οι ενέργειες που γίνονται καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους επανειλημμένα και για δικούς τους σκοπούς, προσπαθούν να την πλήξουν.

Για αυτό άλλωστε έχουν παρθεί πρόσφατα σημαντικά μέτρα από την ΚΟΠ τα οποία προνοούν βαρύτατες ποινές σε σχέση με τους φακέλους UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, χωρίς να χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο αποδειχτικό στοιχείο, ούτε καν στοιχειοθέτηση υπόθεσης από την αστυνομία.

Τακτική της ΚΟΠ είναι να μην ασχολείται με παρόμοια δημοσιεύματα, δίνοντας τους περισσότερη αξία από όση πραγματικά έχουν. Όμως, η χρονική στιγμή που επιλέγηκε για να δημοσιευτεί το πιο πάνω άρθρο, το περιεχόμενο του και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, δημιουργεί εύλογη αμφισβήτηση των προθέσεων της αρθρογράφου, οι οποίες δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ΚΟΠ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το θέμα αυτό, δίνοντας του περισσότερη υπόσταση.

Πηγή: goal.com.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.