Όχι σε “μόρφωμα τύπου Ανάν, προτεκτοράτο της Τουρκίας” λέει το ΔΗΚΟ για διαπραγματεύσεις

nikolas papadopoulos-anastasiadis1-leveled-1

Οι διαφωνίες που έχουν προκύψει στους κόλπους της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, θα έπρεπε να προκαλέσουν προβληματισμό, κυρίως σε εκείνους, που θεωρούν σωστή την πολιτική του Προέδρου, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Ακόμα και διαχρονικά στενοί συνεργάτες και υποστηρικτές του κ. Αναστασιάδη και της πολιτικής του, εκφράζουν διαφωνίες και επιφυλάξεις και μάλιστα για υψίστης σημασίας θέματα, όπως αυτό της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Σημειώνεται πως για τον ίδιο ακριβώς λόγο το Δημοκρατικό Κόμμα είχε αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα, για πολλοστή φορά, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζητά να αλλάξει προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις και να απαιτήσει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Αυτό απαιτεί η ασφάλεια του λαού μας.

“Προειδοποιούμε πως το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να αποδεχθεί διευθέτηση του Κυπριακού η οποία θα προνοεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάσταση της με ένα μόρφωμα τύπου Ανάν, το οποίο θα λειτουργεί ως προτεκτοράτο της Τουρκίας”, καταλλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.