Χούλιγκαν κλώτσησε στην κοιλιά έγκυο μουσουλμάνα γιατί φορούσε μαντήλα

Δέχθηκε επίθεση στην Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης

imagehandler-ashx

Οι δύο δράστες ήταν μέλη της ακροδεξιάς ομάδας γνωστή ως «Brigadas Blanquiazules», η οποία έχει αποβληθεί από το γήπεδο από το 2010.

Επίθεση από δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων τη χτύπησε με μανία στην κοιλιά, δέχθηκε έγκυος μουσουλμάνα στη Βαρκελώνη. Το περιστατικό θεωρήθηκε ιδιαιτέρως σοβαρό από τις αρχές της μεγάλης ισπανικής πόλης, καθώς δεν είναι το μοναδικό ρατσιστικού περιεχομένου που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, μετά την έρευνα που διεξήχθη, η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες ήταν μέλη ενός ακροδεξιού γκρουπ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Εσπανιόλ, η οποία αποτελεί το αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα και είναι γνωστή για τους σκληροπυρινικούς οπαδούς της.

Η γυναίκα που δέχθηκε έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, κάτι που, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, ήταν εμφανές. «Το στοιχείο αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήθελε να κάνει κακό στο παιδί και στην ίδια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γυναίκα περπατούσε στην περιοχή της Παλιάς Πόλης στη Βαρκελώνη, με το σύζυγό της και το ανήλικο παιδί τους. Τότε τους προσέγγισαν δύο άνδρες, οι οποίοι άρχισαν να τη βρίζουν γιατί φορούσε μαντήλα, ζητώντας να την αφαιρέσει από το κεφάλι της. Όταν ο σύζυγός της ζήτησε το λόγο για τα υβριστικά σχόλια, άρχισαν να τον σπρώχνουν και τελικά τον χτύπησαν. «Η γυναίκα μπήκε ανάμεσά τους για να σώσει τον σύζυγό της. Τότε ο ένας από τους δύο κλώτσησε με όλη του τη δύναμη τη γυναίκα στην κοιλιά», αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας.

Οι περαστικοί έσπευσαν να προφυλάξουν τη γυναίκα και το σύζυγό της, μέχρι να καταφτάσει η αστυνομία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι γλίτωσε από τα χειρότερα, όπως και το παιδί στην κοιλιά της.

Μετά από λίγες ώρες, δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση στο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες ήταν χούλιγκαν της ακροδεξιάς ομάδας γνωστή ως «Brigadas Blanquiazules», η οποία οπαδικά ανήκει στην Εσπανιόλ. Τα μέλη του συγκεκριμένου γκρουπ είχαν προκαλέσει κατά το παρελθόν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν από το γήπεδο το 2010.

Το τοπικό συμβούλιο στη Βαρκελώνη έχει εκδόσει απόφαση από το 2010, βάση της οποίας απαγορεύεται η χρήση μαντήλας στο κεφάλι, καθώς και ρούχων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το προσφυγικό, η απόφαση άλλαξε και η απαγόρευση ισχύει πλέον μόνο για Δημόσια κτίρια.

One thought on “Χούλιγκαν κλώτσησε στην κοιλιά έγκυο μουσουλμάνα γιατί φορούσε μαντήλα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.