Τα βρίσκουν Παπαδόπουλος- Θεοχάρους λόγω και Κυπριακού

Συναντήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

papadopoulos-theocharousΤου Στέλιου Ξιουρή

Κοινό κώδικα επικοινωνίας φαίνεται να ανακάλυψαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους που αναμένεται να είναι ο μπούσουλας τους για το επόμενο χρονικό διάστημα και με προοπτική για περαιτέρω συνεργασίες. 

Όπως πληροφορούμαστε οι ηγέτες ΔΗΚΟ- Αλληλεγγύης συναντήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και συμφώνησαν να αφήσουν στο χρονοντούλαπο οι όποιες αντιπαλότητες προκλήθηκαν στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και αποφάσισαν να πορευτούν μαζί σε κοινό δρόμο δράσης.

Κατ’ αρχάς διαπίστωσαν ότι οι σχεδόν ταυτόσημες θέσεις τους στο Κυπριακό προσφέρουν έδαφος προς συνεννόηση και αν ληφθούν υπόψη και οι επερχόμενες εξελίξεις στο Εθνικό θέμα παραδέχτηκαν ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς αποτροπή σχεδίων λύσης που δεν συμφωνούν και θεωρούν καταστροφικά για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Η κοινή- σχεδόν ταυτόσημη γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό αποτελεί καλό σημείο βάσης για την σύσφιξη των σχέσεων ΔΗΚΟ- Αλληλεγγύης και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασίες όπως συμφώνησαν οι δυο ηγέτες.

Για τα επιμέρους όπως τις δημοτικές εκλογές και ενδεχόμενη συνεργασία αφέθηκε να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διεργασίες αν και δεν απέκλεισαν την συμπόρευση σε κάποιους Δήμους μαζί και με τα άλλα κόμματα του κέντρου. Εξάλλου είναι πασίγνωστη η επιθυμία του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου οι δημοτικές εκλογές να αποτελέσουν τεστ για την κεντρώα πλατφόρμα και σημαντικός αγώνας αφενός για να περάσει στην κοινωνία η πρόθεση για συμπόρευση και στις Προεδρικές αλλά και αφετέρου να διαφανούν οι αδυναμίες και να διορθωθούν στο άμεσο μέλλον.

Όσον αφορά το θέμα των Προεδρικών εκλογών θίχτηκε ακροθιγώς και οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Ελένη Θεοχάρους συμφώνησαν να το συζητήσουν προσεχώς αφού μέχρι τότε μπορεί να αλλάξουν πολλά και τα δεδομένα θα είναι εντελώς διαφοροποιημένα. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.