Ο ΘΟΚ σας καλωσορίζει στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας με τις ευλογίες του Αττίλα!

ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ ΜΟΛΥΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

antigoni3«Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σας καλωσορίζει στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας». Τώρα υπό τουρκική κατοχή, αλλά ποιος νοιάζεται…

pin-turkish-flagΜε τα λόγια αυτά υποδέχτηκε και φέτος το κοινό που κατέκλυσε το κατεχόμενο θέατρο ο άσχετος με την Τέχνη κομματόσκυλο και  πρόεδρος του ΘΟΚ Τουμαζής.

«Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αυτούς που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, τους εθελοντές ειρήνης και τους όμορφους ανθρώπους της Αμμοχώστου» [που εκδιώχθηκαν από τον Αττίλα] καλωσόρισε στο δικό του λόγο και ο επικεφαλής του συνδέσμου για την εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου τουρκαλάς Σερντάρ Ατάι.

Η παραγωγή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού [φτου σου Θεσσαλονικέ γεννίτσαρε], αποτελεί σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και η πραγματοποίηση της παράστασης αποτελεί, όπως και πέρσι με τον “Ιππόλυτο”, προϊόν συνεργασίας της “δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό” της κυράτσας Αντρούλλας, συζύγου του επιχειρηματικού – και όχι μόνο- συνεταίρου του David Hanney, του ανεκδιήγητου Γ.Βασιλείου, με τον ΘΟΚ και το τουρκικό Σύνδεσμο MASDER.

antigoni4«Απόψε με τη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και του ΘΟΚ, θα έχουμε την ευλογία, εδώ στην κοιτίδα του πολιτισμού της χώρας μας, να ακούσουμε τον λόγο του μεγάλου μας τραγικού ποιητή Σοφοκλή στην Αντιγόνη, ερμηνευμένη από τον εκλεκτό θίασο των τριών κρατικών θεάτρων του ελλαδικού χώρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού» είπε ο άσχετος Γ. Τουμαζής.

Από την πλευρά του ο Σερντάρ Ατάι είπε ότι μπορεί να εκφραστεί με τιμή για το γεγονός ότι «η Αμμόχωστος [ΣΗΜ. Η Σαλαμίνα ΔΕΝ είναι στην Αμμόχωστο], η οποία έχει ηγετικό ρόλο στη πολυκοινοτική- πολυπολιτισμική διαβίωση στη διάρκεια της Ιστορίας, έπιασε τον ρυθμό της της συντροφικότητας, δημιούργησε μια ιστορία επιτυχίας και παρείχε μια πηγή έμπνευσης για τις άλλες περιοχές του νησιού».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΛΑ-ΤΟΥΡΚΑ

Ο Σερντάρ Ατάι είπε ότι ο πολιτισμός είναι ένας πολύ σημαντικός βασικός φορέας και ένας τομέας, μαζί με το περιβάλλον, που αποτελούν περιοχές κοινής δράσης Ε/κ και Τ/κ. Τα κοινά προβλήματα σε αυτούς τους τομείς μας επισημαίνουν ότι έχουμε και κοινή ευθύνη να τα λύσουμε, πρόσθεσε. Ο Σύνδεσμος, σημείωσε, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για κοινές δραστηριότητες με τους Ε/κ ενώ τους επόμενους λίγους μήνες, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται, «μπορούμε να πάμε σε ένα δημοψήφισμα» ευχόμενος σύντομα να υπάρχει μια συμφωνία.

usa-ambassadorΣτην αρχαία Σαλαμίνα προσήλθε και η… καφετζού της Βικτώριας Νούλαντ και νυν πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Λευκωσία.

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ: ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΓΓΛΟΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ, ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ Κυρατσεσ ΤΟΥΣ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ:

Διαμαρτυρία έξω από την Ελληνική Πρεσβεία για την “Αντιγόνη” στην αρχαία Σαλαμίνα

ΚΑΙ: Απόψε η “Αντιγόνη” πεθαίνει στην κατεχόμενη πατρίδα του βασιλιά Ευαγόρα Σαλαμίνα

Δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες του “Φ” για να θυμάστε τις σκατόφατσες τους…

androulla-vasileiou erdogans-tsoglans-papapetroy-niazi 00948 akel 01126 01037

One thought on “Ο ΘΟΚ σας καλωσορίζει στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας με τις ευλογίες του Αττίλα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.