Απειλητικό μήνυμα του εθνομηδενιστή Φίλη σε θεολόγους

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Filis-devil“Σκληρή στάση” είναι αποφασισμένος να κρατήσει ο υπουργός Παιδείας,  απέναντι  σε θεολόγους, που αρνούνται να διδάξουν το μάθημα των θρησκευτικών σύμφωνα με τα νέα Προγράμματα Σπουδών, όπως έγινε με την Ένωση Θεολόγων του νομού Πιερίας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου του.  

Οι  διδάσκοντες προέβαλλαν λόγους συνείδησης και δήλωσαν ότι θα διδάξουν το μάθημα σύμφωνα με τα βιβλία των μαθητών, τα οποία διανεμήθηκαν κανονικά και βρίσκονται στην διάθεση των καθηγητών αλλά και των μαθητών.

«Δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε διοικητικού ή άλλου τύπου αποφάσεις, αλλά είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα προγράμματα που έχει εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας»,  ξεκαθάρισε προς τους εκπαιδευτικούς ο υπουργός Νίκος Φίλης και υπογράμμισε: «Ούτε να αρνούνται, ούτε να κάνουν του κεφαλιού τους. Διότι αλλιώς δεν υπάρχει εκπαίδευση. Υπάρχει κατ’ οίκον διδασκαλία ή άλλα πράγματα».

Ο νεοταξίτης υπουργός  έκανε σαφές ότι ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να  αρνείται τη διδασκαλία των Θρησκευτικών επικαλούμενος λόγους συνείδησης  και τόνισε ότι «εάν αρχίσει αυτή η διαδικασία σε  επίπεδο υπαλληλικής σχέσης φανταστείτε  τι έχει να γίνει σε επίπεδο μαθητών. Τα θρησκευτικά θα τελειώσουν σε ένα χρόνο μέσα.

Εγώ θέλω να είναι υποχρεωτικό το μάθημα και για διδασκόμενους και για διδάσκοντες. Δεν με ενοχλεί είναι θέμα δημοκρατίας να συγκεντρώνουν  οι καθηγητές υπογραφές για ένα μάθημα. Όμως έχουν και οι εκπαιδευτικοί ευθύνη. Η πολιτεία όμως δεν λειτουργεί με υπογραφές . Η πολιτεία λειτουργεί με βάση προγράμματα».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.