Μυστική συνάντηση των κοράκων στην Ουάσιγκτον για την Ελλάδα

vultures Greece-LatuffΤο Eurogroup μπορεί να κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της, για έγκαιρο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά κάποιοι εκτιμούν ότι αυτό είναι μη ρεαλιστικό.

Οι Θεσμοί, δηλαδή τα γνωστά κοράκια, επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου, για να ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση, με το κλείσιμο της οποίας θα μπορεί να γίνει συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Ομως, πηγές του MNI ανέφεραν ότι είναι μη ρεαλιστικό να αναμένεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πριν από το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές από την ΕΕ ανέφεραν ότι πλέον η συζήτηση για το χρέος έχει φτάσει σε πολιτικό αδιέξοδο, αναφέροντας μάλιστα ότι στην Ουάσιγκτον συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών, για να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα.

Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον ρόλο που θα έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει «αποδυναμωθεί» πλέον η διάθεση στην ΕΕ για την εμπλοκή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.