Μουσουλμάνοι μαθητές της Θράκης κάνουν μάθημα για το Ισλάμ με προπαγανδιστικά βιβλία που εισάγονται από την Τουρκία

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ …ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!!!

koran-teaching-classΤην ώρα που το Ελληνικό υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στα χαρακώματα με την Εκκλησία της Ελλάδος για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, χιλιάδες Έλληνες μαθητές, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που διαμένουν στη Θράκη κάνουν μάθημα για το Ισλάμ με βιβλία που εισάγονται από την Τουρκία και δεν ελέγχονται για το περιεχόμενό τους από το ελληνικό κράτος.

Το αξιοσημείωτο δε είναι πως τα βιβλία αυτά διδάσκονται από μουσουλμάνους δασκάλους και καθηγητές αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σε δεκάδες Δημοτικά και στα δύο Γυμνάσια-Λύκεια που λειτουργούν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή χωρίς καμία παρέμβαση.

Πρόκειται για βιβλία που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και άλλα όπως την τουρκική γλώσσα, ενώ μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ιστορία, καθώς στα δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία διδάσκονται τα βιβλία που εκδίδονται στην Ελλάδα.

schoolkids-1st-day

Κατά καιρούς στα βιβλία αυτά διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που έγιναν, προπαγανδιστικές παρεμβάσεις της Τουρκίας, όπως η εμφάνιση φωτογραφιών του Κεμάλ ή συνθημάτων ανάμεσα σε σελίδες άσχετων βιβλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η οποία βγάζει στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο θέμα, η τελευταία φορά που έγινε ένας υποτυπώδης έλεγχος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ήταν πριν από δύο χρόνια και δεν αφορούσε το τουρκικό βιβλίο των Θρησκευτικών, αλλά τα Μαθηματικά και κάποια ακόμα βιβλία, ήσσονος σημασίας για το περιεχόμενό τους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.