Κύπρος: Καθορίστηκε η διαπραγματευτική τακτική στην Ελβετία = υποχωρήσεις!

anastasiades-drunk-hatΗ διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις διαπραγματεύσεις του Μοντ Πελεράν στην Ελβετία, για το εδαφικό και το περιουσιακό, αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνοκυπριακής πλευράς και εμπειρογνώμονες. Ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπάρθ Άιντε, συζήτησε χθες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την ημερήσια διάταξη και την οργάνωση των διαπραγματεύσεων της Ελβετίας.

O Άιντε δήλωσε ότι έχει μεγάλες προσδοκίες για τις διαπραγματεύσεις, αναφέροντας πως όσο πιο επιτυχείς είναι οι συνομιλίες της Ελβετίας, τόσο πιο κοντά θα βρεθεί το Κυπριακό στην τελική του φάση.

Εάν δεν ολοκληρωθεί η παρούσα φάση των συνομιλιών για το εδαφικό, δεν μπορεί να συγκροτηθεί πολυμερής διάσκεψη για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρ Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος σχολίαζε θέσεις που αποδίδονται στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ότι μετά τις συνομιλίες στην Ελβετία θα ακολουθήσει πενταμερής διάσκεψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.